4.6.15

Offline mape na Windows Phone imaju nadogradnju

Here Maps app

Windows Phone već duže vrijeme koristi HERE servis za svoje mape, a i HERE Maps aplikacija je dobro prihvaćena jer je Nokia uradila dobar posao s istom. Danas Nokia šalje novu nadogradnju mapa sa kako navode „milionima“ ispravki i dodataka širom svijeta. U vašem kraju možda neće biti toliko promjena ali znamo da Nokia konstantno radi na Offline mapama.

 

Offline mape na Windows platformi su veoma moćne jer imaju dosta podataka kao POI (Points of interests), imena ulica, zgrada, objekata i slično tak oda korisnik može potpuno bez interneta pronaći ono što mu treba.

 

Nadogradnju mapa možete preuzeti iz HERE Maps aplikacije, nakon što je otvorite u glavnom meniju imaju postavke gdje onda ima dugme za ažuriranje mapa. To isto možete uraditi i u postavkama > aplikacije > mape > nadogradnja mapa.

 

Ako nemate HERE Maps aplikaciju možete je preuzeti ovdje.

 

here maps QR

 

Kratka napomena: aplikacije Mape (Karte) na Windows Phone također koristi iste offline mape koje preuzmete samo jednom i važe za obje aplikacije.

 

Izvor: Nokia

6 komentara :

  1. donekle vezano za temu,imam LUMIU 535 i vec neko vreme nemoze pronaci GPS i ako ga pronadje neprecizno i do 500m...a radilo je sve perfektno sa here navigacijom...vraco sam i na tvornicke postavke ali nista...cini mi se da sam negdje gledao temu za lokaciju kako da je pronadje (GPS...WI-Fi ) ali sad nemogu naci,,,da nisam tamo sta pomjeso al mislim da bi rijesilo tvornicke postavke....ili je u pitanju hardver

    ReplyDelete
  2. To se desava sa zadnjim updatom here aplikacije tako da nije do moba ni postavki,ista situacija i kod mene na l925 ,dosta sporije trazi lokaciju i neprecizna skroz. Definitivno su nesto seznuli a kako su brzi nacekacemo se dok to opet poprave .

    ReplyDelete
  3. ok...hvala ti bas sam mislio da ga nosim na servis posto imam garanciju,mislio sam da je do hardvera nesto

    ReplyDelete
  4. Stefan Ivanović04 June, 2015

    Item not available in the Store? Tako meni kaže...

    ReplyDelete
  5. Ama idi u Podešavanja - aplikacije - mape i tamo pritisni nadogradnja mapa.Nije aplikacija ažurirana, nego offline mape za tvoju zemlju.

    ReplyDelete
  6. Idi na Store i skini "GPS Satellite".Kada instaliraš aplikaciju izađi negde van kuće/stana i pokreni ovaj program i lociraj satelite.Posle toga samo resetuj telefon i GPS ima da ti radi normalno...

    ReplyDelete

Ostavite komentar