14.6.15

Microsoft izdao eksterne baterije DC-32, DC-33 i DC-34

Portable-Dual-Charger-DC-33-hero-jpg[1]

Microsoft nije nepoznat u svijetu hardvera kroz svoje miševe, tastature, pa čak i vlastite Dekstop PC. Nakon kupovine Nokije Microsoft je postao još veća hardverska kompanija uz to što već od početka svog postojanja softverska kompanija.

 

Prije par dana na lumiaconversations blogu su objavili nove prijenosne punjače (eksternu bateriju) sa tri različite izvedbe kapaciteta baterije od 5210mAh, 9000mAh i 12000mAh.

 

Portable-Dual-Charger-DC-33-benefit3-jpg[1]

Novi prijenosni punjači od Microsofta će vam pomoći da dopunite bateriju bilo gdje da se trenutno nalazite. Svako od nas je barem jednom u životu došao do trenutka da nakon mnogo fotografiranja ili surfanja po internetu nemamo više baterije. Prijenosni punjači služe za to da bi dopunili vaš telefon jednostavno kao i preko utičnice. Kapacitet punjača pokazuje otprilike i koliko puta možete dopuniti vaš telefon sa jednim punim prijenosnim punjačem.

 

Ako imate Lumia 1520 sa 3400mAh, vama eksterna baterija od Microsofta sa 5400mAh može otprilike 1 i ½ puta napuniti telefon ako ga ne koristite dok se puni i ako je baterija telefona još uvijek svježa (starije baterije trebaju duže da se pune i samim tim i eksterna baterija mora uložiti više kapaciteta da bi napunila telefon).

 

Portable-Dual-Charger-DC-33-benefit2-jpg[1]

Sva tri prijenosna punjača od Microsoft imaju i dva izlazna Micro USB priključka gdje možete priključiti istovremeno dva uređaja. Ne mora to biti striktno telefon, može i Nokia portabilni bežični zvučnik MD-12 biti napajan.

 

Microsoft uz to tvrdi da njihove eksterne baterije drže punjene i preko nekoliko mjeseci da ne gube mnogo kapaciteta iako se ne koriste i padaju na minimalno 80%. Novim punjenjem se naravno mogu osvježiti i dostići 100%.

 

Portable-Dual-Charger-DC-33-benefit1-jpg[1]

Ono što je dobro, na ovim eksternim baterijama imaju LED indikatori (4 lampice) koje simboliziraju po 25% stanja baterije i uvijek znate koliko još imate u eksternom punjaču.

 

Prijenosni punjači iz Microsoft nosit će oznaku DC-32, DC-33 i DC-34, bit će u narednim sedmicama globalno dostupni i možemo sigurno očekivati da će i naši mobilni operateri imati jedan od ovih u ponudi. Cijena uređaja će biti 35, 45 i 55 $ (USD).

 

Specifikacije:

  • Dimenzije - 100mm, 68.5mm, 25mm
  • Težina – 215g.
  • Priključci Micro-USB, 2xUSB
  • Za detaljnije informacije i izvedbama pogledajte ovdje – microsoft.com

7 komentara :

  1. mille grobar15 June, 2015

    Jel provalio neko da se nesto desava u pozadini fejsbuk mesindzera?Pojavljuje se neka zelena traka u vrhu,na kojoj pise stanje konekcije...a u radnji nema azuriranja.

    ReplyDelete
  2. Zar nije Microsoft DC-21 bio prvi MS prijenosni punjač?!

    ReplyDelete
  3. I kod mn je to i bas htio da napisem,al si me preduhitrio. 😃😃😃

    ReplyDelete
  4. ZeljaBg9315 June, 2015

    Takodje sam i ja isto to primetio sinoc kod mene..cudno..

    ReplyDelete
  5. Ada to je i prije bilo,sad samo boja dodata,samo me cudi sto nije bilo azuriranje.

    ReplyDelete
  6. Nasa greska. propustili smo vijest o toj bateriji potpuno nekako. sorry :)

    ReplyDelete
  7. Izgleda da je to kao debug modus. razvijaci koriste takve i slicne vizaulizacije da prate npr fps kvalitet u aplikaciji da li je tecna, koliko CPU trosi itd. Messenger vjerovatno to ima sakriveno isto.

    ReplyDelete

Ostavite komentar