21.1.16

Microsoft pustio novi Windows Insider build 11102 za PC

Windows 10 setup novi 7
Danas je Microsoft pustio novi Windows Insider build za korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji. Windows Insider je oficijelni „Beta“ program Microsofta gdje korisnici mogu imati uvid u razvijanje sistema i u tome pomoći kroz povratne informacije (feedback aplikacija).
 
travel-log-edge
Novi build pored ispravki grešaka donosi i novi meni za nedavno posjećene stranice u Microsoft Edge web preglednik. Do menija dolazite desnim klikom na “nazad” strelicu web preglednika. Pored toga se nadamo da su popravili i ponašanje Edge na određenim stranicama.
 
Poznate greške ovog builda mogu biti:
  • Određene PC se mogu srušiti uslijed promjene sa Full screen na prozorski način rada, uslijed promjene rezolucije ili tokom pokretanja radi jedne greške u Windows grafici.
  • Sa ovim buildom (kao i prošlim) aplikacije kao povećalo, narator i treća pomagala mogu imati greške ili rušenja. Ako se oslanjate mnogo na naratora ili povećalo ne bi trebali nadograditi ovaj build na vaš PC. Ova greška će bit ispravljena u narednom buildu.
  • Možete vidjeti poruku sa greškom WSClient.dll nakon prijave u Windows. Microsoft radi na ispravljanju te greške a do tada možete koristiti slijedeću komandu u Command Promt sa administrativnim pravima kako bi je zaobišli: schtasks /delete /TN „\Microsoft\Windows\WS\WSRefreshBannedAppsListTask“ /F
  • Prilikom nadogradnje na ovaj build vaš PC može prikazati poruku da vaša wireless karta nije kompatibilna sa Windows 10, Microsoft savjetuje da pogledate kod proizvođača nove drajvere za tu karticu.
  • Dugme „connect“ u Action Centru se neće pojaviti.

Kao što vidite brži način primanja nadogradnji donosi više grešaka kako što je ranije najavljeno uz brži izlazak novih buildova. Nove funkcije nećemo vidjeti u narednim sedmicama u velikom obimu. Ko želi može prebaciti sa bržeg načina na sporiji ili kompletno ugasiti primanje Insider buildova u postavkama > update & security > napredne postavke > na dnu podesiti slajder s desne strane skroz nalijevo. Ako želite napustiti tu ima i dugme „prestani primati Windows Preview buildove“.
 
Izvor: Windows Blog








0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar