23.1.15

Lumia Denim nadogradnja stigla na više uređaja u BiH, Hrvatsku i Srbiju

2630955_Lumia_Denim-wpnovosti

Od danas Lumia Denim nadogradnja je dostupna na više uređaja u regionu. Sav Spisak uređaja koji su dobili nadogradnju:

 

BiH

 

· Lumia 520 (BH Mobile)

· Lumia 535 (CV) – standardno sa Lumia Denim

· Lumia 620 (CV)

· Lumia 720 (CV)

· Lumia 930 (CV)

· Lumia 1520 (CV)

 

Hrvatska

 

· Lumia 520 (CV)

· Lumia 535 (CV) – standardno sa Lumia Denim

· Lumia 620 (CV)

· Lumia 720 (CV)

· Lumia 930 (CV, T-Mobile)

· Lumia 1520 (CV)

 

Srbija

 

· Lumia 520 (CV)

· Lumia 535 (CV) – standardno dolazi sa Lumia Denim

· Lumia 620 (CV)

· Lumia 720 (CV)

· Lumia 930 (CV)

· Lumia 1520 (CV)

 

Za Sloveniju, Crnu Goru i Mađarsku je isto stanje i isti modeli imaju Lumia Denim nadogradnju. Čiji se telefon nalazi ovdje na spisku otvorite postavke vašeg telefona i preuzmite nadogradnju pod „ažuriranje telefona“ (phone update). Lumia Denim Donosi mnogo novih funkcija, ali moramo napomenuti da najbolje funkcije dobijaju ipak Lumia 930 i 1520 jer imaju najnaprednije procesore iz cijele serije. Za korisnike koji su na drugim područjima kupili telefone kao npr. Azija ili Amerika oni mogu pogledati svoje modele ispod na linku, i samo se vratite na vrhu linkom „software update“ na stranicu gdje imaju svi regioni svijeta izlistani.

 

izvor Microsoft

109 komentara :

  1. Zijad djulovic23 January, 2015

    Nema za L1020 da li ce biti ikada boga pitaj a svojevremeno jedan od najskupljih uređaja ,i nije svojevremeno nego prije 8 mjeseci okruglo 1000km 😞

    ReplyDelete
  2. Moze li mi netko kazati koja je razlika izmedju Denim i Cyan verzije. Ja imam Cyan lumia 630.

    ReplyDelete
  3. A sta je sa lumiom 925 bh telecom pa dao sam bruku love za ovo a nigdje ni traga ni glasa o ovom modelu

    ReplyDelete
  4. Zna li se kad stize za lumiu 630 u Srbiju?

    ReplyDelete
  5. Ima li informacija dali ce nadogradnja stici i kod ostalih operatera ( npr. Eronet )

    ReplyDelete
  6. I 925 isto jos uvijek ga u telecomu prodaju a nigdje ni traga o denim update-u cak ni na ofc stranici nema uopste 925 za update

    ReplyDelete
  7. Kada ce za 925?

    ReplyDelete
  8. Imam nokiu 620 izvrsio sam update danas na denim i proslo je sve ok ali u dodaci i informacije i dalje pise cyan nzm u cemu je kvaka..vidim da se mob. Update jer pise da je softver novije verzije tojestt dattum ali eto ne pise denim..mozda je saml bug neki

    ReplyDelete
  9. Hoće li biti update za 920?

    ReplyDelete
  10. Kada ce na 630 u hrvatskoj?

    ReplyDelete
  11. Veruj mi da ima dosta finih novina. Da ti ne nabrajam, al vredi ;)

    ReplyDelete
  12. Kod mene pise preuzmi kriticno azuriranje dali da preuzima. Il sta trebam.

    ReplyDelete
  13. Neće ni biti za nase tel izgleda haha..

    ReplyDelete
  14. Meni nije stigao update imam l1520 i region je Srbija, ne znam sta je problem.

    ReplyDelete
  15. Stvarno ne razumem. Posedujem Nokiu Lumia 920 i verziju OS 8.10.14147.180, kada otvorim "Dodaci + Informacije" pise da je Denim. I to tako mi stoji vec par meseci.

    ReplyDelete
  16. Ako kliknes na Denim update a otvori ti cyan,onda je to greska koja se provlaci. Ako u precicama mozes staviti,npr.cellular data,onda imas denim.

    ReplyDelete
  17. Sta je sa lumiom 820

    ReplyDelete
  18. Zijad djulovic23 January, 2015

    Preuzmi ,naime svako azuriranje pise isti ,ogradjuju se ljudi od eventualnih problema ,mada uvijek bude ok (moje misljenje) 😊

    ReplyDelete
  19. Nigde mi ne pise Cyan. Kliknu sam na denim i na ono pored malo "i"u krugu i otvori mi sajt microsoftov gde pise informacije i uputi za update tel. A gde je taj "celluar data" posto mi je fon na srpskom jeziku pa da ne prebacujem na eng.

    ReplyDelete
  20. Ok. Ali daj mi reci molim te da li to znaci da je logicno da ja sad nadogradim na Denim? I kako to uopce napraviti? I kako ce to utjecati kada budemo dogradili 10-ku. Stvarno trebam pomoc da shvatim sve ovo. Cyan, Denim, W10. Hvala unaprijed.

    ReplyDelete
  21. Podesavanja,Obavestenja onda tu imas da uredis sta ce ti stojati u traci sa precicama. :)

    ReplyDelete
  22. Da imam...kao na androidu mogu da postavljam precice...za sada mi je wifi,bluetooth,avio rezim,zakljucavanje rotacije.

    ReplyDelete
  23. Da to se dobilo sa nadogradnjom 8.1. Ako ne mozes tu smestiti tj.zameniti sa npr.mobilnim internetom(kao sto ti stoji wi fi na traci sa precicama) onda nemas jos denim.

    ReplyDelete
  24. Šta je sa lumiom 920?

    ReplyDelete
  25. Imam Denim,kada kliknem na primer na kockicu gde simbol wifi otvori mi se lista za odabir sta da postavim umesto wifi,ako je potrebno slikacu. Ali ja to imam vec koji mesec.

    ReplyDelete
  26. Ako imas i mobilni internet za opciju,onda imas denim. Ako nemas mob.internet onda si cyan. To je jedan od primera za denim.

    ReplyDelete
  27. Nemam,sve imam sem tog cellular data 🙈

    ReplyDelete
  28. Jbg,dobices nadogradnju uskoro. Inace.nista nesto veliko i znacajno sa denimom. Ja ga imam zato sto imam 730 za koju su fabricki izbacili denim.

    ReplyDelete
  29. Ma ne super radi i nisam nesto zagrejan za denim. Malo me je bunilo to sto kod mene sve stoji u info da je denim. Nista ovo nije dok ne dodje win.10 Hvala na paznji i velik pozdrav za sve korisnike i fanove WP.

    ReplyDelete
  30. Vladan Vukajlovic23 January, 2015

    Samo par modela je dobilo denim na L1020,ja jos uvek cekam Vodafon Germany, a O2 Ger. dobio medju prvima ,iskreno se nadam januaru...

    ReplyDelete
  31. Posle nadogradnje demin na moj lumia 930, telefon baguje kao nikada do sada. Alarm mi ne radi, nekada iz cista mira ode u stand by rezim i ne mozes ga upaliti. Drzis dugme za otkljucavanje a on pocne da skljoca kameru a ekran ugasen. Upali se samo onda kada ga prikljucis na punjac, a baterija je puna... Katastrofa! Kome da se zalim? Do denim-a je radio odlicno.

    ReplyDelete
  32. jesi li napravio hard reset? poslije nadogranje je poželjno napraviti hard reset da to sve dođe na svoje

    ReplyDelete
  33. Hard reset, je li to vracanje na tvornicke postavke? Nikad mi to nije bilo jasno

    ReplyDelete
  34. da.. može preko tipki a može i iz postavki

    ReplyDelete
  35. A to mi baš i ne odgovara, jer dosta aplikacija, tj. ima loše napravljen backup, tako da kad se napravi hard reset, izgube se svi uspjesi i sav napredak u igrama :/

    ReplyDelete
  36. Naravno, nadogradnjom na Denim nećeš ništa izgubiti, samo dobiti neke nove funkcije, a neće utjecati na nadogradnju na W10. Znači ove Cyan, Denim su firmware, tj. manje nadogradnje koje se nalaze samo na nokia lumia telefonima, znači nema ju ga ostali windows telefoni kao što su htc.... Dakle one su manje nadogradnje windowsa 7, 8, a kasnije će izaći i windows 10. Prve nokie lumie su imale windows 7 (isto kao što na kompjuteru si imao w95, milenium, xp, 7, 8.1, a ubuduće će svi imati i telefoni i pc i tableti windows 10) i firmware Amber. Kasnije je izašao novi sustav tj. windows 8 sa firmwareom black, potom je izašla veća nadogradnja u kolovozu prošle godine koja je donjela sustav 8.1 i firmware Cyan, a sada izlazi firmware Denim koji donosi neka poboljšanja u sustavu windows 8.1. Znači još jednom ajmo reći veliki sustavi su w7, w8, a kasnije i w10, dok su amber, black, cyan i denim manje popravke iliti poboljšanja tih sustava. Neke novine koje donosi Denim nadogradnja su ta da ćeš moći mobilne podatke (tj. uključitiu internet kojeg koristiš od mobilnog operatora) staviti u akcijski centar (taj akcijski centar ti se pojavi kada povučeš prst od vrha ekrana prema dolje) do sad si tako mogao samo uključivati wifi. Zatim moći ćeš praviti mape sa aplikacijama na start ekranu, tako da povučeš aplikaciju preko druge aplikacije i on ti odmah napravi mapu gdje možeš dodavati i ostale aplikacije. Zatim neka poboljšanja u kameri, porukama, alarmu itd. Evo to je ukratko to i ako sam negdje pogriješio, slobodno neka me isprave naši eksperti kao što su dino, željko, woody.... :)

    A što se tiče svih poboljšanja koje donosi Denim nadogradnja možeš pročitati na ovom linku

    http://www.wpnovosti.com/2014/09/poznati-detalji-oko-lumia-denim.html

    ReplyDelete
  37. Kristijan Orlovic23 January, 2015

    Hej
    Stisnes power i smanjivanje zvuka za hard reset.

    ReplyDelete
  38. Kristijan Orlovic23 January, 2015

    Denim je na OS version8.10.14226.359
    A meni je OS version8.10.14226.351
    I nece dalje na 1520
    Mozda kroz dan dva

    ReplyDelete
  39. To je soft reset, kad njega napravi ne brisu se podaci kao kod hard reseta.

    ReplyDelete
  40. Znam, to mi je zapravo najveća muka kod reseta.

    ReplyDelete
  41. To je soft reset, kao sto je Željko objasnio.

    ReplyDelete
  42. Ja imam "denim" jos od 23. decembra, ne znam kako su tako selekciju napravili da neko dobije tada, dok neko ni sad nije dobio.?!

    ReplyDelete
  43. To je radi preview for developers verzije. Ona donosi novije verzije sistema. I preview for developers korisnici su imali taj broj OS-a ranije i logicno da je dolazilo do te greske. A sada ide oficijelni - isti onaj koji je bio na preview for developers samo ovaj put sa firmverom...

    Korisnici koji su na preview programu moraju razlikovati sta imaju na telefonu jer eto dodsla oficijelna verzija koju oni vec imaju i stvorila se zbrka i to samo zato sto ne znaju da razdvoje :)

    ReplyDelete
  44. A nokia lumia 735 😞

    ReplyDelete
  45. Kad ce za lumiu 625 :/

    ReplyDelete
  46. Ovo za mape sam imao pre Denima ali se ne mogu tacno setiti posle koje nadogradnje. To sam siguran jer je bilo na prosloj lumiji 820 koja nije imala denom.

    ReplyDelete
  47. Dušan Begović24 January, 2015

    Ima Denim pošto je preko PfD-a išao 100 %. Tek je zadnja ili predzadnja nadogradnja dobila npr cellular data prečicu u PfD-u. Ako grešim neka me neko ispravi. Pozdrav 😉

    ReplyDelete
  48. Ne bih se htio prenaglit ili pravit vazan, ali mislim da se nikako prije denima nisu mogle praviti mape. Mozda si imao neku aplikaciju, znam da u trgovini ima određen broj aplikacija za pravljenje mapa.

    ReplyDelete
  49. Dušan Begović24 January, 2015

    Idi u Prodavnicu i pogledaj da li imaš nadogradnju za aplikaciju ekstra+informacije, pošto je bio bug sa tim. Pozdrav 😊

    ReplyDelete
  50. Dušan Begović24 January, 2015

    To se i ja pitam... Trebalo bi valjda za beke 2 nedelje najmanje...

    ReplyDelete
  51. 1000 posto sam imao. Otprilike mesec dana posle 8.1 nadogradnje.

    ReplyDelete
  52. Kad će biti Denim za Lumiu 925?

    ReplyDelete
  53. Jesi mozda ti bio na PFD-u pa si zato imao?

    ReplyDelete
  54. :) yeeessss.

    ReplyDelete
  55. Samo sto ja nisam prijavljen na preview for developers pa zato i kazem, jedino ako sam te dobro razumeo da su greskom poslali nadogradnju meni i ko zna na koliko jos, u svakom slucaju hvala im...😊 Ali sam se zato nacekao kayan samo tako...

    ReplyDelete
  56. A tako onda reci :D

    ReplyDelete
  57. Ja kolko sam skuzio imam denim preko prewieva vec mozda i mjesec i pol dana na 625..ali mi u dodacima i dalje cyian..mobitel se nekad malo blesira ali nista sta dobar soft reset ne sredjuje..ili se nekad cak sam restira ali to nikad u stand by modu nego kada nesto radim..denim nije los jer plocice izgledaju puno zivlje a i onaj edge dodatak dobro dodje..ali da neznam koliko nadogradnja bude dobra, nema koristi kada se razvijaci wp aplikacija ni najmanje ne trude rijesavati bugove i ostale greske u aplikacijama, pa samim time neke aplikacije imaju vise stete nego koristi na mobitelu..od kasnjenja notifikacija do rusenja aplikacija nervira za poludit svakoga..ista stvar sa stavljanjem glazbe na mobitel s cine sam ovaj tjedan imao problem..znaci prva 2xstavljanja glazbe sve prepoznaje od prve a ovaj tjedan mi baca neki erorr..i danas slucajno vidim da sada sve opet radi i svira svaku stvar..logike nigdje..jedino ih w10 moze spasit ako mene zele zadrzat..za laptop ga jedva cekam ali za mobitel sam sumljicav do bola.

    ReplyDelete
  58. Ovako svi koji su dobili Denim azuriranje ce moci uzivati u definitivno novom internet exploreru 11 koji sada i izgleda i pregledava onako kako se ocekuje odlicno.
    Naravno ima i onih koji ce iskoristavati mogucnosti sortiranja i rasporedjivanja live Tileova na prednjoj i glavnoj stranici korisnickog sucelja.
    No Denim takodjer dolazi s jednom novom i bitnom doradom koja se maksimalno i iskljucivo moze dozivjeti putem samo dva aparata iz proizvodne linije. tako da od Lumie 930/1520 ponovno stvara aparat iz snova. Aparat koji ponovno tuce svu konkurenciju ...prakticno primjenjivom i jednostavnom tehnologijom koja je postavila ljestvicu toliko visoko da je postala klasa za sebe te jos jednom definirala Lumiu 930/1520 kao prvim i jedinim izborom.
    Ne sjecam se kada je neki update napravio toliko nesraznmjerno velike promjene kao sto je Denim napravio od kamere l930/l1520 koje su podosta nevjerojatne.
    L930/L1520 su tek sada u mogucnosti maksimalno iskoristiti mogucnosti koje su im tvorci podarili. Promjene i poboljsanja oko rada sa samom kamerom uredjaja su toliko opsnezne da se cini kao da Pure View kamera nije s ovog planeta ili je dosla iz blize buducnosti

    ReplyDelete
  59. Djordje Djole Filipovic24 January, 2015

    Da li da ocekujem Denim za Nokia Lumia 920,ako ce izaci onda kad?

    ReplyDelete
  60. Imam l925 kupljeno u njemackoj u slobodnoj prodaji, redovito provjeravam al nista za sada od azuriranja zasto ????

    ReplyDelete
  61. Brate čitaj malo ove komentare ispod i sve ce da ti bude jasno. Postavi sebi niz pitanja pa dođi do zakljucka. Odakle je 920 , jel CV ili pod operaterom, ciji je rom itd. Niko ovde nije obvezan da daje odgovor na takva pitanja. Znaci ČITAJ.

    ReplyDelete
  62. Pa biće kad bude. Jel mislis da ce Dino ili ja da ti pusti azuriranje. Pozz

    ReplyDelete
  63. Zamolio bih "Grimlock" da bude malo ljubazniji i malo manje nervozan prema ostalim ucesnicima diskusije,svako od nas cita sve sto je napisano jer se ovde javljaju pravi ljubitelji win.mob. Ako ti je tesko i nervira te necije pitanje preskoci ga ne moras da odgovoris.

    ReplyDelete
  64. Antonio Klapčić24 January, 2015

    CV HK (HONKONG) nikad nema updateove -_- ja za svoju l1520 uvijek moram cekat.....cekat.....cekat....cekat......

    ReplyDelete
  65. Nisam nervozan ali na pitanje zasto nema i kada ce je odgovoreno vise desetina puta. I da, ja sam takođe korisnik WP sa tri aktivna uređaja i na sva svoja pitanja sam nasao ovdje odgovor bez da i jedno postavim jer je neko vec to uradio prije mene, odnosno ja čitam.

    ReplyDelete
  66. Bas vam mnogima zavidim ja sam dobio Denim prije oko mjesec ipol dana sad nemam sta da se bunim i pitam

    ReplyDelete
  67. Edi Kovačić24 January, 2015

    Dok se Denim baca naveliko preko tmobile mreze ni na vipu smo blokirani za nadogradnju. Eh sada... Cekati majmune iz vipa da te odblokiraju za nadogradnju ili isprazniti mobitel i zamjeniti rom od tmobile mreze i nadati se uspjehu ?!

    ReplyDelete
  68. Hong Kong prvi dobio

    ReplyDelete
  69. Antonio Klapčić24 January, 2015

    Koristeci PFD ili bez? Jer sa ili bez updatea mi nema. A i na stranici od MS nije potvrđen DENIM već CYAN. tako da? Objasnjenje?

    ReplyDelete
  70. Zijad djulovic24 January, 2015

    Ma veseli pfd i no sikiriki hahahaha ima da ima ....

    ReplyDelete
  71. Bez PFD ,onda kao da ne podlijzes Denim-u mada to je nemoguce

    ReplyDelete
  72. Ma super neka opet Nokia Lumia 920 dobiva zadnja nadogradnju.Sramota.

    ReplyDelete
  73. Ko stoji iza oznake RM.Vezano za Denim.Pozdrav,

    ReplyDelete
  74. Antonio Klapčić24 January, 2015

    Dok je PFD enejblan je u dodaci & info CYAN,kad iskljucim PFD mi jse prikazuje DENIM,ali naravno nepotpuni DENIM. Tko čeka dočeka.

    ReplyDelete
  75. Uvijek je dobro nesto cekati i nadat se mada od Denima i nema neke velike koristi dva telefona dobijaju bolju kameru a ja jedinu korist sam imao sto sam sa gospodjicom Cortynom jednu noc proveo na kraju mi rekla da je za "nesto izmedju nas prerano"i tu smo se razisli sad nemam nista od,Denim-a

    ReplyDelete
  76. Oznaka za Rom

    ReplyDelete
  77. Antonio Klapčić24 January, 2015

    Mislim da je vrijeme da izađes u svijet,popijes pivu dve i ulovis kavu ribu :D Cortana nema fizickih djelova nazalost. A posto koristim L1520 DENIM cekam s velikim iscekivanjem ;)

    ReplyDelete
  78. Zato trenutno i nisam na Balkanu oko mene su visoke plavuse za stolovima tako reci niko i ne koristi telefon isto tako su i terase pune uzalud isturujem Lumiu na stolu niko ne primjecuje

    ReplyDelete
  79. Nema update ja sam na Hong Hong Lumia 1520 i nema update.Jb te ne mpgu verujem Hong Kong grad tehnologije da nije dobio a Bosna jeste😞

    ReplyDelete
  80. jednostavno njihov prvi pravi flagship model.Model u koji je Nokia ulozila posljednje atome snage.Model koji kada je dosao na trziste BiH kostao je od 1300KM do 1400KM.Opet neka je napuhana cijena bila ali kostao je mnogo u odnosu sta je konkurencija na Androidima donosila.Shvatas li da Nokia Lumia 920 drzi 5,4% trzista svjetskog od svih Lumia prema AdDuplex ali opet nekako uvijek medzu zadnjim modelima dobiva sva sistemska azuriranja.

    ReplyDelete
  81. Znači ako je flagship, bez obzira što je to bivši flaship, ipak mora biti prvi na redu?
    Ako ćemo po zastupljenosti na tržištu, onda je model Lumia 520 prioritet, ona je 30% Lumia uređaja na tržištu. Ne pokušavam ja opravdati postupke MS-a (a i zašto bi to radio kad nemamo nikakve koristi od opravdanja), ja bi bio najsretniji da te nadogradnje svima dođu isti dan. Raspored je takav kakav je i mi tu ne možemo ništa, niti imamo unaprijed informacije kada će doći.

    ReplyDelete
  82. Pravo da ti kazem otisa sam na azuriranja u podesavanjima i bila su dostupna, i ja ih instalirao. Mislim da vredi instalirati Denim. Pazi, ako nisi zahtevan korisnik dobar je i Cyan. Moj predlog je da instaliras Denim ;)

    ReplyDelete
  83. Kak da vidim ciji je rom ??

    ReplyDelete
  84. RM ona oznaka je tu kod svake Nokia/Microsoft Lumije ide RM-(interni broj modela) kao npr RM-937 je Lumia 1520

    ReplyDelete
  85. Može li neko da mi objasni šta je sa l920?

    ReplyDelete
  86. Zasto u druzini nema i model 630...?
    Zašto je izostavljena...?

    ReplyDelete
  87. Zijad djulovic25 January, 2015

    Po meni ovo je ok ,ms vodi racuna ,dakle ako sam "tatin sin" i kupio mi skupi mob pa kao ja bih trebao prvi dobiti sve ,e nece da moze ,samo Bog i MS su nepotkupljivi hahahahahahahaha

    ReplyDelete
  88. Dino,zivaca vise nemam a stim i jedno pitanje.Da li ici na PfD kao sto sam to radio na lumiji 920 ili skupiti jos strpljenla i cekati oficijelni Denim za lumiju 930.Pozdrav.

    ReplyDelete
  89. To svako za sebe mora da odluci, ne mogu ja za vas odluciti sta je bolje. Uglavnom na preview for developers nema sve funkcije koje ima Denim. Ima neke ali ne sve. Tek sa oficijelnim se moze koristiti puni potencijal nadogradnje.

    ReplyDelete
  90. Postovani wp useri,nov sam sa windows platformom pa mi nesto nije jasno.
    Apropo price oko lumia denim nadogradnje,neko je napisao da je oficijelni OS 8.10.14219 dok je kod mene na lumii 730 8.10.14167. Pokusavao da odradim update,nista. Danim pokusavao i nista. Promenio region i vremensku zonu pa opet update i nista (menjao jer mi fon made in china😩). O cemu je tu rec, kako je moguce da se ne poklapaju verzije OS?

    ReplyDelete
  91. Pozdrav i dobro dosli u svijet WP/Windows. Za vas telefon izgleda jos nije dostupan Lumia Denim i zbog toga jos imate tu verziju manju. Ta nadogradnja izlazi trenutno za sve Lumia WP8 ali to traje jer ih ima dosta, i ima mnogo drzava i varijanti tako da je to dug proces. Nazalost nema tacnog datuma kad je za koji model zato mi samo objavimo kada bude oficijelno za svaki model pojedinacno...

    ReplyDelete
  92. Srdjan Gavrilovic26 January, 2015

    Ja jos uvek nisam dobio upgrade na L930.. Jel to zavisi is koje zemlje je uvezen, ili mozda do telenora nesto ?

    ReplyDelete
  93. Ąłdîn Bôýą28 January, 2015

    Kada će stići DENIM nadogradnja u BiH za Lumia 925?

    ReplyDelete
  94. 930 nema tu opciju zbog amoled ekrana. Zaboravi to...to ima 920, 925, 1520 i jos neki no ne i 930.

    ReplyDelete
  95. U Srbiju je stigao denim update za lumiu 630. Upravo sam ga instalirao.

    ReplyDelete
  96. Upravo instaliran na bratovu Lumiu 630... Ali nigde nema informacije o tome.

    ReplyDelete
  97. Znaci,definitivno nema nikakvog redosleda kada ce za koji model stici update?! Ja imam 730 i zasad nista.😞

    ReplyDelete
  98. To se, nažalost, ne zna tačno, kao ni za ostale modele...

    ReplyDelete
  99. Imam nokia lumia 820, na njemu je trenutno Cyan update. Očekujem da kroz ažuriranje dobijem i Denim update ali danima ništa od toga. Telefon kupljen u Srbiji preko Telenora. Drugar ima isti telefon kupljen preko drugog operatera u Srbiji i dobio je Denim update kroz ažuriranje... Da li dobijanje Denim verzije može na bilo koji način da zavisi od mobilnog operatera čiji sam korisnik ?

    ReplyDelete
  100. Ok probaću staviti prepaid karticu od drugog operatera i vidjeti da li ću onda dobiti update.

    ReplyDelete
  101. Ako nije telefon"zakljucan"vjerujem da moze,

    ReplyDelete
  102. Da, operater odlucuje o tome kad ce koja nadogradnja proci za koji model, a i promjena kartice nece nista donijeti jer ROM telefona odlucuje o tome da li ce telefon dobiti nadogradnju ili ne. A ROM je kod svakog operatera drugaciji. Znaci jedino promjena ROM-a ili cekanje moze pomoci.

    ReplyDelete
  103. Koliko se sjecam mnogo puta je pisano da od operatera ovisi kad ce korisnici dobiti nadogradnju naravno ako je MS prvi pustio,ali ako je jedan operater krenuo uskoro ce i drugi

    ReplyDelete

Ostavite komentar