20.6.15

Sparkasse mBanking aplikacija dobila funkcija „slikaj i plati“

Sparkasse setup

Sparkasse Banka BiH ima oficijelnu aplikaciju za Windows Phone 8 o kojoj smo već pisali prošle godine u oktobru kada je bila i predstavljena. Danas ta aplikacija ima nadogradnju koja donosi novu i poželjnu funkciju „slikaj i plati“. Naziv funkcije govori sve, korisnik je u mogućnosti sa tvojim telefonom kroz aplikaciju na siguran način da fotografira račun koji želi platiti, a aplikacija će onda popuniti sva ostala polja i izvršiti uplatu za vas.

 

Pogledajte i videozapis o novoj funkciji koji je izdala Sparkasse Banka na svom Youtube kanalu ispod.

 

 

Sparkasse mbanking screenshot

Iza aplikacije stoji ekipa „Ping“ iz Sarajeva koja je napravila i aplikaciju za Intesa Sanpaolo Banku. Lično koristim Sparkasse aplikaciju i moram reći da joj ne manja niti jedna potrebna funkcija, jedino što bi ja lično želio vidjeti jeste da aplikacija koristi nativne kontrole koje nudi Windows Phone kao dugmadi, pivote, stranice, menije i druge stvari. Jer trenutno izgleda kao da app ne koristi mnogo od tih kontrola i spram toga se i ponaša. Nadajmo se da će uzeti ovu malu sugestiju u obzir prilikom narednih nadogradnji.

 

Više informacija o ovoj i drugim funkcijama aplikacije imate ovdje.

 

Sparkasse mBanking aplikaciju za WP možete preuzeti ovdje.

 

Sparkasse setup QR code[3]

3 komentara :

  1. Koristite ovaj link


    https://www.windowsphone.com/hr-hr/store/app/sparkasse-mbanking/b82ba97d-1d54-4a06-ba05-3a891baa1357

    ReplyDelete
  2. Sad cu ispraviti. zaboravio sam da su oni umjesto update-a podigli novu app, obavijestili su bili i korisnike telefonom o tome ali ja zaboravio :) sad cu ispraviti link

    ReplyDelete
  3. Ovo je odlično... Znam dosta ljudi se ovdje žalilo jer nema ove i ovakvih app ali očito napredujemo... :-)

    ReplyDelete

Ostavite komentar