28.1.16

Rise of the Tomb Raider dostupna u Windows 10 trgovini

CZ0tPyKWcAQsKVU

Nova igra Rise of the Tomb Raider je od sada dostupna u Windows 10 trgovini i napravljena je na UWP (Universal Windows Platform) platformi koju koristimo i mi za naše nove aplikacije. To pokazuje koliko je Window s10 trgovina spremna da ponudi korisnicima, a i koliko su univerzalne aplikacije sposobne da učine. Razvijači će također vidjeti da su možda Win32 aplikacije dostigle svoj vijek trajanja i da je vrijeme prelaska sa svojim programima u Windows 10 trgovinu kao uwp aplikacijom gdje već sada imaju audiciju od preko 200 miliona korisnika.

 

Microsoft je prošle godine objavio da će trgovina biti sposobna ponuditi win32 aplikacije i igre i da će neke od njih biti direktno pretvorene u univerzalne aplikacije kao što je ovdje slučaj. Igra Rise of The Tomb Raider će tako koristiti živu pločicu na kojoj će pisati informacije direktno iz igre dok vi ne igrate, ali isto tako će moći i koristiti Xbox Live sadržaje ili Xbox One bežični kontroler direktno za upravljanje unutar igre pored upravljanja tastaturom i mišem.

 

 

Igra zahtjeva veoma dobru specifikaciju računara i nije dostupna za Mobile uređaje jer oni ne ispunjavaju minimalne uvjete za preuzimanje. Rise of the Tomb Raider košta trenutno 53.99$ narednih osam dana pa će cijena biti opet 59.99$.

 

Minimalne specifikacije za ovu igru su:

  • Windows 7 (jer je igra dostupna i preko Steam) 64-bit
  • Intel Core i3-2100 ili AMD Phenom II X4 945
  • NVIDIA GTX 650 2GB ili AMD HD7770 2GB
  • 6GB RAM
  • 35GB interne memorije
  • Zahtjeva DirectX11

 

Preporučene specifikacije su još nešto veće i zathejvaju i7 procesor ili AMD FX-8350, 8GB RAM i grafičke kartice kao NVIDIA GeForce GTX 970 ili AMD Radeon R9 290x.

 

Ako ste Windows 10 korisnik i preuzimate preko Windows 10 trgovine morate imati novembarsku nadogradnju instaliranu, znači verziju 1511 ili noviju. Rise of the Tomb Raider je samo jedna od igara koje će biti puštene u Windows 10 trgovinu, a poznato je da će Gears of War: Ultimate Edition, Fable Legend i Killer Instinct uskoro stići.

 

Preuzmite Rise of the Tomb Raider igru ovdje za Windows 10.

 

Izvor: WinBeta

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar