26.1.16

Windows 10 Mobile podržava i „piše vam…“ indikator u SMS porukama

tq3GidJ-1038x576

Windows 10 Mobile donosi mnogo novosti spram Windows Phone 8.1, toliko da se neke sitnice i preskoče i ne vide na prvi pogled, naime prema pisanju Windows Central, Windows 10 Mobile podržava Rich Chat Services funkciju za SMS poruke. To u prijevodu znači da će korisnici moći vidjeti ako ima korisnik da druge strane piše nešto u tom trenutku ili mogu vidjeti da li je poruka pročitana, slično kao što rade Whatsapp i slične aplikacije.

 

Jedina razlika između tih aplikacija i SMS je što SMS ne ide preko interneta i tu sposobnost nije imao do sada, ali sa ovom funkcijom se omogućava baš to iako su poruke još uvijek preko GSM.

 

Jedina kvaka u svemu tome jeste da mobilni operateri moraju odobriti ovu funkciju za svoje korisnike, ako odobre korisnici će vidjeti novu funkciju u „Poruke“ aplikaciji. Windows 10 Mobile također ima nativno snimanje razgovora za koje korisnici ne znaju da postoji jer iz dva razloga još ne vide tu funkciju 1) mobilni operater im nije otključao i odobrio korištenje snimanje razgovora. 2) Windows 10 Mobile oficijelno još nije pušten i stoga samo modeli kao Lumia 950/950XL imaju firmver koji otključava tu funkciju.

 

Pogledajmo i videozapis kako funkcionira ta nova funkcija.

 

 

Uskoro ćemo napisati članak sa svim novostima koje donosi Windows 10 Mobile kako bi vam pokazali da je mnogo truda i posla uloženo u novi sistem i da je Microsoft u mnogo tome ispunio želje mase korisnika kao što su pozadinske fotografije, unificirane aplikacijama PC i telefonima, bolji multitasking, spuštanje zaslona do polovine, interaktivne obavijesti za aplikacije, bolje pločice za aplikacije itd.

 

Izvor: WMPU, Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar