21.1.15

Whatsapp ima novu nadogradnju

Whatsapp setup 2

Whatsapp aplikacija večeras tokom prezentacije Windows 10 koju smo pratili dobila je nadogradnju koja donosi neke sitne kao to da vidimo sada kvačice na spisku poruka i bez ulaska u razgovor vidite da li je neko pročitao vašu zadnju poruku. Druga novost jeste da se vidi dok vam neko piše i dok se nalazite još na spisku sa razgovorima u Whatsapp (prvi zaslon aplikacije).

 

Whatsapp web

 

Whatsapp je također počeo od večeras sa Web podrškom i tako su ugradili Whatsapp u Google Chrome web preglednik (za sada samo dostupno za Google Chrome). Otvorite web stranice web.whatsapp.com i ponudit će vam QR kod koji morate iz Whatsapp aplikacije skenirati. U aplikaciji nakon ove nadogradnje pod „Meni“ ima nova stavka „Whatsapp Web“ koja će vas automatski prijaviti na web pregledniku i imat će te puni Whatsapp chat direktno na računaru. Web Whatsapp također primjeti kada je baterija prazna na telefonu, pa javite da napunite telefon da bi nastavili razgovor.

 

Nadogradnju možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. Ko se nalazi na WP8.1 i koristi područje gdje skeniranje QR koda nije više pod tipkom za traćenje može otvoriti kameru, zatim „lenses“ (objektivi), tu odabere Bing Scan i skenira QR kod.

 

QR_WhatsApp

6 komentara :

  1. Mozda sam samo nekoliko poruka poslao preko Whatsapp-a niko nece da koristi a app je,stvarno dobra ali uzalud svi hoce Viber ,Balkanski narod samo neka je suprotno od dobrog

    ReplyDelete
  2. Haha, slicna situacija i kod mene. mada se trudim da nagovorim ljude na Skype, Whatsapp i druge kao Telegram.

    ReplyDelete
  3. Sto se tice poruka, WA je najbolja aplikacija, jednostavna, brza... Nikakvi shitberi, messengeri... Zanimaju me samo ove kvacice. Znam kad su kvacice plave da to znaci kako je poruka procitana. Ali sto znaci kad je samo jedna kvacica, ili kada su dvije kvacice, a nisu plave?

    ReplyDelete
  4. WA uglavnom koristim za dopisivanje sa djevojkom, sestrom i dva prijatelja. Tako za bozic, posaljem ja djevojci od najboljeg prijatelja cestitku, i vidim nista ne odgovara. Kaze mi kasnije prijatelj kako ona ne koristi WA, vec viber. Tlak odmah na 200, a prijatelju htio mobitel o glavu razbit. Hebo ih viber.

    ReplyDelete
  5. Jedna znaci da je poruka stigla na Whatsapp server, dvije znace da je stiglo na telefon kontakta tog. A plave su procitano...

    ReplyDelete
  6. disqus_MpEN7yRgyj17 February, 2015

    WA na WP je savrsena aplikacija! Koliko je Viber na WP , toliko je WA los na androidu! Obozavam ovu app!!!

    ReplyDelete

Ostavite komentar