25.6.15

Microsoft pustio novi Windows 10 Mobile build (10149)

Windows 10 Mobile setup plavi

Microsoft je večeras pustio novi Windows 10 Mobile build 10149 za sve korisnike na Fast Insider načinu primanja nadogradnji. Ovaj build je moguće instalirati i preko Windows 10 Mobile build 10080 za koji je prethodno bilo potrebno uraditi fleš unazad na WP8.1. Tu grešku su veoma brzo ispravili i sada svi korisnici mogu instalirati novi build za koji kažu da je još bolji nego prethodni koji je već imao hiljade ispravki.

 

Windows 10 Mobile trenutno je dostupan preko Windows Insider programa i možete učestvovati u istom dobrovoljno i besplatno.

 

Za one koji su na Windows Insider programu, mogu preuzeti nadogradnju preko Windows Update, a za one koji nisu oni mogu pročitati na našoj stranici i u ovom članku sve potrebne informacije kako instalirati Windows Insider na vlastiti Windows Phone 8.

 

Više informacija o novom buildu ćemo napisati još večeras, a i testirat ćemo ga naravno. Zvaničnu informaciju možete pogledati ovdje, a Windows Insider aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Napomena: Sa ovim buildom postoji ista greška nakon instalacije kao i sa prethodnim gdje se zaključani zaslon pojavi bez datuma ili sata na kojem telefon morate pustiti da odradi instalaciju do kraja. Nemojte ga gasiti u tom trenutku.

6 komentara :

  1. Diogenes98525 June, 2015

    Ako neko instal novi build,samo neka javi da li rade livetiles...i koji su bugovi...

    ReplyDelete
  2. Dino please potvrdi za Swipe...🙋

    ReplyDelete
  3. Javljam. Kod mene nije radio u proslom ali prije toga je radilo na dva.

    ReplyDelete
  4. Na oficijelnom blogu pise da je ta greska sa mutnim live tiles ispravljena. Ja se iskreno nadam da jeste.

    ReplyDelete
  5. Kakav maler radi ne radi, umalo da krenem sa instalacijom, dobro je da si odmah javio....ko zna šta je sad....treba strpljenja za ovo, Ok hvala čekaću ipak da bude sigurno ✅

    ReplyDelete
  6. Mislim na prosla tri builda, na jednom nije raidilo tj. na 10136. ovaj sada 10149 javljam jos. :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar