13.1.16

Poljski T-Mobile također pustio Windows 10 Mobile nadogradnju

Windows 10 setup novi 14

Nakon što smo objavili da je Njemački T-Mobile oficijelno pustio nadogradnju za nekoliko postojećih Lumia modela na Windows 10 Mobile sada ga prati Poljski T-Mobile. Trenutno je poznato samo za Lumia 640 u Poljskoj ali ako saznamo više objavit ćemo i to.

 

Lumia 640 je bila najavljena da će među prvima i dobiti nadogradnju na Windows 10 Mobile. Korisnici se pitaju često ko i kada pušta sada nadogradnju i mi vam to želimo što brže i jednostavnije odgovoriti. Nadogradnju sa Windows Phone 8.1 na Windows 10 Mobile kontroliraju mobilni operateri kod kojih ste kupili telefon ili mobilni operateri pod kojih je brendiran telefon.

 

Telefoni iako su otključani na više mreža ne znači da nije brendiran za nekog mobilnog operatera. U većini slučajeva se prilikom paljena telefona vidi brending mobilnog operatera. Windows 10 Mobile nadogradnja je polako krenula, da li ćete vi nadograditi na Windows 10 Mobile?

 

I želimo odgovoriti na pitanja korisnika „mogu li kasnije pomoću Windows Device Recovery Tool vratiti na WP8.1 ako oficijelno nadogradimo na Windows 10“ – ne. Jer nakon što oficijelno počne nadogradnja za taj model i tog mobilnog operatera (taj ROM) na serverima se ažurira za Windows 10 Mobile ROM koji će izbrisati WP8.1 i tako će vraćanje pomoću WDRT korisnike vratiti samo na istu oficijelnu verziju Windowsa 10.

 

Windows 10 Mobile iako još nije savršen i 100% gotov ipak se može koristiti i nakon nadogradnje na Windows 10 Microsoft preuzima nadogradnje i šalje ih direktno na telefone bez pitanja mobilnog operatera i tako će ispravke i poboljšanja stizati mnogo brže nego što smo do sada bili prinuđeni baš radi mobilnih operatera koji po šest mjeseci znaju odugovlačiti nadogradnje.

 

Upgrade Advisor aplikacija

 

upgradeadvisor

 

Microsoft je objavio i aplikaciju u trgovinu, ali nije još online i spremna za preuzimanje, koja se zove Update Advisor i korisnicima će pomoći oko nadogradnje na Windows 10 Mobile. Aplikacija će služiti za provjeru da li vaš uređaj hardverski može pokrenuti novi sistem te da li je već dostupna nadogradnja baš za vaš uređaj jer će ta aplikacija provjeravati stanje za vas.

 

Pored ovoga će ta nova aplikacija preporučiti korisnicima koji nemaju dovoljno mjesta na telefonu da prebacite podatke kao muziku, videozapise i fotografije na OneDrive tokom instalacije novog sistema i nakon nadogradnje će biti opet vraćeni.

 

Izvor: Windows Central, WMPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar