4.2.14

izabran novi Microsoft CEO – Satya Nadella

01_low

Danas je oficijelno, Microsoft Board je odabrao novog “vodu”. Njegovo ime je Satya Nadella. On mjenja od ovog trenutka pa na dalje Steve Ballmer-a koji je najavio prosle godine odlazak u mirovinu i odstupio danas od pozicije CEO Microsoft-a. Satya Nadella je postao clan Microsoft-a jos 1992. godine i vodio je Microsoft na putu ka internetsko baziranim rjesenjima podataka (cloud storage). Satya je studirao Elektrotehniku prije nego sto je izselio za SAD gdje je nastavio studirati Informatiku na univerzitetu od Wisconsin. Nadella naravno ima ogromno iskustvo u tome sto radi i sada je preuzeo najvazniju ulogu u Microsoft-u, a to je CEO. On ce biti zaduzen za dalje djelovanje, razvijanje Microsoft-a i usmjeravanje u odredeni pravac za koji on misli da ce doprinijeti kompaniji.

ballmer

Steven Ballmer kaze za Saty-ju:

Radeci s njim preko 20 godina ja znam da Satya je pravi voda u pravo vrijeme za Microsoft. Imao sam cast radeci sa najtalentovanim radnicima i ekipama u industriji i znam da ce njihova glad i starst samo postati veca sa Saty-jom.

bill-gates (1)

Bill Gates se takode nasao opet u Microsoft-u nakon sto je se zadnjih godina distancirao kompletno od kompanije. Bill Gates je takode zadovoljan sa novim vodom koji je izabran. Gates ce se vratiti ponovo u Microsoft-ov tzv. “Board” (savjet ili vode) kao osnivac Microsoft-a i kao savjetnik tehnologije. On ce pomoci Nadelli oko svih vaznih stvari vezano za vodstvo. Borad of Directors gdje se nalazi sada Bill Gates je kao “savjet” direktora u kojima ce se iza kulisa donositi sve vazne odluke.

saznajte vise na: Microsoft

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar