2.6.15

Windows 10 ima zakrpu za build 10130


Windows 10 build 10130 je tek izašao 30.06., a danas imamo već zakrpu za neke od grešaka koje smo spomenuli u članku povodom puštanja novog builda. Jedna od grešaka koja je ispravljena jeste ne sinkroniziranje Outlook email aplikacije i rušenje same aplikacije prilikom korištenja.

Nova Windows 10 nadogradnja koju mogu preuzeti i korisnici sa ranijim build-ovima novi naziv KB3069065 na trenutnom buildu, a KB3069066 na starijim buildovima. Microsoft je pustio i za te korisnike ovu zakrpu jer žele ispraviti greške koje su povezane i s tim izdanjima. Nadogradnju preuzimate u Windows Update pod Settings > Update & recovery > Windows Update. Nekim korisnicima će se javiti još jedna nadogradnja pod nazivom KB3069068, još ispitujemo šta ona donosi.

Windows 10 trenutno se još nalazi u Insider Preview, a izlazi 29.07.2015 kako smo već danas objavili.

Važna napomena za sve korisnike Insider Preview koji pitaju šta će se desiti s njihovim verzijama Windows 10. Odgovor je veoma jednostavan, Windows 10 Insider Preview se nastavlja i nakon RTM faze tj. 29.07. i možemo očekivati uvijek nova poboljšanja i ispravke od Microsoft-a na malo redovnijem planu nego do sada. Korisnici Insider Preview verzija će dobiti tzv. GA (General Availability – „generalna dostupnost“) build koji će raditi slično kao RC (Release Candidate) to su inače verzije koje su dosta sređene i nemaju mnogo grešaka. Korisnici će moći ostati na njima i koristiti Fast ili Slow način primanja nadogradnji u zavisnosti od toga koliko brzo žele novosti da dobivaju.

4 komentara :

  1. ništa slično nisam iskusio u bilo kom prethodnom Buildu

    ReplyDelete
  2. Ovo se i meni pojavljuje, ali nisam točno pročitao tekst koji piše jer se pojavi vrlo kratko i onda nestane, prilikom restartanja ili isključivanja računala, i da, samo sa buildom 10130, ranije ovoga nije bilo.

    ReplyDelete
  3. To se moze slobodno ignorirati. Nije greska nikakva po Gabrielu. I nece se nista pokvariti. Mislim da ce to rijesiti narednim buildom.

    ReplyDelete
  4. Da, kažu da je svuda tako...OK... Čekamo ispravku, inače dobar je Build..ne znam samo, brzo će RTM šta misle za lokalizaciju, ne možemo se prijaviti u Music i Video, Igre isto, dok u Xboxu sve radi....✅❓....

    ReplyDelete

Ostavite komentar