19.2.14

Windows Phone 8.1 Action Centar u videozapisu

brightness_quick_action
Danas imamo po prvi put priliku da vidimo tzv. Action Centar u akciji. UnsleashThePhone.com su objavili videozapis u kojem idu kroz postavke samog Action Centra i na kraju demonstriraju kako se jednostavno mogu mjenjati postavke kao jacina svjetlosti zaslona, wifi, lokacija i druge stvari. Prvobitno sam mislio da ce u Action Centru one ikone na vrhu sluziti kao precica do postavki medutim one direktno uticu na paljenje/gasenje ili promjenu postavki sto cete vidjeti u videozapisu ispod.



Ovim videozapisom se sve vise blizimo WP 8.1, ostalo je svega jos 41 dan. Jeli vama zanimljivo ovo vidjeti sada uzivo kako sve radi? Nedostaje samo jos da vidimo kako se ponada kada su i notifikacije u pitanju, a uz notifikacije vidimo i da ce za svaku aplikaciju zasebno se moci podesiti kako da vrse obavijesti.


Evo i mali dodatak kako ce izgledati notifikacije, primjer na slici je Twitter aplikacija koja je obavijestila korisnika o poruci i o "spominjanju" na twitteru. Izgleda da je Microsoft ovo sve lijepo implementirao i da ce Action centar biti 100% rijesenje, a ne neko polovicno.


6 komentara :

  1. Korisnik sam ATIV S -a
    interesujr me da li spominje u nadogradnjama 8.1 prefled informacija napravljene fotografije(datum vreme itd)

    ReplyDelete
  2. Vidim na snimku da će biti moguce iskljuciti ili ukljuciti sta da se prikazuje u notifikacijskom centru (npr.poruke i dr.). Da li neko zna da li će moći da se isključi pojavljivanje statusne trake u tom slucaju? (da se ne bi videlo ko salje i pocetak poruke u momentu kad stigne).

    ReplyDelete
  3. Da, svaka aplikacija ce posebno moci ugasiti one obavijesti (traku) na zaslonu. Ne vjerujem da mozes posebno gasiti sadrzaj recimo da pise Poruka: ali da ne pise sadrzaj. Mada to zavisi onda opet ot aplikacije hoce li to ugraditi ili ne. Npr WP Novosti obavijesti. Ja mogu njestiti da pise samo "novi clanak" ili naslov novog clanka. Znaci sve je to razvijaca. A u postavkama Action Centra vidimo da ce se svaka aplikacija zasebno moci gasiti, mislim na notifikacije. U Action Centru pise "banner" sto vjerujem da je novi naziv za notikacijske trake.

    ReplyDelete
  4. Nevezano za ovu temu. Adobe flash player,jeli se moze instalirat?

    ReplyDelete
  5. Ne. Adobe flash ne postoji za windows phone. Flash format nije podrzan

    ReplyDelete
  6. Lijepo pitanje, ja jos nisam vidio tu funkciju a veoma je potrebna. Nokia Story teller ima tu opciju, kada gledas bilo koju sliku pritisnes je jednom i pokaze ti datum i u koliko je sati napravljena. i ispod cak mozes opis dodati. Ja bi volio to da ugrade oficijelno u sistem.

    ReplyDelete

Ostavite komentar