15.1.16

Windows 10 Mobile pušten i za Lumia 535 u latinskoj Americi

Lumia-535-hero1-jpg

Prema pisanju MicrosoftInsider.es, Windows 10 Mobile nadogradnja za Lumia 535 model je puštena u regiji latinske Amerike. Do sada smo bili upoznati sa dva slučaja T-Mobile Njemačka i Poljska su pustili za nekoliko modela već Windows 10 Mobile i oficijelno bi se moglo reći da je nadogradnja već u toku.

 

Kada će stići svakom od vas može jedino znati vaš mobilni operater pod kojim je brendiran telefon. Lumia 535 koja je dobila sada Windows 10 Mobile u latinskoj Americi je CV (Country Variant) i ne podleže nijednom mobilnom operateru. To ohrabruje da će i na našim prostorima isti model dobiti nadogradnju uskoro.

 

Verziju operativnog sistema koju je taj model dobio je 10.0.10586.29, radi se o jednom od novijih buildova i vjerovatno taj model može i nadograditi direktno na .36, a uskoro i na .64 oficijelnim putem.

 

Windows 10 Mobile nadogradnju još odobravaju mobilni operateri, ali nakon nadogradnje na Windows 10 Mobile Microsoft preuzima kontrolu i šalje nadogradnje uređajima direktno bez uplitanja mobilnih operatera koji bi mogli odugovlačiti nove nadogradnje kao što je sada u pitanju.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar