10.1.16

Cortana na Windows 10 dobija novo korisničko sučelje za traženje

Windows 10 setup novi 4

Cortana je sastavni dio Windows 10 operativnog sistema na telefonima, tabletima i računarima. Cortana „živi“ u oblaku tako i njen sistem djelimično se nalazi u oblaku pa je Microsoft u zadnje vrijeme pripremao izmjene koje pojedini korisnici sada vide. Naime tokom pretrage na računaru se sada određenim korisnicima pojavljuje novo korisničko sučelje koje izgleda ispolirano i korisnije od prošlog/prvobitnog.

 

Tokom pretrage korisni će moće sada na vrhu odrediti filtere da li da prikazuje u rezultatima aplikacije, podatke, web sadržaj i/ili postavke. U suštini je na WP8.1 bila pretraga slično moćna i mogla je pronaći kontakte, podatke na telefonu, emailove i druge unose kao postavke. Microsoft to polako ugrađuje u Cortanu.

 

cortana-search-new2

Izvor fotografije: Windows Central

 

Kako izgleda na screenshotu od Windows Central, pritiskom na aplikacije i unosom „apps: word“ Cortana filtrira rezultate samo na aplikacije. Isto tako će moći vršiti pretragu za muzikom kao „music: (izvođač)“.

 

Ova promjena Cortane dolazi preko interneta i nije potrebna bilo kakva nadogradnja aplikacije ili sistema. Još nije poznato koji korisnici tačno dobijaju nove funkcije i zašto još ne svi.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar