12.1.16

HTC ne planira nadogradnju za 8X na Windows 10 Mobile

htc_windows_phone_8x_3449953826

HTC se sada oglasio na Twitteru na pitanje korisnika da li će njihov prvi model i uopšte prvi Windows Phone 8, HTC 8X, dobiti Windows 10 Mobile nadogradnju oficijelnim putem i HTC je odgovorio na to pitanje sa -

 

htc 8x bez nadogradnje za windows 10

 

„Nema planiranih nadogradnji za HTC 8x trenutno“

 

Jeste da je ovo najbliže do oficijelnog ali ipak treba uzeti u obzir da Twitter računi i ljudi koji upravljaju istim nekada nemaju ni uvid u stvari unutar kompanije i samo prosljeđuju dalje ili su samo radnici podrške koji nisu upućeni u samu materiju.

 

Još uvijek nije poznato da li će HTC One M8 dobiti Windows 10 Mobile, ali zaista bi bilo žalosno da HTC izostavi ovakav model od najnovije nadogradnje. Proizvođači direktno moraju sa Microsoftom surađivati u stvaranju novog firmvera i drajvera za Windows 10 Mobile i to je za neke proizvođače suviše teško jer nisu vjerovatno prodali mnogo WP8 uređaja do sada pa gledaju svoju računicu da li ulagati u mali broj korisnika ili ne.

 

Ipak vjerujemo korisnici koji su kupovali do sada Lumia uređaje sa WP8 će prije uzeti i naredni uređaj sa Windows 10 Mobile nego recimo Samsung ili HTC korisnici nakon ovakvih dešavanja i izjava. Nadamo se da je istina ona glasina da Microsoft radi na Windows Insider verziji za HTC i Samsung uređaje na WP8, to bi značilo barem malo za korisnike koji neće dobiti nadogradnju oficijelnim putem.

 

Na drugoj strani i kompanije treba shvatiti jer HTC Windows Phone 8x (kako mu je puno ime), je prvi WP8 i već je na tržištu od 2012., danas imamo 2016. godinu i to je pune tri godine i nekoliko mjeseci od kako je dostupan uređaj i bilo je za očekivati od kompanije koja drži ispod 1% na WP8 udjelu uređaja da će nekad prestati podršku za uređaj.

 

Izvor: WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar