10.6.15

Opera mini Beta ima novu nadogradnju i izlazi iz Beta faze

Opera Mini Beta Setup

Opera mini Beta danas oficijelno izlazi iz Beta faze jer razvijači aplikacije uklanjaju Beta oznaku sa ovom nadogradnjom i najavljuju da je aplikacija dovoljno dobra da ne mora nositi Beta oznaku. Mi smo uradili u prošlosti benchmark test sa par popularnih web preglednika kao IE (koji je standardni na WP8), UC Browser i Surfy koji možete pogledati ovdje. Nadamo se iskreno da je Opera ekipa nešto uradila od tada jer u tim testovima koje smo izveli Opera Mini Beta je propala totalno.

 

Opera Mini screenshots 25022015 wpnovosti

Nakon kratkog testiranja vidimo da je aplikacija ista kao što je bila na testovima koje spominjemo iznad i evo par kritika koje bi trebale biti ispravljene prije nego što Opera želi uspjeh sa ovom aplikacijom –

  • Aplikacija mora prikazivati CSS kako je namijenjen.
  • Aplikacija mora imati vodoravno način čitanja stranica.
  • Aplikacija bi trebala imati dupli tap za zoom na neki sadržaj na stranici kao što su paragrafi ili slično.
  • Aplikacija bi trebala učitavati web stranice koje su napravljene po standardima bez problema i javljanja grešaka.

 

Kako vidimo Opera Mini ne ispunjava ove osnovne funkcije, zbog toga iskreno preporučujemo IE na WP8.1 koji ima daleko bolji prikaz web stranica, optimiziran je, te ima ove osnovne funkcije koje Opera Mini nema. Pored toga savjetujemo i UC Browser kao i Surfy, oba su bila bolja u našem testu.

 

Pogledajte ipak novi reklamni video koji je objavila Opera ekipa, možda vas privuče da isprobate aplikaciju.

 

 

Naše iskreno mišljenje oko aplikacija bilo koje vrste kao što je ovo mišljenje je samo naše i nije tu da ponizi nečiji rad kao npr. Opera Mini ekipe nego služi kao realni pogled na stvari kakva aplikacija spram ostalih. Naše mišljenje se neće svakome svidjeti i to razumijemo i prihvatamo. Isprobajte aplikaciju sami i ocijenite jesmo li objektivni ili ne.

 

Preuzmite Opera Mini aplikaciju za WP ovdje.

 

qr_opera_mini

8 komentara :

  1. Volim operu kao pregledac nije loša ali da mi kazu da je dobra na WP a fali joj pola stvari,cim je instalacija 3-4mb a na IPhone 30-40mb onda znas da joj dali dosta stvari.A po opcijama nema ni pola stvari kao na drugim platformama.Znaci bruka po meni sto je postaju iz beta a drugo app nije spremna ni za beta po meni.Jedini koji je za divljenje je app od druga Dine i VLC.A ni cudi stp drugi ne ažuriraju kada Microsoft sam kasni sa update nego na drugim platformama.

    ReplyDelete
  2. Za nasu app uskoro ide jedan veoma dobar update. Vise o tome uskoro :) uglavnom ce se korisnici pozitivno iznenaditi

    ReplyDelete
  3. Vladimir8710 June, 2015

    Mislim da treba da se trude sad da naprave univerzalnu app za win 10! Ili da uzmu jednostavno sa ovim novim alatima Microsoft-a i da je prerade sa IOS-a ili Android-a!

    ReplyDelete
  4. Slazem se. Jos je bilo i prije moguce npr ako je Opera na Androidu programirana sa Javacript a vjerovatno da jeste, wp i windows vec od prosle godine podrzajavu to i moglo je se napraviti. Danas je to cak i lakse sa alatima za portovanje. Ok moram priznati oni jos nisu javni i nije moguce prebaciti jos to koristiti ali kao sto je Candy Crush iskorisgio i trazio od Microsofta tako i Opera je mogla i vjerujem da bi Microsoft dao alate prije zvanicne objave. Malo drugacije se tretiraju velike aplikacije nego obicne i male i to je u neku ruku dobro jer mogu sa izlaskom npr Windows 10 imati spremnu app u trgovini. MSN aplikacije su npr Windows 10 aplikacije. Nama obicnim razvikacima nije jos odobreno podizanje Windows 10 aplikacija ali Microsoft vec radi i testira. Tako su mogli i Opera...

    ReplyDelete
  5. Nedzad Pugonja10 June, 2015

    Dino slatki jel sad pametno indtalirati w10p😁

    ReplyDelete
  6. Ja jos ne bi. Primjetimo kroz nasu app da par korisnika koristi trenutno Windows 10 Mobile ali mi ga ne preporucujemo.

    ReplyDelete
  7. Windows 10 Mobile bi trebalo da se pojavi u septembru!!!
    http://www.benchmark.rs/vesti/windows_10_mobile_bi_trebalo_da_se_pojavi_u_septembru-57795

    ReplyDelete
  8. Vladimir8713 June, 2015

    Da, neko moje vidjenje je da treba da napuste msm ne bukavalno ali da se svi razvijaci vec polako fokusiraju na pravljenje app za win10 mobile tj univerzalne. Taj septembar (oktobar) je veoma blizu i ako se nama cini dalek... jednostavno nema mesta za lose app jer je ovo vreme tehnoloskog napratka, sve oci su danas uprte u windows 10/mobile i ako mnogi to nece da priznaju i o tome se cuti a svi prizeljkuju samo ono najbolje od windows-a i zato ne sme se sebi dopustiti propusti da ne kazem ne dostatci u app kao sto je ima opera.

    ReplyDelete

Ostavite komentar