14.2.14

Windows Phone 8.1 kontrole zvuka u detalju

volume controls finished

U zadnjim clancima smo pokazivali nove detalje WP8.1 SDK koje ce biti ugradene u WP8.1 sistem u slijedecoj nadogradnji 02.04. ove godine. Kontrole zvuka smo kratko spomenuli ali ostalo je nejasno na koji nacin rade. Iznad na slici vidite po redu lijevo kada pritisnete jedno dugme ili za pojacavanje ili smanjivanje zvuka. Pise 8/10 glasnoca zvona i notifikacija znaci ide sada maksimalno do 10, to stoji za 100%. Desno vidimo mali znak u obliku v slova. Kada njega pritisnemo dobijemo drugu sliku, sa slajderima za jacinu zvona + notifikacija i slajder za media i aplikacijski sadrzaj, taj drugi slajder se odnosi na zvukove iz aplikacija i na videozapise, muzicke aplikacije itd.

Ispod vidimo jos dvije kontrole, jedna gasi potpuno zvukove i kada nju pritisnete dobijete zadnju fotografiju u nizu gdje su oba slajdera na 0. Desno kada pritisnete onu kontrolu gdje pise “sound settings” dodete to zaslona “zvukovi” u postavkama telefona.

volume controls finished 2

Iznad na slici vidimo jos jednom te postavke koje svi znamo iz WP8. Desno vidimo dodatno jos kako ce pisati ako je telefon utisan i ako pritisnete jednom dugme za glasnocu. Moram napomenuti da ako pritisnete vise puta bilo koje dugme za glasnocu telefon se vrati iz utisanog modusa nazad u normalni.

Sve u svemu mislim da je Microsoft ovim ispunio na super nacin odvojene kontrole zvuka, to je ono sto su korisnici i zelili. vise detalja o WP8.1 ce uskoro biti jer jos pregledam WP8.1 SDK i ima toliko toga novog.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar