16.6.15

Windows 10 i Oculus Rift će vam pružiti najbolje iskustvo igranja igrica

OculusRiftHardware

Oculus VR (Virtual Reality – virtualna stvarnost), vođa u stvarima vezanim za virtualnu stvarnost podijelio je informacije šta fanovi mogu očekivati kada Oculus Rift izađe 2016. godine. Danas u San Francisku su objavili zajedno sa Xbox šefom Phil Spencerom da ulaze u partnerstvo sa Microsoftom.

 

Kroz to partnerstvo Oculus će praviti nešto novo u svijetu igranja igrica zajedno sa Windows 10 i Xbox One.

 

Oculus Rift će nativno raditi sa Windows 10.

 

Windows 10 će omogučiti laganu instalaciju i direktnu mogućnost korištenja sa sjajnim performansima igranja igrica u VR. Igre napravljene za VR će direktno moći koristiti DirectX 12 koji pokazuje izvanredne potencijale u svim benčmarcima, a koji je sastavni dio Windows 10 operativnog sistema. Kratko rečeno Windows 10 će biti najbolja platforma za igranje igrica sa Oculus Riftom.



 

Možete igrati Xbox One igre sa Oculus Rift.

 

Microsoft je već objavio ranije kako će korisnici biti u mogučnosti strimovati Xbox One igre direktno na vaš Windows 10 PC ili tablet. Pored toga donose isti striming i za Oculus Rift, funkciju koja je samo moguća sa Windows 10 na Oculus. Moći ćete igrati igre poput Halo Forza, Sunset Overdrive na vašem Oculus Rift VR zaslonu.

 

Svaki Oculus Rift dolazi sa Xbox One kontrolerom

 

Sa novim adapterom za Windows koji je ranije predstavljen možete igrati igre na Rift koristeći Xbox One kontroler bežično direktno bez ikakvih instalacija.

 

Oculus je inače kompanija koju je Facebook preuzeo za cijenu od 400 miliona dolara u kešu i 1,6 milijardi dolara u vrijednosnim papirima Facebooka. Kompanija Oculus postoji od 2012 od kada su počeli sa ranim prototipovima VR komponenata. Danas su došli na sami vrh i uz Microsoft-ov Hololens vjerujemo da ćemo čuti još novosti o ovoj suradnji.

 

Pogledajte ispod videozapis od GameSpot koji su imali šansu da testiraju Oculus Rift. Na videozapisu vidimo i isječke igranja igara sa Oculus Rift na Xbox One.

 

 

Pogledajte također oficijelnu press konferenciju Oculusa sa E3 ispod.

 

 

izvor: Windows blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar