11.2.14

Pozivnice razvijacima za Windows Phone 8.1 SDK stizu

visualstudio2013_0

Pozivnice odabranim razvijacima za Windows Phone 8.1 SDK stizu. Prije nego sto sada poletite na komentare i pitate jeli se ovo moze flesirati na telefon, ne, nije moguce. Windows Phone 8.1 SDK je sastavni dio alata za razvijanje aplikacija na operativnom sistemu WP8.1. Microsoft sada salje odabranim razvijacima 8.1 SDK kako bi ga mogli isprobati i razvijati s njim do prezentacije u nadi da se pronadu greske i poprave.

Windows Phone 8.1 SDK iako pise u saopstenju da se ne smije prezentirati niti ikakve informacije siriti, vjerujem da cemo ovih dana dobiti vecinu novih funkcija WP8.1 koje ce se pojaviti do kraja. Osim ako Microsoft nije zakljucao nove funkcije da bi ih odobrio tek 2. aprila. Sada stoji i datum 100% oko izlaska preview for developers, a to ej 2. april. To vazi samo za razvijace, ostali ce dobiti kasnije nekada.

Ono sto jeste dobro, to je da je ovaj SDK sada vec dostupan razvijacima, Microsoft je u proslosti pravio tu gresku i SDK tek napravio dostupnim poslije same prezentacije, kao sto je bilo sa 7.5 7.1 i zadnje 8.0. Ovako razvijaci mogu sto prije poceti razvijati s novim funkcijama. I prilikom izlaska WP8.1 ce imati aplikacije vec nove funkcije, to je i u cilju Microsoft-u, da imaju pokazati direktno na aplikacijama sta su to novosti.

Iako onaj ko dobije 8.1 SDK ne bi smio pricati o tome, ali ako neko od vas dobije volio bi da me kontaktira.

izvor: WPCentral

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar