28.1.15

WP Novosti aplikacije imaju nadogradnju

WP Novosti mockup 2

Danas je opet vrijeme za nadogradnju naših aplikacija WP Novosti (besplatne i plaćene). Nova verzija 2.2.7.0 donosi ispravke grešaka korisnicima koje je izbacivalo tokom čitanja članka. Pored toga dodali smo crni temu za „novi način“ čitanja članaka koji možete aktivirati u postavkama aplikacije. Crna tema čitanja je moguća samo kod novog načina čitanja iz par razloga tako da ko je želi isprobati mora uključiti i njega prethodno.

 

wp novosti crni i bijeli clanak

 

Znamo da taj način ne sadrži komentare i ocjenjivanje na dnu članka ali je zato dosta brži i efikasniji što se tiče baterije i internet prometa.

 

wp novosti podijeli

 

Dodatno smo dodali dijeljenje članaka sa spiska članaka i aktuelnog članka. Jednostavno držite prst malo duže na jedan članak i pojavit će se „podijeli“ s kojim možete podijeliti naš članak sa svim aplikacijama koje to podržavaju, a to su SMS, Email, Facebook, Twitter i mnogo drugih. Isto to dijeljenje možete uraditi i na aktuelnom članku ako držite prstom na plavom kvadratu gdje je naslov članka.

 

I jedna sitna izmjena je da ako vam je uključen „aktuelni“ članak tj. ako vidite na prvoj stranici aplikacije samo jedan veliki članak preko cijelog zaslona onda na spisku članaka taj neće biti prikazan jer zauzima mjesto bez razloga.

 

Vršimo pripreme već za naredne funkcije i dodatke ali mislimo da sada mogu korisnici biti zadovoljni jer WP Novosti ima dosta funkcija koje su korisne kao fotografija na zaključanom zaslonu, informacije na zaključanom zaslonu kao broj novih članaka ili naslov zadnjeg članka, žive pločice i obavijesti o člancima itd.

 

Windows Phone univerzalna aplikacija za Windows 8.1/10 i telefone je već u izradi ali ne znamo tačan datum kada ćemo je pustiti u opticaj.

 

WP Novosti plaćena

 

WP Novostiplacena QR Code

 

WP Novosti besplatna (sa reklamama)

 

WP Novosti besplatna QR Code

30 komentara :

  1. Vladan Vukajlovic28 January, 2015

    Sa crnom pozadinom izgleda za 10-ku,svaka cast,moje misljenje je da sve sto ima crnu pozadinu izgleda bolje.
    Svaka cast !!!!!

    ReplyDelete
  2. Samo jos kada me ne bi vracalo na pocetak teksta svaki put kada bi se zekljucao ekran ili kada na brzaka odgovorim na poruku...
    Sve pohvale za wp novosti!

    ReplyDelete
  3. Zijad djulovic28 January, 2015

    Svaka cast odrađeno za 10-ku 😊

    ReplyDelete
  4. Slusamo sugestije korisnika :)

    ReplyDelete
  5. Univerzalna WP Novosti app to rijesava :) maloprije sam jos jednom provjerio i na njoj vrati tamo gdje si stao kada si izasao iz app. :)

    ReplyDelete
  6. Sa verzijom 2.2.7.0 ? Je li mozete nam se javiti emailom iz aplikacije i napraviti screenshot postavki u aplikaciji?

    ReplyDelete
  7. Mene i dalje izbacuje iz aplikacije. Koristim lumiu 630

    ReplyDelete
  8. Edi Kovačić28 January, 2015

    Sada je jos i gore nakon nadogradnje. Aplikacija se blokira, smrzava, rusi,....

    ReplyDelete
  9. Pojasnjenje gdje se to desava ?!

    ReplyDelete
  10. Ucenik Microsofta:)

    ReplyDelete
  11. Novi način čitanja /crna pozadina, odnosno "Night mode" je opcija koju bi trebale imate sve aplikacije. Bravo!!!

    ReplyDelete
  12. :P korisnici na kraju to koriste :) a mi gledamo od najboljih "kopiramo" i ucimo

    ReplyDelete
  13. Imam lumiju 520 sa najnovijim apdejtom i nemam nikakvih problema sto se tice aplikacije. Samo tako nastavite :)

    ReplyDelete
  14. Ne znam zasto nece da bude tamna tema kada citam ceo clanak sa komentarima, iako je prebacena na tamnu temu. Samo kada prebacim na citanje bez komentara onda bude tamna pozadina? Ativ S

    ReplyDelete
  15. Zato sto se stari nacin citanja ne da "obradivati" i prikazuje sadrzaj onako kako je na web stranici, dok je novi nacin citanja to kako ja zelim i u njemu moze svasta kao ta crna pozadina npr. I ovaj novi nacin citanja ce biti jedini kada ugradimo komentare u aplikaciju tako da nece dugo tako biti.

    ReplyDelete
  16. Ako bude moglo bar u windows 10 ugradite citanje sa komentarima sa crnom temom, lepse je, kako kod wp central

    ReplyDelete
  17. Da, na tome radimo. Jer ovaj trenutni nacin sa komentarima trosi mnogo resursa...

    ReplyDelete
  18. haha :) i ja sam pomislio odmah na to. A vidjet cemo crash report za koji dan pa da vidimo greske u 2.2.7.0, ako su tu naravno da cu ih ispraviti :)

    ReplyDelete
  19. ako imaš AMOLED onda je savršeno :D
    Ali da, crna boja baš nekako leži

    ReplyDelete
  20. Vladan Vukajlovic28 January, 2015

    L1020-naravno da lezi😉

    ReplyDelete
  21. Edi Kovačić29 January, 2015

    Kada pokusava ucitari clanak prvo se vrti a nakon toga stane. Ekran je blokiran i neradi, dok nestisnem vise puta windows tipku. Ili jednostavno izbaci vani nakon 5sekundi ucitavanja.

    ReplyDelete
  22. Pitanje je samo, kako se to samo vama i jos jednom korisniku desava?! a u crash reportima ni jednog slova o tome?!

    ReplyDelete
  23. Edi Kovačić29 January, 2015

    A kako da ja to znam. Otkada je nadograđena aplikacija samo se još više izražava taj problem. Pokušao sam reinstalirati aplikaciju ali problem je i dalje tu.

    ReplyDelete
  24. Ja vjerujem onda da je do vaseg telefona ili i postavki na telefonu, ili interneta. Jer sinoc sam imao kontakt sa korisnicom koja ima isto lumia 520 i cita clanke bez problema sada nakon ove nadogradnje. Cak kaze da je mnogo brze nego prije... I radi bez problema. Isto tako imam lumia 625 na kojoj radi kako treba i koja je low end.

    ReplyDelete
  25. Boris NevermorE30 January, 2015

    Kod mene aplikacija radi savrseno. Ja sam na Samsung ATIV S i8750 sa oficijalnom WP8.1 + oficijalni Samsung firmware 8.1.1, nikad nisam bio na Preview for Developers.
    Shto se tiche pozadina, to jest crne pozadine, to je od koristi samo na telefonima sa Super AMOLED displajem. Znaci, baterija i zagrevanje telefona. Korisnike sa IPS LCD ekranima, ne zanima ih bash jel je crna il bela pozadina, to ne vazhi za njih, jer IPS koristi backlight (neshto sto Super AMOLED ne koristi). Cak sto vise korisnike sa IPS LCD ekranima, vishe ustedjuju na belu pozadinu nego na crnu.
    Pozdrav iz Makedonije :) Oprostite na moj "savrsheni" srpsko/bosansko/crnogorski/hrvatski jezik, malo sam za'rdjao :)

    ReplyDelete
  26. :) dobar. uglavnom svi se razumijemo to je ono sto je bitno. a u pravu si oko zaslona, AMOLED zasloni mogu jedino profitirati od ovoga. I zato ja cesto koristim bijelu na IPS LCD jer osjetim da duze traje baterija, ali ne toliko duze.

    ReplyDelete
  27. Boris NevermorE30 January, 2015

    Morao sam to objasniti jer sam procitao nekoliko komentara (ne ovde al u drugim clancima) kao korisnici Lumia mobilnih telefona kazu da koriste crnu temu WP-a kao navodno to stedi bateriju, a znamo da vecina Lumia uredjaje imaju IPS LCD, ako se ne lazem jedino Lumia 930 ima Super AMOLED display. :)
    EDIT: Dino, tek sam sad ukapirao da je Prognoza tvoja aplikacija a bas tu koristim na telefonu :)

    ReplyDelete
  28. Postovani, poslao sam mail sa screenshot-ovima.

    ReplyDelete
  29. Da :) vidio sam na Windows Central forumu. :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar