26.2.14

Demonstracija IE11 na Windows Phone 8.1

Windows Phone 8

Danas imamo novi video sa demonstracijom Internet Explorer-a 11 koji je na Windows Phone 8.1. Na videozapisu vidimo da ce tabovi lijevo pored URL biti standardno, a azuriranje ce pored URL desno biti dodano tako da se ne mora otvarati aplikacijska traka za osvjezivanje stranice. Microsoft je izgleda pratio bas sta ljudi koriste i to ugradio onda na najlaksi nacin.

Pored toga vidimo i ostale novosti koje donosi IE11 u WP8.1 medu njima i prilagodavanje stranica i izgleda stranica i teksta vasim potrebama, “modus citanja” u akciji itd. Pogledajte video ispod. Do prezentacije WP8.1 ostalo je jos 35 dana.

7 komentara :

  1. Ono sto sam video jeste da sada postoji opcija full screen sto nije moglo na sadasnjem kada se rotira relefon uvek dole,osrane tab za pretragu

    ReplyDelete
  2. To nisam ugledao ali znam da su poboljsali dosta sistem. Sve one reporte koje saljemo o koristenju nasih uredaja proizveli su ovo sada. I bas sam zamisljao ovako da treba tabovi da su lijevo ikona a refresh/stop desno uvijek dostupan. Neki si zelili modus citanja, i to je super ugradeno. Ostaje samo jos 35 dana da to vidimo uzivo, i da vidimo ostalo sto jos ne znamo.

    ReplyDelete
  3. Nervira me to sto ne mogu podesiti pocetnu stranu. Ne znam da li ce to biti reseno sa wp8.1?

    ReplyDelete
  4. Ne razumijem sta tacno sa pocetnom stranom?

    ReplyDelete
  5. Pocetna strana ie. Svaki normalan brauzer ima podesavanje za pocetnu stranu. Npr. kad otvorim ie, hocu da mi otvori google.com.

    ReplyDelete
  6. Home stranica. Kad otvorim ie, da mi odmah ide na google, na primer...

    ReplyDelete
  7. Kuzim, ne znam jesu li sredili to. Kada saznam javljam ti :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar