16.6.15

Windows 10 Mobile build 10136 - greške i ispravke

Windows 10 telefon WN blured

Microsoft je danas objavio novi build za Windows 10 Mobile koji trenutno instaliramo, ali mi vam želimo i dalje donijeti novosti i detalje koje donosi novi build. Naime Gabriel Aul je mnogo puta spomenuo da je ovaj build dosta bolji nego ijedan do sada i da će to korisnici sigurno primijetiti tokom korištenja.

 

Evo i šta je ispravljeno spram prethodnog builda:

  • Ispravljene greška sa MMS i sada bit MMS trebale stizati normalno.
  • Ispravljena greška sa dodirom koji je prestajao reagirati na zaključanom zaslonu i ostavljao vas u nemogućnosti da otključate telefon.
  • Ispravljene vizualne greške u Action Center (notifikacijski centar).
  • Ispravljene greške premalog teksta u „osobe“ (kontakti) aplikaciji.
  • Dugme za Wifi u Akcijskom centru sada pali i gasi Wifi umjesto da vas odvede do postavki.
  • Pozadinska fotografija na Start zaslonu sada se skalira tačno
  • Možete dodati sada detaljne na zaključani zaslon ispod sata od aplikacija kao Outlook kalendar bez da imate problema rušenja postavki telefona.
  • Ispravljena greška da se pojavljuje kursor miša kada pritisnete jednu od tipki na dnu zaslona (nazad, start ili traženje).

 

Sada idemo na poznate greške ovog builda:

  • Nakon nadogradnje još uvijek će te vidjeti duplikate aplikacija kao traženje ili telefon pod spiskom aplikacija.
  • Ako imate previše pogrešnih pokušaja otključavanja telefona PIN-om vidjet će te poruku „enter A1B2C3“ za resetovanje PIN-a. Naime u ovom buildu ima greška nakon što unesete kod nećete vidjeti polje za unos PIN-a. Greška se može zaobići pritiskom na „hitni poziv“ nakon unosa koda i pritiskom na nazad tipku trebali bi biti u mogućnosti unijeti PIN. Microsoft savjetuje da ugasite funkciju „dupli pritisak za otključavanje da ne bi slučajno se telefon otključao“
  • Postoji greška sa Skype aplikacijom jer nakon nadogradnje ne radi. Najbolje je izbrisati aplikaciju na WP8.1 i instalirati je ponovo na Windows 10 Mobile. Korisnici koji to nisu uradili, a instalacija im je u toku mogu to i naknadno uraditi i reinstalirati Skype kroz trgovinu.
  • Ako imate greške sa preuzimanjem jezika za telefon pratite ovaj članak kako bi riješili problem.

 

Microsoft također daje odgovor na pitanje kada će Windows 10 Mobile biti oficijelno dostupan za telefone i tablete, kasnije ove godine bi trebao biti dostupan oficijelno. Kažu da im treba još vremena da srede sve kako bi pružili korisnicima najbolje moguće iskustvo na njihovim uređajima.

 

Izvor: Windows Blog

94 komentara :

  1. Jedva cekam win10 ali oficijalnu verziju...verujem da ce biti boom...pozz sa L535

    ReplyDelete
  2. Nedzad Pugonja16 June, 2015

    Dinoooo!!! Mozel ovaj wp10 sad sta nauditi telefonu da instaliram ga.Ne strpljiv sam.

    ReplyDelete
  3. Meni je nakon 1 i 1/2 se uvjerio da su super posao odradili sa ovim. Do sada najbolji build. Uskladen dizajn sa PC verzijom. Dosta stabilniji sto se tice Start zaslona. Multitasking je brz sada kao u wp8.1. Tastatura je bolja ovdje na 10. I generalno ima vise funkcija. Dokumente mozemo printati bezicno, spremati u pdf. I jos mnogo toga. Swajp sada radi na telefonskoj app. Ono biranje - zadnji pozivi - brzo biranje. Samo sto mi ne radi su kontakti. Cim otvorim srusi se. Ali vidjet cu do cega je to.

    I da, aplikacije jos su nestabilne. Bolje je ali nije 100% dobro kao na wp8.1. Live tiles ne rade npr. Ovi fotografski kao npr nasa app WN iza prikaze naziv clanka ali naprijed nema fotografije. Sve sa fotografijama aplikacije naprijed imaju problema. To ce kasanije valjda srediti.

    ReplyDelete
  4. Dino koliko je trajalo instaliranje?
    Nekako me svrbi da ga instaliram.

    ReplyDelete
  5. Upravo sam instalirao zadnji build i vidim da se nikako ne pojavljuje tastatura, ni u jednoj aplikaciji. Jel ima neko ovakvih problema

    ReplyDelete
  6. Dino,kako cu napraviti backup podataka,u slucaju da win 10 ne bude radio kako treba da se vratim na 8.1?

    ReplyDelete
  7. Divno, kao da su me poslusali, kada drzis start dugme, spusti se sve sa ekrana nadole i mozes lako da dohvatis sve sto je na vrhuekrana. Preuzeto sa iOSa.

    ReplyDelete
  8. Dino,jel kad napravim backup app+settings imam opet sve stare kontakte,muziku i ostalo?

    ReplyDelete
  9. metalpirat17 June, 2015

    Ja imam problem. Samo mi je stara verzija kao update. Kako da je izbrisem, pa da detektuje ovu novu? Ili da radim hard reset?

    ReplyDelete
  10. Milan Cvetković17 June, 2015

    Uradi hard reset.

    ReplyDelete
  11. Meni na l730 na radi kamera, nemam photos kao ranije, one drive ne vidi slike koje sam do sada uploadovao, sad jos trazim sta ne valja.

    ReplyDelete
  12. Nedzad Pugonja17 June, 2015

    Postovanje Dinoooo.Instaliro sam wp10 ne radi mi pozivi,ne mogu zvati nove brojeve one koji nisu u imeniku.Imal kakvo rijesenje.

    ReplyDelete
  13. Photos se pojavio posle restarta ali cam jos ne radi.

    ReplyDelete
  14. Radi extra, jutros sam ga instalirao i necu ga vracati na 8.1,instalirano na lumia 820. Sad razmisljam da stavim i na lumia 925.Prethodne verzije su bile neupotrebljive i odmah sam vracao na 8.1,dok ova dobro radi.

    ReplyDelete
  15. Ja ne preporucujem ovaj build za Lumiu 930.
    Ja sam instalirao(moguce je i da ja nisam uradio nesto kako treba), nakon toga uradio hard reset kako mozda nebi bilo bagova od prethodnih aplikacija, ali nakon kompletnog setovanja se ne pojavljuje meni..samo stoji loading i crn ekran.Pokusao sam jos jednom da uradim hard reset,ali problem je isti.Tako da je u mom slucaju bolji prethodni build.

    ReplyDelete
  16. Kod mene je problem sto ne mpgu uci na wifi. Kada god kliknem wifi nista se ne desava, a mobilnu mrezu odma otvori i mogu je ukljuciti. Lumia 920

    ReplyDelete
  17. Jel si uspeo nešto da uradiš sa jezikom i tastaturom

    ReplyDelete
  18. Danijel Dimitrić17 June, 2015

    jezik i tastatura su ok, problem je recnik i swype

    ReplyDelete
  19. Da na to sam i mislio, da li prema onom upustvu moze da se uradi nešto

    ReplyDelete
  20. Danijel Dimitrić17 June, 2015

    ja nisam uspjeo, vidićemo još

    ReplyDelete
  21. Cortana stize na Android pocetkom juna!!!

    ReplyDelete
  22. E super napravise WI-Fi tacno onako kako sam htio. 😃😃😃

    ReplyDelete
  23. ja instalirao ovaj takodje na lumiu 930. imam problem da se ulogujem na microsoft account kako bih uradio backuup podataka. za sad sve ostalo radi. nikako ne mogu da ga nakacim.

    ReplyDelete
  24. Meni na L930 ne radi ta mogućnost. Treba li to negdje posebno aktivirati??

    ReplyDelete
  25. Ja se ulogujem na account (probaj hard reset pa u pocetnim podesavanjima,meni je hteo da se uloguje) ali posle nista, crn ekran i "Loading"

    ReplyDelete
  26. Stefan Ivanović17 June, 2015

    Zato što ti je update kamere na čekanju u Store Beta. Kad je ažurira moći ćeš da je koristiš. Tačnije ako je ikad ažurira kod mene to stoji satima sa 23 aplkacije spao na 21 još nije stigao do kamere.

    ReplyDelete
  27. Posle update na win 10 ne moguda otkljucam telefon sa lock screena, vec samo preko action centra kada dobijem neku poruku, isto tako settings su kao na win 8.1, a nemam ni browser( internet explorer a ni Spartan). Pomoc?

    ReplyDelete
  28. Uradio je update u store beta, relativno brzo, nece IE, metrotube u tubecast da update, ali ostalo jeste. Camera i dalje ne radi. Doduse updateovao je lumia camera, ovu app camera nece ni da pokusa da otvori, nego odmah prijavljuje error 0x000003EC

    ReplyDelete
  29. Ja sam instalirao na l925 i nisam pogrijesio,sve mi radi,samo sto se vidi da jos sve nije fluidno i da treba jos dosta toga al s ovim se definitivno da radit i ako bog da vise se ne vracam na 8.1,ovo je savrseno a sta ce tek biti 😁 samo nikako ne mogu stavit,tj nema mobilne podatke stavit na precac gore,al polako,bit ce

    ReplyDelete
  30. Jel se zna kada ce izaci oficijalni wp 10?

    ReplyDelete
  31. Septembar,oktobar tako su rekli.Ali trebace vremena do nas da dodje zbog operatera.A zavisi koji tel imas.Lumia 640 ce bit prvi tel koji ce dobit win 10.

    ReplyDelete
  32. Točno to, "navijao" sam za to što su uveli. Sviđa mi se i prozirni ekran za unos PIN-a. Bit će ovo super, čini se...

    ReplyDelete
  33. Meni se citav ovaj bild svidja.Gledao sam slike,prezadovoljan.Al ipak cekam finalnu verziju da instaliram.Ili postu su oni rekli da nece svi tel odmah dobit Win 10,osim oni sto su na Win insider ,oni odmah dobijaju(valjda,kolko ja znam) pa cu taj predzadnji bild instalirat i onda kad izadje odmah na finalnu verziju. 😃😃😃

    ReplyDelete
  34. Diogenes98517 June, 2015

    Ljudi,treba mi pomoc..instalirao sam novi build na l925..sve radi,ali ja ne mlgu da nadjem gde da promenim ton za SMS..sve sam procackao i sizim...

    ReplyDelete
  35. Konacno sam uspeo da upalim kameru. Uradio sam hard reset i skroy drugaciji w10. Testiram ali izgleda da radi sve i bolje je kad se uradi update da se uradi i hard reset.

    ReplyDelete
  36. zna li netko kako cu izbrisat slike ove koje mi uporno sa one drivea prikaziva u mapi photos?? i stalno se ucitava,imam milion slika a ja to ne zelim,ja sam svoje spremio na comp,a kad ih stavim na mob bodu samo u mapi file explorer,nema ih u photos jer su tamo sve sa one drivea.. ako netko zna,molim vas,strasno me nervira,inace win 10

    ReplyDelete
  37. Uspeo sam da resim problem.Bag je u tome sto sam u poctnom podesavanju stavio jezik Engleski a razlicitu lokaciju od jezika.Kada stavim i jedno i drugo na npr.United States, onda prikazuje meni i radi solidno.Cisto ce mozda nekom jos znaciti ukoliko bude imao slican problem

    ReplyDelete
  38. Tomislav Lukšić17 June, 2015

    Da li netko zna zasto ne mogu s wp 8.1 update 2 preci na najnoviju verziju wp10, samo mi javlja update na 10.0.12562.84

    ReplyDelete
  39. Diogenes98517 June, 2015

    Pato,samo iskljici u photos podesavanjima da ne prikazuje slike sa OneDrive..i to je to...IMA LI IKO ODGOVOR GDE DA NADJEM PODESAVANJA TONOVA ZA SMS I SLICNO...ili je kod mene neki bug,ili te opcije nema :S..samo ringtone i to je sve..U pitanju je L925..sem toga,livetiles ne radi za Prognozu,za fb se kad kad osvezi...3.puta sam instalirao novi build i na kraju sam ipak odlucio bez hard reseta,jer mi se gube opcije za glance i ostalo.mi da..jos jedan BUG..ne moze se dodati jos jedan outlook nalog,sem ako se ne ide opciju razmene..normalnim pute,krene da loaduje u vrati me na add acc

    ReplyDelete
  40. Diogenes98517 June, 2015

    Vrati na 8.1 pa sve iz pocetka..tako sam i ja morao

    ReplyDelete
  41. To za live tiles sto ne rade je do sistema. Sredit ce to do RTM. Mislim moraju. Nije uglavnom do aplikacija i to je sto ponavojamo cesto. Sve aplikacije se ruse na Windows Insider jer nije sistem gotov. Kod mene je to svaka app. Messenger, whatsapp, facebook, sms poruke, pozivi, sve se ruse ponekad. Pretezno kad ima veze sa tastaturom u sred pisanja izbaci.

    ReplyDelete
  42. To je zato sto je vam stojala obavijest o tom build u on se ne moze preskociti. Mora se vraititi na 8.1

    ReplyDelete
  43. Ok je on ali ima mnogo bagova. Mislim na aplikacije. Kao sistem je ok ali moraju rad aplikacija srediti.

    ReplyDelete
  44. Klikom na wifi se on samo aktivira/deaktivira. A duzi pritisak na njega ide do postavki wifi.

    ReplyDelete
  45. Diogenes98517 June, 2015

    Daj Dino pomozi oko ovih tonova..ja ne mogu naci gde da promenim notifikacije,sms,i td..ima samo za ringtone

    ReplyDelete
  46. Napokon je kupljena l640 XL, sad slijedi bdjenje uz novo postavljanje telefona :D

    ReplyDelete
  47. Kada kliknem na wifi pise da je ugasen kada opet kliknem samo pise da su dostupne mreze. Duzim pritiskom ni izbaci samo prozorcic u kojem pise potrazi aplikaciju u trgovini. Mogu samo mobilnu mrezu koristit. A kada udjem skroz postavke mogu do jutra klikat na wifi nece ga otvorit. Restartovo sam vise puta telefon ali nista.

    ReplyDelete
  48. Al je ipak bolji od starijih bildova.A ima vremena do septembra(oktobra) da se pozabave aplikacijama. 😃😃😃

    ReplyDelete
  49. instalirao sam poslednji bild 10136, trajalo je dosta vremena preko sat i vise, kada je konacno zavrsio sve aktivirao se win 10 ali nazalost nista nije radilo kako treba, uradio sm HARD RESET , sada mi trazi da odaberem region i jezik, cim pritisnem NEXT ekran se malo zamraci i na sredini se pojani plava tacka ...i ne ide dalje ...moze natrag ali nema drugoga izbora osim emergency call i regiona...sta da radim...????zelim ostati na 10-ci...

    ReplyDelete
  50. Haha a ja cim tu postavim pitanje,u roku od 5min sam nadjem haha ja sam isto trazio al nisam mogao nac,osim za ringtone kao i ti

    ReplyDelete
  51. Diogenes98518 June, 2015

    Ja ovo za tonove pojma nemam,sve sam pretrazio...ili je tu,na dohvat ruke,ili neki bug ili sam ja glup...ali me uzasnooo nervira..

    ReplyDelete
  52. 6tag ima nadogradnju.Novosti koje donosi su:
    •Novi algoritam za auto-fit značajku, od sada u HD
    •Poboljšana kvaliteta slike prenesenih iz drugih telefona
    •Poboljšana kvaliteta slike na telefonu ako je želite postaviti na Instagram
    •Popravljene sve poznate greške
    •Poboljšanje sustava multi-računa
    •Optimizirano učitavanje izravnih poruka

    Opera mini je iz nepoznatih razloga povucena iz prodavnice. 😃😃😃

    ReplyDelete
  53. Tomislav Lukšić18 June, 2015

    Uspio sam bez NPRT, samo sam napravio restart mobitela preko tipki i dosla je obavijest za novu verziju wp10. Imam nokiu 930, i vise manje sve radi odlicno, osim sto ne mogu iz outlooka otvoriti pdf nego ga otvara u spartanu i nepoznata datoteka.

    ReplyDelete
  54. odradio tri puta hard reset. ulogovao se, uradio back up i za sada sve radi. malo sporije ali je ok. za sad me zeza npr srpska tastatura. imam je ali nece da mi preuzme word flow

    ReplyDelete
  55. Ma kao da je bitan ton,to ce doc za build,dva 😊 al ja nemam nikakve bugove,ne ruse mi se app,kontakte imam,tipkovnicu,glance radi kako treba,osim sto je sve sporije nego na 8.1 al nista strasno sto ce me natjerat da se vratim na isti

    ReplyDelete
  56. Diogenes98518 June, 2015

    Meni je pretiho ovo za sms..ali koliko vidim,gde god sam pitao,niko ne zna gde se to menja...

    ReplyDelete
  57. Vjerovatno jos nisu ni stavili,meni samo sad ne dolaze obavijesti na whatsappu dok ne udjem u app,sad nez jel to do sustava il do whatsappa jer mi se to znalo dogadjat i na 8.1,bude tako dan,dva i onda opet krene normalno radit.hmm

    ReplyDelete
  58. Diogenes98518 June, 2015

    Meni ne radi people app,live tiles na prognozi vremena...i ovo za sound...od 1. Bulda do sada,bateruju mi jede...dok na 8.1 drizi 3xvise..to je glavni problem ako se vratim na 8.1

    ReplyDelete
  59. Milan Cvetković18 June, 2015

    Ne mogu da promenim startnu fotografiju. Ima li neko rešenje?

    ReplyDelete
  60. Opera mini opet u prodavnicu. 😃

    ReplyDelete
  61. Ja sam onda imao srece

    ReplyDelete
  62. Jeli neko uspjeo dodati rijecnik

    ReplyDelete
  63. pustena i Lumia 735 u Verizonu...mislim se nekako dal da uzmem onaj njihov battery cover posto mi je napukao ovaj od Nokie...

    ReplyDelete
  64. Ja sam dobio neki update za wp 8.1 na l925 neznam o cemu se radi uglavnom kratko je trajalo,imal neko kakvih saznanja sta je upitanju?

    ReplyDelete
  65. i ja sam takodje dobio na l520 telenor srbija..ali nisam nista primetio

    ReplyDelete
  66. Bokifireman18 June, 2015

    Ja sam kupio 640 prije 15 dana na ugovor preko Eroneta BiH, odusevljen sam extra tel jedino izgleda da ne mogu aktivirati Office 365 izgleda prepoznaje sim i ne dozvoljava,jesi li ti uspio

    ReplyDelete
  67. Da nije ovo, pa i za vaše modele? http://www.windowscentral.com/windows-phone-random-reboot-hotfix-rolls-out-more-devices-india-europe-and-asia

    ReplyDelete
  68. Moguce da je to upitanju ,mada se meni nije nikad dosad desilo da se sam restartuje ,ali definitivno je neka zakrpa jer nisam primjetio da ima ista novo.

    ReplyDelete
  69. Nisam jos probao

    ReplyDelete
  70. Moze li mi netko ko se razumije u glance zaslon objasniti kako se moze staviti prognoza na njega. Imam MS prognozu, ali ne znam kako ju postavit na glance. Samo mi ima sat. Je li se moze i datum postavit na glance?

    ReplyDelete
  71. Ni meni nikad toga, ali evo idem provjeravat ima li čega...

    ReplyDelete
  72. Može datum i dan, može MS Prognoza.
    Za datum: Postavke>info zaslon>Datum ('sklopka') = uključeno.
    Za MS Vrijeme: Postavke>info zaslon>Sadržaj> Postavke zaključanog zaslona (link)>Pozadina = Vrijeme> kliknuti "Otvori aplikaciju" da bi ju info zaslon (Glance) "registrirao">Zaključati/otključati uređaj i provjeriti radi li stvar.
    NAPOMENA: Prikaz MS Vrijeme na info zaslonu se ISKLJUČUJE u periodu noćnog načina rada info zaslona(plavo/crveno/zeleno).

    ReplyDelete
  73. Evo da napisem kako radi build 10360 na mojo 930. Definitivno ostajem na ovom build-u i cekam sledeci. sve radi. jeste malo sporiji ali je ok. jedini problem je ato ne mogu da download-ujem racnik i wors flow za srpski tastaturu. tu mu javlja neki problem i nikako da ga resim.

    ReplyDelete
  74. To je poznati problem/bug. Iz članka: Ako imate greške sa preuzimanjem jezika za telefon pratite ovaj članak kako bi riješili problem.

    ReplyDelete
  75. Hvala, ovo za datum nemam. napravio sam ovo za prognozu, ali neće, čak nema ni na zaključanom zaslonu prikaz prognoze za iduće dane. šteta što se vrijeme mora stavit na zaključani zaslon da bi radio na dlancu. mislio sam da se može stavit da mi na zaključanom zaslonu bude prognoza od dine, a na glanceu vrijeme od MS-a.

    ReplyDelete
  76. Kako nemaš sklopku za datum? info zaslon: zaviri, pa ispod je Sadržaj, pa ispod su sklopke (sitnim slovima piše): Datum, Obavijest o detaljnom statusu, Brze obavijesti o statusu, Pozadinska aplikacija. Pa ispod ide Iznimke, itd... Ne znam, kod mene sve radi, i MSV i Datum i sve ostalo prikaže. Dinova Prognoza, kao ni ijedna druga, ne može na Glance, samo MS Vrijeme.

    ReplyDelete
  77. Evo, ovako ti je kod mene. Da, znam da ne mogu aplikacije koje nisu od MS na glance, zato sam i mislio dininu prognozu staviti na zaključani zaslon, a MS vrijeme na glance. Ali ništa od toga, jer da bi vrijeme bilo na glanceu, mora biti i na zaključanom zaslonu.

    ReplyDelete
  78. Danijel Dimitrić19 June, 2015

    Ja nisam uspjeo ni po uputstvu. Ne znam jeli neko jeste?

    ReplyDelete
  79. Nažalost, tu ne mogu mnogo pomoć, jer na mobu ne 'vrtim' Windows 10, ipak čekam OTA.

    ReplyDelete
  80. Jel neko instalirao novi build na 735 lumii? Kako radi?

    ReplyDelete
  81. Pomoc ako neko zna o kojoj nadogradnji je rec, imam Ativ S, registrovao sam se odavno na Insajder, jutros sam dobio obavestenje da imam
    nadogradnju ali ne znam koja je. Da li je Windows 10, ili je zadnja pred Windows 10 (gdr 2)? Ako Dino ili neko zna da li da instaliram, ne bih jos 10 jer ima puno gresaka. Hvala

    ReplyDelete
  82. Lumia 92019 June, 2015

    Dobio sam jutros neki update, bukvalno je za 3 sekunde zavrsio, ali je instalacija update-a trajala nekih 20-25 min...S obzirom da sam zurio na posao, nisam stigao da procitam sta je u pitanju i da proverim koji mi je raniji bio broj na OS verziji pa da vidim jel se tu promenilo...a ranije sam jos preko windows insider dobio update 2 na windows 8.1 i posle toga odradio hard reset i vise nisam instalirao windows insider...Lumia 920 je u pitanju

    ReplyDelete
  83. Nedzad Pugonja19 June, 2015

    Zadovoljan sam radom sistema,samo nema se gdje procitati poruka.Nema uopste tila za poruke.

    ReplyDelete
  84. Ok. Hvala. A kako ti je prosla instalacija? Prosli put sam imao problema, nije hteo da mi se podigne sistem na telefonu, beskrajno se restartovao. Tu mi je pomogao hard reset.

    ReplyDelete
  85. ja nikaki i dalje. meni javlja neku gresku 800100073, trazio i pise kao neka sistemska greska. neka, cekacu sledeci build. ovaj definitivno ostaje i koristim ga

    ReplyDelete
  86. Da, kod tebe su ocito jos one stare postavke, jer ja sad na mobitelu imam one nove postavke, mislim da je to onaj update2. Svakako, hvala na pomoći.

    ReplyDelete
  87. Ma imam i ja gore Update2 (preko Windows Insidera pokupio), pa je ovako. Nema na čemu.

    ReplyDelete
  88. Aha :) ja se još malo navikavam na njega, koliko sam vidio, sad nema više ono da pomakneš prstom prema lijevo pa se otvori izbornik sa aplikacijama, sad uopće ne znam gdje mogu ažurirati karte :D

    ReplyDelete
  89. Posle nadogradnje sve je radilo osim tastature pa sam uradio hard reset i nisam hteo da vraćam back up već cistu instalaciju ali nisam mogao da pređem jedan korak ne znam koji bas. Ponovo sam uradio hard reset i izabrao zadnji back up i tada je proradilo sve osim jezika za tastaturu.

    ReplyDelete
  90. metalpirat19 June, 2015

    ja nemam tastaturu tako da telefon je neupotrebljiv

    ReplyDelete
  91. metalpirat19 June, 2015

    moja lumia 920 bas ima gresaka, skoro ni jedna aplikacija nece da se upali, telefon ne gasi ekran, kada ga zakljucam posle dve sekunde sam upali ekran, neradi tastatura.... ima tu jos mnogo toga tako da ja izlazim iz ovog windows insider testa i cekam da se lepo pojavi normalna verzija.

    ReplyDelete
  92. Branko Panic20 June, 2015

    Kako na lumi 735 da sakrijem sada navigatio bar a u pitanju je win10

    ReplyDelete
  93. Koristim w10 mobile build 10136 vec desetak dana i evo mojih utisaka.
    Imam lumiu 730ds, prva dva dana je radila ok, medjutim, nakon toga, pojavljuju se i prvi bug-ovi. Ne mogu dialer da otvorim i history pozive, odmah izbacuje. Takodje viber i fb messenger su neupotrebljivi jer dok pisem poruku app se ugasi, moram tri puta da je otvaram da bi poslao poruku. Juce takodje nisam mogao da proverim phone update, cim pokusam mob se samo ukoci, i moram da ga ponovo upalim. Ovo je ono sto mi smeta, ima jos gresaka, ali nisu toliko strasne.

    ReplyDelete
  94. Posle instalacije w10 build 10136 telefon kada udjem u poruke i kada hocu da pisem tekst tastaturu nece da mi ponudi kao i na svim mestima gde treba nesto da se kuca.LUMIA 1320

    ReplyDelete

Ostavite komentar