13.1.16

Windows 10 PC/Tablet build 11099 dostupan

Windows 10 setup novi 8
Microsoft je stigao u novu godinu sa novim nadogradnjama u ovoj i prošloj sedmici za PC telefone, i tablete. Danas korisnici na Windows Insider programu sa postavkama bržeg primanja nadogradnji mogu preuzeti novi build sa brojem 11099 koji je drugi „Redstone“ build nakon 11082 koji je bio do sada dostupan.
 
Redstone će biti naredna veća nadogradnja koja će zbližiti Windows 10 Mobile sa Windows 10 PC verzijom po funkcijama kao i po fluidnosti u korištenju između uređaja. Sve će biti još više uvezano nego sada.
 
Novi build 11099 donosi prepravljanje izvornog koda Windowsa kojeg dijele svi uređaji na Windows 10. Ispravljena je poznata greška 11082 build koja prilikom kopiranja i prebacivanja podataka nije prikazivao prozor sa detaljima prebacivanja.
 
Poznate greške ovog builda su:
  • Prijava za uređaja koji koriste Citrix XenDesktop može biti pokvarena/onemogućena. Preporučljivo je prebacivanje na sporiji način nadogradnji ako imate ovakav uređaj.
  • Aplikacije koje se oslanjaju na Adobe Flash mogu se rušiti. To će uticati na neke verzije Skype-a, QQ, WeChat i druge. Ali ne utiče na rad Internet Explorer a i Microsoft Edge-a.
  • Sa ovim buildom default za aplikacije će se restartovati i muzika i video zapisi će se reproducirati u Media Playeru, to možete opet podesiti kako vi želite nakon instalacije builda sa desnim klikom na podatak > otvori sa > zatim odabrati željenu aplikaciju/program.

U naredni nekoliko buildova Microsoft najavljuje restrukturiranje koda Windows jezgre za sve uređaje. Windows Insideri preuzimate li novi build?!
 
Napomena – Ako ne želite primati ovako brzo nadogradnje za PC i telefone možete se prebaciti na sporiji način u postavkama > update & security > windows update > dalje postavke > prebacite slajder sa desne strane na lijevu koja simbolizira sporije nadogradnje tj. ne ovako česte kao na fast. U istim postavkama možete i kompletno ugasiti primanje novih buildova.
 
Izvor: Windows Blog











0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar