28.6.15

Windows 10 Mobile build 10149 nativno podržava FLAC audio format

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Nakon što smo čuli ranije da će Windows 10 podržavati nativno FLAC (Free Lossless Audio Codec) format zapitali smo se da li trenutno build 10149 Windows 10 Mobile podržava FLAC i iznenadili smo se da podržava, a Microsoft nije ništa o tome spomenuo.

 

FLAC dokaz

 

Iznad možete pogledati fotografiju zaslona u muzičkoj aplikaciji na Windows 10 Mobile koja reproducira FLAC podatak na telefonu. FLAC audio format će naravno malo više zauzimati nego .mp3 iste pjesme ali za one koji žele užitak ili imaju pjesme u FLAC formatu od sada mogu uživati s njima na Windows 10 Mobile.

25 komentara :

  1. Edi Kovačić28 June, 2015

    To je super. Ali badava to kada su zvućnuci na većini modela katasrofa.

    ReplyDelete
  2. Zasto postoje slusalice...svakako ako ces slusati muziku koristices slusalice a i po meni zvucnici nisu losi,glasni su i ne krce tokom rada.

    ReplyDelete
  3. Bokifireman29 June, 2015

    Zvanični Windows 10 desktop wallpaper je kreiran uz pomoć lasera (video)

    http://www.benchmark.rs/vesti/zvanicni_windows_10_desktop_wallpaper_je_kreiran_uz_pomoc_lasera_video-58172

    ReplyDelete
  4. Zvucnici su dobri,bar na moju Lumiu.Od vecinu Android telefona su bolji(testirano). 😃😄😃

    ReplyDelete
  5. eXeLLeNTe29 June, 2015

    Digao sam 10ku na mobu i sve prelijepo izgleda ljepse dosta uradjeno od 7 i 8.1 kako pocetni ekran tako i podesavanja... Ima jos nekih bagova sto je i normalno, ali imam prob radi mi malo mob zakoci i resetuje se rijec je o L925 ako ima koje rijesenje dobro bi mi doslo :D poz i hvala :)

    ReplyDelete
  6. Edi Kovačić29 June, 2015

    U usporedbi sa mojom prastarom Nokia 5220 Xpress Music, totalna katastrofa. Neugrađuju više tako kvalitetne kao prije.

    ReplyDelete
  7. Kosta Kuprešak29 June, 2015

    Čitao sam da su neki rijesili sa Hard resetom :D I ja sad razmisljam da instaliram TP :D

    ReplyDelete
  8. kod mene L525 Muzika ne radi dok Movies&TV radi normalno....da ni Edge ne radi a radio je...dosta čudnih stvari se događa...ali lepo je i ako bude radio kao 8.1 biće feeenooomeenaaalnooo

    ReplyDelete
  9. Edin Hubić29 June, 2015

    Nakon izleta na Win 10 TP platformu, upravo putem LRT-a vraćam Win 8.1 na svoj telefon.
    Win 10 TP sam koristio 7 dana i da napravim malu recenziju viđenog.

    Sistem je dosta nesiguran, bug-ovit i vidi se da je radna verzija. Trenutnu fazu bih nazvao kasnom alfa fazom. Za betu još je rano.

    Nakon što downloadujete instalacijske fajlove, instalacija traje neki 20-30 minuta. Nakon završetka instalacije pojavi se lock screen bez sata i tu trebate sačekati još nekih 15 minuta da se sve migrira. Nemojte gasiti telefon (kao što sam ja prvi put uradio) već sačekajte da se sat pojavi i tek kad se pojavi instalacija je gotova. Ja sam poletio i ugasio i na kraju morao flešovati ponovo ROM.

    Prvi utisak je bio dosta blag. Live tiles dosta sliče onima iz win 8.1, wallpaper je sada preko cijelog zaslona i polčice su providne sve. Primjetio sam da je touch preosjetljiv, i nativne aplikacije se ruše ko Nepal za vrijeme zemljotresa. Najviše mi je zasmetalo to što svaka aplikacija koja se otvori ostaje da radi u pozadini. Microsoft Edge je još u ranoj fazi razvoja i to se uveliko primjeti. Ostale aplikacije koje su bile instalirane još u win 8.1 su radile polovično. Neke su se rušile stalno (viber, telegram) a neke su bile ok (win novosti i sl.)

    Sve u svemu, ovaj TP je samo za entuzijaste i nikako nije za one koje imaju jedan win primarni telefon. Po trenutnom stanju, finalnu verziju bi mogli očekivati tek pred kraj godine. Ima ovdje dosta posla.

    P.S. Telefon je L535, Soc SD 200, 1GB RAM-a

    ReplyDelete
  10. Kosta Kuprešak29 June, 2015

    Ja ga upravo skidam (Lumia 520 - 35%) pa šta bude bude.

    ReplyDelete
  11. Edin Hubić29 June, 2015

    ako ti je primarni telefon, savjetovao bih ti da se vratiš na win 8.1. Previše je win 10 bugovit trenutno. Ako je ovo najstabilnija verzija do sada, ne smijem ni zamisliti kakve se prethodne bile.

    ReplyDelete
  12. Kosta Kuprešak29 June, 2015

    Trenutno mi je "preparing to install" na 62%. Jeste primarni.

    ReplyDelete
  13. Edin Hubić29 June, 2015

    Javi kad ti se instalira

    ReplyDelete
  14. Kosta Kuprešak29 June, 2015

    Pojavio mi se :-(, šta da radim?

    ReplyDelete
  15. Edin Hubić29 June, 2015

    Jesi li restartovao telefon kad se pojavio Lock Screen? Ako jesi onda jedino ti ostaje da ga flešaš na 8.1. Evo ti link programa to da uradiš:

    http://www.freewarefiles.com/Nokia-Software-Recovery-Tool_program_99019.html

    ReplyDelete
  16. upravo ide novi Build 10158 za PC, a vi vidite šta ćete sa mobilnim 10149 sucks

    ReplyDelete
  17. to vam pričam, a vidite i kvalitet kamere na W10 10149, dok je na 8.1 bila izvrsna, čista 5-ica

    ReplyDelete
  18. Tako je. Jedan par Monster slusalica nikom ne skodi. Ili cak i bolje ko sebi moze priustiti. Mislim onaj ko slusa u FLAC formatu nece sigurno na zvucnike pustati tu muziku :)

    ReplyDelete
  19. http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia_940_xl_gets_benchmarked_has_specs_outed-news-12838.php

    ReplyDelete
  20. Znam da nije vezano za temu ali trebao bi pomoc...naime na mobitelu imam denim verziju koja je stavljena preko PFD ali na opisu uredjaja je i dalje cyan..zanima me dali postoji kakva razlika izmedju offical denima i ovog sta ja imam jer mi se u zadnje vrijeme dosta mob blesira i rusi pri surfanju netom ili u aplikacijama. Tu PDF verziju imam od izlaska i tek mi je sad palo na pamet da ce mozda bolje raditi sa offical denimom a i baterija ce mozda duze trajati. Dali mi je potreban samo onaj Windows phone recovery tool da stavim tu offical verziju ili jos sta?

    ReplyDelete
  21. Instalirao sam windows 10 na L1520 i imam problem. Ne mogu da upalim wifi i ne mogu da ugasim quiet hours. Da li je neko imao slicne probleme i ima li neko resenje?

    ReplyDelete
  22. Kosta Kuprešak30 June, 2015

    Nisam ni dosao do Lock Screena, telefon je prikazao crni ekran sa ":-(" dok su radili "zubčanici" tj. dok se instalirao WM10.

    ReplyDelete
  23. dakle, Windows 10 10149 je fenomenalan, odlično izgleda, sve je super....jedino što NE RADI.....ali to nema veze █

    ReplyDelete
  24. kako je tegobno vratiti se sa 10-ke na ovaj jadni 8.1

    ReplyDelete
  25. Hteo sam pitati da lo je neko instalirao win10 na l630 i kako radi. Proslibuild sam instalirao i uzasno se brzo zagrevao telefon, bilo da citam novine preko explorera ili igram karte i da li su sredili da kad izadjes iz nekog programa on ostavi program u pozadini da radi kao da si izaso iz programa na windows dugme. I jos jedno pitanje kad otkljucas telefon i na startnoj si stranici i sad vuces gore dole oce da secka,isto se to desava i kad udjes u glavni meni gde su svi programi hoce da secka? Ako su to sredili sa ovim build-om onda odma prelazim na win10. Inace je radio odlicno bez nekih vecih bagova, jedino ove sitnice sto sam naveo. Pozz

    ReplyDelete

Ostavite komentar