21.1.16

Dropbox predstavio novu univerzalnu aplikaciju za Windows 10

Dropbox-hack-cover

Dropbox danas predstavio novu univerzalnu aplikaciju za Windows 10 (trenutno samo PC). Nova verzija aplikacija koristi dosta novih mogućnosti koje ima Windows 10 operativni sistem. Aplikacija će tako moći pregledati, obrađivati svaki vaš podatak u oblaku na bilo kojem Windows 10 uređaju, bilo gdje i bilo kad.

 

2-Drag-and-drop-1024x576

Nova aplikacija ima nekoliko prednosti koje donosi samo Windows 10 sistem a to su:

  • Žive pločice i interaktivne obavijesti.
  • Brže pokretanje zahvaljujući univerzalnoj windows platformi.
  • Zaštita podataka pomoću Windows Hello (dostupna samo uz uređaje koji i imaju hardver za Windows Hello).
  • Prečice do zadnje korištenih podataka direktno sa start trake (desni klik).
  • Interaktivne obavijesti s kojima možete prihvatiti primjera radi poziv da ste dodani u grupu bez otvaranja aplikacije.
  • Brza pretraga, nije više potrebno da pritisnete/kliknete traku za pretragu nego jednostavno tipkate tekst kako bi tražili podatke/mape.
  • Drag and Drop funkcija za prebacivanje podataka direktno iz/u programa/e (čak i win32) direktno u Dropbox univerzalnu aplikaciju. Unutar aplikacije su prepoznate i komande kao u Windows Exploreru kao copy (CTRL+C), paste (CTRL+V) ili prebacivanje podataka direktno mišem vrlo intuitivno kao da koristite win32 program kao Windows Explorer.
  • Komentiranje: možete dodati komentare direktno na podatke i korisnike direktno možete spomenuti sa @ znakom.

 

1-Comments-1024x576

 

5-Windows-Hello-837x1024

 

3-Interactive-toast-notifs-1024x512

 

Ova verzija aplikacije za sada je samo za PC/tablet korisnike jer glavni razvijač iza Dropbox aplikacije Rudy Huyn (ujedno i razvijač 6tag, 6tin, Wikipedia i 9gag) želi srediti izgled i prilagoditi ga spram zaslona Windows 10 Mobile uređaja. Ono što je veoma zanimljivo jeste da ova aplikacija može otvarati nekoliko foramta podataka kao PDF nativno, bez dodatne aplikacije i uz to nudi i prečicu „otvori sa“ da otvorite podatak sa nekom drugom aplikacijom/programom po vašoj želji. Sve u svemu pohvale za novu aplikaciju.

 

Preuzmite Dropbox za Windows 10 ovdje.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar