26.1.16

Windows 10 aplikacije mogu koristi biometrijsko otključavanje za veću sigurnost

Biometrijsko otkljucavanje windows 10 mobile

Windows Phone 8.1 aplikacije do sada su imale mogućnost zaključavanja sadržaja pomoću PIN unosa kojeg bi razvijači morali ručno napraviti, a na Windows 10 dobili smo mogućnost dodavanja biometrijskih načina otključavanja i ako korisnik koristi Lumiju 950/950XL one imaju skener rožnjače oka koji je dodatni sloj sigurnosti na telefonu, a u Windows 10 aplikacijama se ista ta sigurnost može koristiti kako bi se otključale aplikacije.

 

Ovu funkciju mnogi korisnici traže duže vrijeme kako bi zaključali svoj sadržaj od nepoželjnih pogleda i OneDrive aplikacija je jedna od prvih koja je ugradila tu funkciju. OneDrive do sada je imao unos PIN-a koji je relativno siguran ali skener rožnjače oka ne mogu prevariti ni blizanci tako da je još sigurnije.

 

Biometrijsko otključavanje ili interakcija sa uređajem na Windows 10 se zove Windows Hello i nudi više vrsta prijavljivanja kao otiskom prsta pored skenera oka ili druge tehnologije koje proizvođači mogu dodavati jer Windows 10 to podržava.

 

Windows Central nam donosi upute kako i aktivirati u OneDrive aplikaciji biometrijsko otključavanje. OneDrive se mora prvo postaviti kako bi imao ovu funkciju, a telefoni koji podržavaju ovaj način provjere autentičnosti korisnika mogu slijediti ove upute kako bi aktivirali tu funkciju u OneDrive aplikaciji na telefonu –

 

onedrive-windows-hello1

  • Otvorite OneDrive na Windows 10 Mobile.
  • Pritisnite hamburger meni.
  • Otvorite postavke aplikacije.
  • Pritisnite „dodatni načini prijave“
  • Ispod „dodatni načini prijave“ uključite funkciju.

 

OneDrive biometrijsko otključavanje

 

Pored toga u telefonu morate uključiti PIN i uz PIN imate i postavljanje biometrijskog otključavanja gdje i trenira telefon da vas prepozna. Nakon što to uradite slijedeći put kada budete htjeli otvoriti OneDrive aplikaciju tražit će vam provjeru autentičnosti.

 

Ono što je najbolje na ovome, svaki razvijač može koristiti isti API kako bi integrirao u svoju aplikaciju ovaj način provjere autentičnosti korisnika i razvijač ne bi imao mnogo posla oko toga da ugradi u svoju aplikaciju. Vidimo već sofisticirane aplikacije na vidiku za čuvanje šifri ili privatnih stvari koje će imati ovakav vid sigurnosti ili ipak i osnovne aplikacije kao WhatsApp ili Viber bi mogle profitirati od ovog načina sigurnosti.

 

Kako se vama čini napredak Windows 10 u ovom pogledu spram Windows Phone 8.1?

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar