12.2.14

Pozdravimo novu Nokia Lumia Icon (Verizon)

bgr-nokia-lumia-icon-8
Oficijelno je prezentirana nova Nokia Lumia Icon, ali odma da na pocetku napomenem samo je dostupna za mreznog operatera Verizon. Uredaj je natrpan tehnologijom i to sve u mjerama koje korisnici najvise traze.

bgr-nokia-lumia-icon-2

Evo ovako i izgledaju specifikacije:
  • Windows Phone 8 OS
  • Nokia Lumia Black firmver ali nedostaje mu Glance zaslon
  • 5” full HD OLED super osjetljivi zaslon (1980x1080), ClearBlack, mogucnost citanja u direktnom suncu, Gorila Glass 3
  • Gustoca piksela od 440ppi
  • Qualcomm Snapdragon 800 quad-core procesor taktovan na 2.2 GHz
  • Adreno 330 graficka
  • 20 mpx PureView kamera, Zeiss objektiv, opticka stabilizacija slike, dvostruki zum, dual LED blic, objektiv je f/2.4, mogucnost snimanja u DNG formatu
  • Prednja kamera 1.2mpx
  • 2GB RAM,
  • 32GB interne memorije (nije prosiriva)
  • Bluetooth LE 4.0
  • 2420mAh jaka baterija sa ugradenim bezicnim punjenjem
  • 166g tezak
  • Koristi nano sim kartice
  • Bit ce dostupan u crnoj ili bijeloj boji
Kako korisnici pisu koji su isprobali Lumia 1520 prije ovog uredaja? Kazu da je 5” zaslon Nokia Lumia Icon fenomenalan i da je to optimalna velicina za koristenje. Kako vidite iznad na slici i Lumia Icon ima novi Start zaslon kao i Lumia 1520. Pored zaslona ovaj uredaj kako sam napomenuo natrpan je do vrha tehnikom, prvo 20mpx Zeiss kamera je unaprijedena PureView sa jos boljim snimanjem videozapisa nego ijedan dosadasnji Windows Phone. Uz video snimanje dodaju se 4 HAAC mikrofona koji su cak usmjereni i prilikom snimanja snimaju zvuk gdje je telefon uperen, sto zna dosta pomoci u situacijama da “iskljucite” pozadinske zvukove.
Lumia Icon
Telefon je izraden slicno kao Lumia 925 ne po dizajnu nego po ideju o metalnom obrucu oko telefona, oko cijelog telefona je metal, samo na pozadini je plasticni cover. Evo pri kraju i mali videozapis kako djeluje Nokia Lumia icon u poredenju sa Samsung Galaxy s4 prilikom snimanja videozapisa, i vidimo da Nokia pravi bolji video i bolji zvuk. Slijedeci video pogledajte u visokoj rezoluciji i po mogucnosti sa slusalicama.

11 komentara :

  1. Eh da ga ima kod nas?

    ReplyDelete
  2. Da, izgleda dobro uredaj. Pored toga 5" sa ovako jakim procesorom, 2GB RAM, 32GB interne memorije. 2420mAh baterija vise se ne moze pozeliti :D barem je meni ovo najbolja konfiguracija do sada.

    ReplyDelete
  3. Lijepo izgleda, dobro je da malo promijene dizajn, kao i 925, a ne sve na istu foru! Vidim sprema se tu i 930, 630 i 635!

    ReplyDelete
  4. Da ovo je tek druga Lumia sa metalnim dijelovima uopste. a toliko njih je izaslo od WP7 pa do danas. Da kruze glasine o 920 630 itd. ali vidjet cemo neka se potvrde jos malo ;)

    ReplyDelete
  5. Željko Majstorović13 February, 2014

    ovo će biti dostupno samo za Verizon?

    ReplyDelete
  6. Da, nazalost samo za Verzion.

    ReplyDelete
  7. Telefon je savrsen, zelim da ga imam. Dino kakva je uopste situacija sa dekodiranjem telefona koji su na WP8. Imam poprilican broj poznanika preko bare, mozda bi mogao da ih iscimam da mi donesu. Valjda podrzava Gsm ne onaj glupi cdma ili vec koji standard?

    ReplyDelete
  8. Ima on LTE i GSM mrezu ali nisam siguran da se moze ista dekodirati. za to ti je potreban kljuc koji dobijes od Verizon. njega mozes zahtjevati nakon nekog vremena koristenja pod ugovorom, ili kupiti za ne znam koliki iznos... Ali flesiranje drugog ROM-a i takve stvari nece pomoci.

    ReplyDelete
  9. Željko Majstorović15 February, 2014

    velika šteta.. strašan uređaj..
    malo mi je glupa ta politika da samo verizon ima taj uređaj, mislim da je bolje da svi mogu imati taj uredjaj al ajd

    ReplyDelete
  10. Ipak lumia 1520 ! :)

    ReplyDelete
  11. Jeste super, ne iskljucuje mogucnost da ce ovako nesto slicno doci i u EU. A ekskluzivnost potice direktno iz ugovora sa Verizon. Oni su ga dizajnirali zajedno sa Nokijom, zajedno su odabrali sve sastavne dijelove itd. Nokia je mogla naravno ovako nesto i bez njih izbaciti ali po kojoj cijeni kada je ovako dobar uredaj.

    ReplyDelete

Ostavite komentar