9.1.16

Šta donosi sve zadnji build Windows 10 Mobile 10586.63

Windows 10 Mobile setup 2 blurred
Sinoć je izašao novi build za Windows 10 Mobile (10586.63), zapravo se radi u nadogradnji, a ne cijelom buildu. Ipak instalacija i sve oko instalacije izgleda kao novi build. Nadogradnja donosi nekoliko stotina MB ispravki i promjena, a neke od njih su:
  • Tipkanje sa Poljskom tastaturom u Outlook email sada radi.
  • Govorna upute navigacije preko Bluetooth sada radi u automobilima.
  • Smanjena potrošnja baterije tokom skeniranja rožnjače (na uređajima koji posjeduju takav hardver).
  • Ispravke grešaka i dodatno poboljšavanje brzih prečica u Action centru (posebno tokom postavljanja/promjene).
  • Ispravke u korištenju Microsoft Band sa Cortanom.
  • Izvještaj nije izašao na oficijelnom Windows Blogu jer je to Microsoft najavio kod ovako manjih nadogradnji koje mijenjaju samo zadnji broj.
 
Microsoft je danas također izjavio ako se ovaj build pokaže kao dobar pustit će i njega slow korisnicima (onima koji su na sporijem načinu primanja nadogradnji) Windows Insider programa. U narednih nekoliko sedmica možemo očekivati dalje poliranje sistema do tačke da će biti potpuno upotrebljiv za svakog korisnika.
 
Ako imate probleme ili greške tokom korištenja otvorite Feedback aplikaciju sa tipkama „smanjivanje glasnoće“ + „power“ i potražite grešku koju vi imate, ako je niko nije još dodao dodajte je vi. To je cilj Windows Insider programa, u testiranju, predlaganju funkcija i pronalaženju grešaka radi bržeg ispravljanja.
 
Kako vam se čini novi build?
 
izvor: Reddit







0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar