4.1.16

Acer Liquid Jade Primo oficijelno stiže u februaru u prodaju

Liquid-Jade-Primo_06-1024x1024

Acer je u septembru 2015. još predstavio svoj prvi Windows 10 Mobile uređaj pod imenom Liquid Jade Primo koji je po specifikacijama sudeći veoma dobar telefon i koji na papisu lagano može konkurirati Lumijama od Microsofta.

 

Glavni adut ovog modela pored Windows 10 Mobile jeste Continuum sposobnost koju je Acer reklamirao uz dodatnu opremu od monitora preko miša i tastature do telefona. Do sada su samo Lumia 970/950XL u prodaji sa Continuum funkcijom koja na većim zaslonima otvara PC univerzalne aplikacije umjesto onih koje vidimo na telefonima. Korištenje Continuuma omogućavaju nove funkcije i lakoću u korištenju određenih zadataka sa univerzalnim aplikacijama koju nemamo na telefonu.

 

Acer Liquid Jade Primo ima slijedeće specifikacije:

  • Qualcomm Snadragon 808 procesor (hexa-core)
  • 3GB RAM
  • 32GB interne memorije
  • 5.5“ 1080p AMOLED zaslon sa 2.5D Gorilla Glass
  • 21MP zadnju kameru sa dual-LED bljeskalicom
  • 8MP prednju kameru

 

acer-jade-primo-renders-frontback

Ono što je bilo najavljeno jeste da će uređaj biti nešto jeftiniji od Lumia od Microsofta međutim Acer Liquid Jade Primo se očekuje u februaru za cijenu od 569€ u Evropi, Bliskom istoku i Africi. Naknadno će biti dostupan u ostalim zemljama svijeta.

 

Po Aceru bilo je i spominjanje dodatne (Display Dock, miš i tastatura) opreme uz sam telefon, ostaje da vidimo je li još uvijek tako ili je ipak ovo samo cijena za telefon.

 

Izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar