8.1.16

Microsoft razmišlja da uključi i firmverske nadogradnje u Windows Insider program

Windows 10 Mobile setup plavi

Windows Insider program omogućava korisnicima da prije vremena testiraju Windows 10 Mobile na svom telefonu koji je trenutno još WP8.1. To testiranje podrazumijeva isti softver operativnog sistema za sve modele telefona u Insider programu ali javlja se sada pitanje zašto ne bi i firmver dodali ako već posjeduju Lumia brend, posjeduju OS i Windows Insider je također pod njihovom kontrolom. Firmver je napravljen da bude regulator/upravljač između softvera i hardvera telefona i tako određuje mnogo stvari kao osjetljivost zaslona ili druge parametre.

 

Ako bi Microsoft nešto dodao u softver Windows 10 Mobile jedino je pametno da uz to testiraju i oficijelni firmver koji bi trebao biti pušten uređajima kada bude Windows 10 Mobile oficijelno dostupan. Windows Insideri bi testirali sve na ispravnost.

 

Trenutna je situacija da određen broj korisnika sa Lumia 950/950XL direktno pokušala koristiti Windows Insider, a međutim propustili novi firmver koji dolazi prije verzije 10586.36 na oficijelni način. Korisnici koji nisu u Windows Insider programu mogu preuzeti taj firmver koji je već neko vrijeme napolju i telefoni će im bolje raditi nakon instalacije istog.

 

insider-fw-tweet

Microsoft je se sada oglasio povodom toga objašnjavajući da taj firmver za Lumia 950/950XL nije trenutno na Windows Insider serverima i ne očekuju da će biti do kraja sedmice. Problem sada postoji, ako su korisnici već na Insider programu sa Lumia 950/950XL i na verziji 10586.36 oni će morati uraditi hard reset kako bi dobili taj firmver oficijelnim putem ili kada bude dostupan na Windows Insider serverima.

 

Firmver koji je izašao nedavno za Lumia 950/950XL nosi broj 01078.00027.15506 (zadnji broj može kod vas biti drugačiji u zavisnosti od regije).

 

Napomena: Windows Insider program nije igra niti je 100% siguran, svako ko želi da učestvuje u istom to radi dobrovoljno i upozoravamo da se može telefon pokvariti koristeći Windows Insider program.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar