23.1.15

Nakon Windows 10 prezentacije prijavilo se preko 170.000 novih Insidera

Windows 10 hero picture

Nakon Windows 10 prezentacije koju smo mi prenosili uživo na Windows Insider program se prijavilo preko 170.000 novih korisnika. Windows Insider program je Microsoft-ova inicijativa da se prikupe korisnici znatiželjni koji će zajedno sa Microsoftom raditi na građenju sistema i testiranja ranih verzija operativnog sistema. Windows Insider je slično Preview For Developers programu na Windows Phone sa jednom razlikom, a to je da važi i za računare. Tako možete preuzeti Windows 10 Technical Preview za računar koji je trenutno još na build 9879.


 

Ovo iznad je javio Gabriel Aul, glavni odgovorni za Windows Insider program, a maloprije je objavio jos jedan zanimljiv tweet u kojem pita da li žele Windows Insideri novi Build Windows 10, ovo je danas totalno neočekivano jer smo očekivali prvi novi Build u ovoj godini tek slijedeće sedmice.

 

Na prvom Tweetu gdje je G. Aul dobio pitanje kada stiže otprilike Insider za telefon, odgovor mu je bio „PC ovu sedmicu, telefoni u februaru“.

 


 

Dok smo pisali ovaj članak novi Build za računar je postao dostupan i svi ga mogu preuzeti. Nova verzija Builda je 9926. Da bi preuzeli ovaj build najbolje je da uradite sve nadogradnje sistema koje postoje, zatim otvorite „PC settings“ > Update and recovery > Preview builds i tu preuzmite novi Build koji će se instalirati automatski. Pogledajte videozapis ispod gdje Joe Belfioe objašnjava novosti iz ovog Build-a.

 

 

Za sve koji se nisu prijavili na Windows Insider program, to možete uraditi ovdje – link. Ispod pogledajte videozapis šta je još novo u ovom build Windows 10.

 

Napomena

 

Windows 10 Technical Preview (Windows Insider) još uvijek nije gotov proizvod i zbog toga savjetujemo da svako prvo ispita posljedice instalacije ovog sistema na svoj računar. Mi nismo odgovorni ako se dogode bilo kakve greške koje su prouzrokovane instalacijom Windows 10 na vaš računar, kao i kod svako instalacije može i kod ove doći do grešaka, u tom slučaju se obratite Microsoft podršci.

 

izvor: Microsoft

31 komentara :

  1. Ima li se smisla na ovo prijavljivati,ako cu samo koristiti za mobitel
    I da li ovo znaci,da win 10 dolazi iskljucivo preko insajdera ili cd doci kao update i preko PfDa

    ReplyDelete
  2. Da, Windows Insider je jedan za telefone i racunare, prijaviti se morate preko insider programa ako zelite kasnije i novu verziju za telefon. Ovo je novi Preview for developers. I ne, Windows 10 ne dolazi samo preko Insider verzija, Insider verzije su tu da isprobamo sistem. On oficijelno kada izade ide distribucija kao i do sada.

    Postoji ili kupovinom na racunarima, kupovinom CD-a ili upgrade-om preko neta.

    ReplyDelete
  3. Zijad djulovic23 January, 2015

    Ako kliknem na windows insinder u gornjem desnom uglu na mobu a na dnu stranice pise moje ime i prezime iz ms naloga znaci li da sam vec prijavljen na insinder ,hvala unaprijed 😊

    ReplyDelete
  4. Zijad djulovic24 January, 2015

    Skidam na pc ali traje pa vidjecemo a registrovo sam se ,ostah ja do zore jbt zarazi me widows10 ko kokain ,jesnostavno postadoh ovisnik ,jos jadan neznam engleski pa pomocu "prevodioca" nekako naglabam ,boga pitaj mozfa skine i neku 11-ku ,salim se naravno 😃

    ReplyDelete
  5. Zijad djulovic24 January, 2015

    Mslm da je i woodu tu negdje i on ne spava a mozda i da odkako je cuo da ce popraviti skype ,salim se jarooooo😊

    ReplyDelete
  6. VLC ima update a ja i dalje ne mogu da skinem, samo piše downloading i tako od 1.07 verzije... Iko?

    ReplyDelete
  7. Možeš li izbrisati? prekinuti?

    Ja sam sada pokušao instalirati i ne ide, krene preuzimanje i prekine. Valjda se trgovina malo poremetila, proradit će.

    ReplyDelete
  8. Ja idem na install i kao krene skidanje, ali ne ide... I par puta sam ostavljao po cijeli dan ali ne ide pa prekinem. Neko reče da obrišem temp files, brisao, nula i na telefonu i na sd...

    ReplyDelete
  9. Pokusaj ponovo, imamo par javljanja gdje instalacija stala u pola ali kada se instalira pinovi proradi. Samo nismo dodali u clanku da ko instalira Insider verziju da nema vracanja na prethodnu verziju windiws 7, 8, 8.1...

    Kasnije ce biti dozvoljen i direktni upgrade na oficijelni Windows 10 sa ovog Insider preview. To se ne moraju brinuti korisnici ali uglavnom nazad nema. To smo potpuno zaboravili napomenuti jer smo mislili da se podrzaumijeva. Isto je i sa Windows 7 na 8 moze se unaprijed ali unazad ne.

    ReplyDelete
  10. A vi pricate za vlc :P sorry. Ja mislio o Windiws 10 :D

    ReplyDelete
  11. U redu je... :D

    ReplyDelete
  12. Windows 10 tehnical preview za PC radi bolje nego što sam očekivao!

    ReplyDelete
  13. Zijad djulovic24 January, 2015

    skino windows 10 tehnical preview doduse svunoc ,radi ma mete covjece pa me interesuje ako sada skinem MS nalog na kompu da li cu dobiti 10ku na mob preko insindera posto mi ulazi "starka" na komp a imam nezeljene fotke ,sve pokupilo sa moba ,dino pomoooc ,ubice me zena ispuske hahaha

    ReplyDelete
  14. Za taj slucaj napravis jos jedan email sa kojim se ulogujes na Windows ali onda gubis sinkronizaciju potpuno... Nije ni to dobro.

    ReplyDelete
  15. Zijad djulovic24 January, 2015

    Hvala Dino ,joj kako sam ponosan na wp novosti i na sebe ,prvi u regionu imam 10ku na kompu heheheeh bas vam hvala ,ljudine ste u pravom smislu te rijeci

    ReplyDelete
  16. Edi Kovačić24 January, 2015

    Ja imam tu "desetku" vec neko vrijeme. Ljepo se zabavljamo. Ali... Nije za igranje i neki ozbiljniji rad. Ipak, radi stabilno bez poteskoca.

    ReplyDelete
  17. Evo uspio sam nakon možda stotinu pokušaja... I dalje ne pušta snimke kamere, krene i zamrzne a zvuk nastavi...

    ReplyDelete
  18. Zijad djulovic24 January, 2015

    Jedva cekam 😉

    ReplyDelete
  19. Kod mene je skinulo VLC bez problema, i radi sve,cak sada prikaze sve epizode neke serije sto sam stavio pre samo 6 epizoda sada sve prikaze.I radi sve normalno na Lumiji 1520-930 i 830.

    ReplyDelete
  20. Instalirao sam ali i dalje ne pušta snimljeni video...

    ReplyDelete
  21. Ja je koristim bas za ozbiljan rad, od Visual Studio nema nista zahtjevnije i od Photoshop, Illustrator ili Cinema 4D, od tih par programa za rad nema nista zahtjevnije na racunaru, pored igara. I Windows 10 ne slazem se da nije za ozbiljniji rad ili igre kad abolje radi nego Windows 8 i 7 po tom pitanju.

    ReplyDelete
  22. Dino, ako skinem na komp Windows 10 Technical Preview, da li ostaju svi podaci ili se gube? Ili niko ne garantuje s obzirom da je preview verzija. Prvenstveno me zanima zbog fotografija kojih imam da ne nestanu, a zaista ih je mnogo. Registrovala sam se, i dosla do tacke "install" pa me strah kliknuti :))

    ReplyDelete
  23. Ako vrsite upgrade onda se podaci nece izbrisati. Ali ima tu i "fresh install" koji ce izbrisati sve podatke. Zafo treba samo pazljivo citati. Sto se tice same instalacije kao i kod svake druge instalacije sistema, kao npr 7 na 8 tako isto moze i ovdje doci do gresaka ali u slucaju greske instalacija se samo prekida i vrati na stari sistem sa svim podacima. Ali ako nestane struje u vaznom djelu instalacije e onda bi moglo biti problema ali u svakom slucaju ko se razumije sa racunarima moze pomoci.

    ReplyDelete
  24. E to ne pusta ni kod mene,mada mi i ne treba,ipak je ovo beta.Iskreno za betu app sam zadovoljan barem meni sve radi extra za sada,mogu reci kada sam putovao dobro mi je dosla da uzivam u filmovima u putu 😄

    ReplyDelete
  25. Dino kad će redizajn sajta?
    Pratim vas bas dugo i ako bog da da se jos prosirite da bude vesti o Windows-u svaki dan, to bi bio pun pogodak :) :D

    ReplyDelete
  26. O Windows smo poceli nedavno pisati, ne zelim mnogo sad pricati ali bice vijesti uskoro povodom cijelog sajta Windows Phone Novosti :)

    ReplyDelete
  27. Zoran Nikic25 January, 2015

    evo i mene posle duze pauze. Upravo sam zavrsio update na kompu windows 10 tehnical preview preko windows insidera i za sada lepo radi. ali me zato muci druga stvar svi programi su ostali tu gde su osim antivirusa koji se izgubio pa ako moze mala pomoc.

    ReplyDelete
  28. Windows Defender? On kod mene i dalje radi u pozadini... ako utipkam dole u trazenje Windows Defender on ga pronade...

    ReplyDelete
  29. Zoran Nikic25 January, 2015

    Nema ga nigde u pitanju je avg 2015 a windows defender lepo radi, Da li mogu da deinstaliram pa ponovo instaliram avg, verovatno ce ga instalirati u particiju gde je 10-ka

    ReplyDelete
  30. A ako ukucate AVG u trazenje da vam izbaci program? Mozda je jos tu. Trebao bi biti :) ako nije moze ponovo instalacija i vratit ce ga.

    ReplyDelete
  31. Zoran Nikic25 January, 2015

    prvo sam ga unistal pa onda instal i radi ali sam ostao bez licence ali ok hvala na pomoci....

    ReplyDelete

Ostavite komentar