25.1.16

Mozo će uskoro izdati također maske u „Lumia“ bojama

Mozo covers

Mozo, oficijelni proizvođač maski za Lumia uređaje je sada objavio vijest da će raditi maske za Lumia uređaje u polikarbonatu kako to poznajemo od Lumia serije telefona i to u bojama koje su vremenom nestajale kako se trend boja mijenjao. Nokia je izdala primjera radi Lumia 520 sa crvenom, plavom, žutom, crnom i bijelom.

 

Kasnije su te boje prelazile na nove modele kao Lumia 1520 ali je cyan boja nestala, za nju je stigla nova boja, zelena. Kada je Nokia izdala Lumia 930 i 830 kompletno su izbrisali crvenu i žutu boju pored plave sa Lumia uređaja i Microsoft je nastavio taj trend sa preostale dvije boje zelena i narančasta su izgubljene prilikom stvaranja novih Lumia 950, 950XL i 550.

 

Iako mnogi vole drečave boje na Lumijama Nokia (i Microsoft sada) su izgleda imali već godinu ili više unaprijed u cilju ukidanje tih boja radi stvaranja malo ozbiljnije serije telefona?!

 

Microsoft je tako tokom prezentacije Lumia 950, 950XL i 550 predstavio i Mozo kao oficijelnog proizvođača maski za te, ali i starije Lumije. Ono što su neki korisnici zamjerili, postepeno ukidanje boja iz Lumia serije Mozo će uskoro nadoknaditi sa oficijelnim maskama koje će pasati kao originalne i vjerovatno će i izgledati kao originalne samo u bojama kao plava i narančasta. Još nije potvrđeno koje su to boje tačno ali kada bude vijest o tome napisat ćemo članak.

 

Mozo covers 2

 

Trenutno Mozo maske koštaju od 29-59€ zavisno od modela ali su i zaista kvalitetne jer pašu svaka 100% za uređaj za koji je namijenjena pored činjenice da koriste dobre materijale za iste. Proizvodnja je jednostavno na nivou i Mozo se etablirao kao prestižni proizvođač maski. I ono što korisnici često zaborave jeste da u ovoj cijeni ima i zavojnica za bežično punjenje i NFC čip koji nisu prisutni kod jeftinih kopija iz Kine.

 

Mozo je finska kompanija koja proizvodi ove maske u finskoj i one imaju oficijelni certifikat „Designer for Microsoft Lumia“ kako i korisnici bili uvjereni da će 100% pasati svaka maska. Pored Lumia 950 i 950XL nude i maske za Lumia 640, 640XL, 435, 1020, 520, 530, 535, 630/635, 730 i 830.

 

Za cijenu napomena, jesu skupe originalne maske ali isto tako je originalni oklop oko maske za Lumia 1520 od Nokije koštao 27-30€. Pogledajte videozapis ispod sa WindowsUnited.de o novim maskama i kako izgledaju na videozapisu.

 

 

Nove oficijelne maske od Mozo za Lumije se očekuju za otprilike tri sedmice kako navodi WMPU.

 

Dodatak

 

Mozo maske u bojama

Mobis u Hrvatskoj je objavio i fotografije maski od Mozo za Lumia 550, cijena piše da je 99kn (13€). Pogledajte ispod kako izgledaju maske u bojama, tako otprilike će boje biti dostupne i za Lumia 950 i 950XL.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar