26.2.14

Facebook beta aplikacija ima slijedecu nadogradnju

facebook beta setup
Danas je opet vrijeme za malu nadogradnju Facebook Beta aplikacije, kako je meni poznato ovo je treci put u ovoj godini da vrse nadogradnju svoje beta aplikacije. Report o promjenama nedostaje, zato mozemo samo nagadati sta je novo, par razlika se primjeti, i ono uobicajno “radi brze” je sada opet tacno. Naime kada palite aplikaciju primjetit cete ubrzani rad, ali ne toliko brzi.

Neki nasi citaoci su primjetili i da se greska “popravila” koja javlja da nema internet pristupa, dok drugi kazu da opet imaju neke probleme sa aplikacijom. Ipak je ovo Beta aplikacija i Beta znaci “nije za javnost” i “u testiranju” to moramo uzeti u obzir. Sve sto oni sada ugrade ili poprave u Beta verziji se testira prije nego sto se ugradi u konacnu verziju.

Facebook Beta
od: Microsoft Corp.
Verzija: 5.2.2.1
Cijena: Besplatno

11 komentara :

  1. Kako sam uradio update za FB Beta aplikacija je stala. Kada pokusam otvoriti aplikaciju samo me izbaci.

    ReplyDelete
  2. Veoma cudno, jesi li pokusao reinstalirati je?

    ReplyDelete
  3. Nije mi jasno , mozda da sam se potrudio malo vise i saznao bih , ali me interesuje Majkrosoft ima dve aplikacije za fejsbuk , ovu beta verziju i standardan , u cemu je razlika.

    ReplyDelete
  4. U sustini je jednostavno, sa ovom beta aplikacijom mogu raditi sta zele i isprobavati nove funkcije ne dosta novih korisnika koji ce i pisati u ocijenama sta valja i sta ne i javljati svaku malu gresku. osim toga beta ima preciznije reporte gresaka, kada se dogodi greska opsirnije ce poslati podatke za popravku te greske. beta verzija se inace uvijek koristi za testiranje, a standardna za koristenje. i kada prode neko vrijeme koje se vecinom odredi, primjera radi 1x mjesecno ide oficijelna aplikacija, a neograniceno puta ide nadogradnja beta aplikacije, tako samo prebace kod iz beta verzije i standardnu jednom mjesecno umjesto da razvijaju samo standardnu.

    Pored toga to pruza mogucnosti uvida novih gresaka koje lagano mogu nastati, to se uvijek desava, svaka nadogradnja donosi sitne male nepredvidie greske i zamisli sada standardnu aplikaciju tako nadograde i odjednom je ne mozes otvoriti. Kakva bi to bila sramota. To se npr desava sa Accuweather, oni izgleda nisu dovoljno testirali i sada ko god koristi hrvatski jezik ne moze da je otvori, oni nisu ni primjetili tu gresku jos jer nisu dovoljno testirali. Zato sluzi beta da smanji krug korisnika na one koji bas zele da testiraju dobrovoljno.

    ReplyDelete
  5. Isti problem ima i Skyscanner. Ne pomaze ni reinstalacija.

    ReplyDelete
  6. Nakon sto sam reinstalirao proradila je :)

    ReplyDelete
  7. Meni se fb i youtube hd ruse nakon zadnjih update, jos nekom ?

    ReplyDelete
  8. I da, amazon app se takodjer cesto rusi. Sam sistem zna ponekad kociti. Toliko o wp fluidnodsti

    ReplyDelete
  9. Jeli fb beta u pitanju? I koji telefon je u pitanju?

    ReplyDelete
  10. 520, Je beta, al ne kontam da se vise app pocelo rusiti, nekad pocetni zaslon zablokira, fkt ne znam zasto al je frustrirajuce

    ReplyDelete
  11. Pa eto dva razloga zasto je moguce. Prvi beta aplikacija tu korisnici dobrovoljno pristanu da su testeri, a ne korisnici. I ako se srusi to je dobro, jer je bitno da se prijavi to rusenje. Beta znaci da nine za kranje korisnike kao sto sam napisao u clanku. A drugi faktor je lumia 520, sa 512mb ram i ako jos napunis internu menoriju vrlo je moguce da ce sistem poceti kociti ner nema mjesta za rad. To se ne desava sa uredajima od 1gb pa na dalje.

    ReplyDelete

Ostavite komentar