19.2.14

Nokia Treasure Tag oficijelno prezentiran

Nokia-Treasure-Tag-feat
Nokia Treasure Tag dodatak za Lumia (WP8) uredaje kruzio je internetom neko vrijeme i sada je oficijelno prezentiran. Sa ovim Treasure Tag nikad necete izgubiti drugi dio koji uparite sa telefonom. Ovaj mali dio se upari preko NFC ili Bluetooth sa vasom Nokia Lumijom i nakda se razdvoje jedno od drugog, Nokia Lumia vas upozori da ste zaboravili drugi dio ponijeti.

Prvi primjer primjene jesu kljucevi koje uvijek nosite sa sobom kao na slici iznad. Ako krenete negdje bez kljuceva Treasure Tag ce se aktivirati i vasa Lumia ce vas obavijestiti, pored toga ako pokrenete trazenje izgubljenih kljuceva sa Treasure Tag vidjet cete kljuceve na Here Mapama plus ce sami uredaj pustati ton koji signalizira vama gdje se nalazi.

Nokia-Treasure-Tag-in-post
Druga primjena jeste neka tasna ili torba koju uvijek nosite sa sobom i znate je inace zaboraviti, sa Treasure Tag to se nece vise desavati. Uz Treasure Tag morate skinuti aplikaciju sa trgovine koju cemo ponuditi dole za download koja upari uredaje i koja ima razne postavke kako da se ponasa Nokia Lumia u raznim situacijama.

Vazno je napomenuti da imate i mogucnost gasenja Treasure Tag dodatka dugim pritiskom na sami uredaj. U samom uredaju je baterija koja se nalazi uobicajno i u satovima (CR-2032). Po izjavama Nokije ta baterija ce drzati svakodnevnom upotrebom i do 6 mjeseci. Treasure Tag ce biti dostupan u 4 razlicite boje, cijan, zuta, bijela i crna.  I vazno je napomenuti da dolazi u dvije izvedbe, jedna ima zakacku na sebi, druga ne. Uz cijenu od 24,90€ ($29.90). Kada stize na nase trziste jos nije poznato.
Treasure TagTreasure Tag
od: Nokia Corp.
Verzija: 1.1.0.85
Cijena: Besplatno

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar