24.1.16

Windows 10 trgovina ima nadogradnju

Trgovina update setup

Windows 10 trgovina je univerzalna aplikacija koja kao i svaka druga može kroz trgovinu imati nadogradnju. Nadogradnja za trgovinu nema izvještaja pa smo se bacili na traženje promjena i nažalost ih nismo pronašli. Izgleda da su radovi svi bili ispod haube tako da korisnik neće vidjeti ništa ovom nadogradnjom ali možda hoće osjetiti ako su greške ispravljene.

 

Windows 10 trgovina pošto je univerzalna aplikacija razvijači imaju mnogo posla da prilagode izgled svim Windows 10 uređajima u koje spadaju hiljade i hiljade PC konfiguracija, na stotine tablet konfiguracija različitih dimenzija i isto tako na stotine različitih mobilnih telefona. Ipak smo malo razočarani da još uvijek fotografije zaslona aplikacija trgovina na telefonima tako ružno prikazuje da nas čudi kako uopšte korisnici kupuju aplikacije.

 

Pogledajte ispod na lijevoj strani kako izgleda u trgovini i desno kako bi trebalo da izgleda. Po nama korisnik stekne pogrešan dojam u trgovini prilikom preuzimanja i to nije prihvatljivo. Jeste li vi primijetili nešto novo s ovom nadogradnjom?

 

store screenshot ruzni

 

Mi razumijemo da mora biti vidljivo da se radi o fotografiji u trgovini ali nije prihvatljivo rezanje fotografija. Vrlo jednostavno su mogli prikazati po visini 100% u okviru ovih margina trgovine, a sa strana ostaviti malo više mjesta i problem bi bio riješen.

 

Preuzmite Windows 10 trgovinu ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar