18.2.14

Bing set aplikacija dobija nadogradnju

Bing set aplikacija
Danas je kompletan set Bing aplikacija dobija nadogradnju. U tom setu se nalazi 6 top aplikacija za svako podrucje – putovanja, sport, gastronomija, vijesti, financije i vremenska prognoza. Svaka od ovih aplikacija je veoma dobra i predstavlja mozda cak i najbolje aplikacije iz svake kategorije. Primjer bing vremenska prognoza, toliko je dobra da je mozda i najbolja koja postoji za Windows Phone 8 (naravno pored Prognoza aplikacije).

Pogledajte taj set aplikacija i isprobajte kakve su, neke od njih nece imati bas puno smisla na balkanu kao npr Bing sport za ljubitelje domacih klubova tu nema puno informacija. Drugo sto za Bing vijesti nema nazalost jos domacih izvora vijesti (ni jedna drzava okolna nije podrzana nazalost). Nadam se da ce se to uskoro promjeniti i da ce Bing uzeti neke izvore u obzir i sa Balkana tako da mogu napraviti i ovu aplikaciju korisnom.

Iz aplikacija kao Bing vijesti i Bing vrijeme ce te vidjeti da su dosta slicne moje aplikacije WP Novosti i Prognoza, to je s namjerom.


Bing set aplikacija kako saznajem je dodao pripreme za sinhronizaciju izmedu Windows 8 i Windows Phone 8 aplikacija, u t ospada spajanje Microsoft-ovim racunom sve aplikacije.
Bing SportBing sport
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.245
Cijena: Besplatno

Bing VijestiBing vijesti
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.255
Cijena: Besplatno

Bing FinansijeBing financije
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.245
Cijena: Besplatno

Bing gastronomijaBing gastronomija
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.234
Cijena: Besplatno

Bing putovanjaBing putovanja
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.245
Cijena: Besplatno

Bing vrijemeBing vrijeme
od: Microsoft Corp.
Verzija: 3.0.2.234
Cijena: Besplatno

7 komentara :

  1. Ne znam zasto to sebi Microsoft dozvoljava, ali Samsung Now je daleko preciznija prognoza koja se mnogo redovnije osvezava i tacna je u stepen.

    ReplyDelete
  2. Ne znam na koji nacin moze jedna aplikacija redovnije se osvjezavati nego druga kada obje imaju isti pozadinski proces. Obje se aktiviraju odprilike svakih pola sata. nekad i svaki sat sve zavisi od telefona u kojem je stanju... A jos dodatno ne pise na Bing vrijeme kada je azuriana, kako onda znate da je azurirana?! Ako pise na Live Tile kroz par sati ista temperatura to ne znaci da ne radi aplikacija, to je normlano da stoji tako jer i u istvarno svijetu je tako. Ja kako sam provjerio Bing vrijeme se provjereno azurira svaki put kada se pokrene pozadinski proces, a pozadinski proces ne zavisi samo od jedne aplikacije, on ide u paketu sa svim aplikacijama u pozadinskim zadacima.

    ReplyDelete
  3. Na Samsun Now se vec 3 puta menjala temperatura kad udjem u aplikaciju,logicno jer pada temperatura, u poslednja 3 sata, a na Bing ni jednom, a ulazim i u nju. Ne govorim o pozadinskom procesu. Trenutno gresi za cela 4 stepena.

    ReplyDelete
  4. A to je druga stvar. To je vec komplikovano za ocijeniti jer obe aplikacije imaju svoje izvore. bing cak ima 3 ili 4 izvora za razlicite regije i za razlicite upotrebe kako i pise u informacijama aplikacije. A ja licno kada sam provjeravao Bing i ostale, uz moju Pronogza aplikaciju ja sam primjetio da sve one su ok, ali isto tak osve znaju i pogresiti jer ipak je to sve "nagadanje" na neki nacin. dobro nece pogresiti u 10 stepeni ali i to se zna desiti. Primjer juce je bing pokazivao na mojoj lokaciji 16 stepeni, dok je moja aplikacija Prognoza, Accuweather i Amazing Weahter HD istovremeno pisali 8 stepeni. I na termometru je bilo izmedu 8 i 9. dok zna biti i obrnuto da Bing pogodi, a ostale ne. Razlika je u podatcima kada stizu na izvore, to vrijeme nije isto. Primjera radi ako Samsung dobije u 15:15 od izvora vrijednosti, Bing mozda dobije u 15:30 ili 16:00 i to je vec razlika, ali razlika je obostrana, jer obje imaju nedostatak, ili kasne ili rane u jedno vrijeme.

    ReplyDelete
  5. AccuWeather.com ,samo to pise. Sad mi tek nije jasno...

    ReplyDelete
  6. Pise samo AccuWeather.com...

    ReplyDelete
  7. Da, znaci koriste i ona accuweather. Accuweather je pouzdan izvor i pored wunderground ja cu pokusati i njih. Imam jos foreca ali foreca traze dosta novca za bilo kakve podatke. Nemaju nista besplatno.

    ReplyDelete

Ostavite komentar