28.2.14

Novi detalji o IE11 u WP8.1

Windows Phone 8

Danas stizu nove informacije o Internet Exploreru 11 na Windows Phone 8.1, slijedecoj velikoj nadogradnji Windows Phone operativnog sistema. Neke od funkcija smo vec spomenuli ali sada je Unleashthephones obavio i niz fotografija uz te funkcije. Oni kako se vidilo i na prethodnom videozapisu koji su objavili i o kojem smo pisali imaju jednu verziju WP8.1 na svojoj Nokia Lumia 920.

Prvo sto su pokazali fotografijama je “inPrivate” pregledanje interneta, pored toga Microsoft je uklonio limit od 6 tabova istovremeno.

wp_ss_20140227_0009

Nova funkcija koja je vaznija mozda cak od ove jeste sinhronizacija tabova izmedu Windows 8 i Windows Phone 8. Korisnici koji su ulogovani na Windows 8 racunaru sa istim emailom kao sto su na Windows Phone 8 uredaju (sto po nekoj logici i treba da bude tako), ce imati mogucnost koristenja tabova sa “other” tj. drugih uredaja. To vidite desno na slici iznad.

Pored toga IE11 ce imati mogucnost otvaranja fajlova direktno umjesto skidanja pa otvaranja istih.

wp_ss_20140227_0002

Pored svih ovih novosti ne znamo jesu li uveli u postavke da se moze napraviti i “startna” stranica kako je to jedan nas citaoc zahtjevao. Mada to nije velika funkcija mogla je se lagano ugraditi. Ostalo je jos samo 33 dana do prezentacije WP8.1 na kojoj cemo sigurno vidjeti jos novih detalja koje do sada nismo otkrili.

izvor: UnleashThePhones

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar