4.1.15

VLC za Windows Phone 8.1 postao javno dostupan

VLC setup

VLC je jedna od najtraženijih aplikacija za Windows Phone 8 koja danas neoficijelno stiže u trgovinu. Nawzil poznati „leaker“ objavio je link do aplikacije na svom Twitter profilu nakon što je ga on sinoć saznao.

 

VLc screenshot

 

Ovo je prva verzija VLC media plejer i u trgovini nema mnogo opisa aplikacija, nema ni screenshot-ova osim jednog i po tome mi mislimo da razvijaći nisu htjeli još javno da objave ovu verziju aplikacije, stoga je preuzmite jer razvijaći je mogu sakriti u trgovini prije nego što zadobiju loše ocjene korisnika radi grešaka.

 

Aplikacija radi svoj posao i pruža čak podršku za podnaslove filmovima. VLC media plejer ima podršku i za MKV format koji zahtijevaju korisnici. VLC za Windows Phone 8.1 možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

VLC QR kod wpnovosti

39 komentara :

  1. šteta što video ne radi jer ovakva app nikome ne treba, šta da testiram kad ne radi

    ReplyDelete
  2. Ovo je prva app koja je uspela skroz da mi zabaguje tel😞

    ReplyDelete
  3. I kod mene na videu zamrzne, muziku normalno pušta... I baš mi se sviđa kako je app dizajnirana, sve 5... Vjerovatno će uskoro i bugfix, treba se strpiti.

    ReplyDelete
  4. Ovo je beta javna za sve, tako da je glupo lupati 1 zvezdicu i govoriti ovo ne radi, ovo ne valja, jer app nije lako napraviti posebice ovako zahtevnu. Znaci izgledom je radjena za WP nije kopirana sa androida ili iOS, ovo je prva verzija i beta, naravno da joj fali dosta stvari.Vazno da je pustena i da je tu, naravno da ce polako otklanjati sve stvari koje ne rade i unaprediti je.Ali za beta verziju je dobra, muzika radi iz albuma a nece pesme, video mkv pusta normalno nekada izbaci iz app ali ok mi je izgled.Za sada od mene 4 zvezdice za trud, izgled.A kada srede bagove i unaprede dobice punih 5 😄 Samo napred neka nam dolazi sto vise app i razvijaca 😄

    ReplyDelete
  5. Ja sam dao 5* jer previše je levata u svijetu koji će dati 1*...

    ReplyDelete
  6. Jel moze nula da im se da. Mnogo je i jedna zvezdica. Poske dve godine najava, namestanja, obecanja, beta, privatno beta izbace snece koje ne radi. Nadam se da ce do kraja 2015. da izadju iz beta faze (ako je ovo beta) i da ce pleher vec sa prvom nadogradnjom sredinom 2016. da proradi.

    ReplyDelete
  7. Opet kažem, ovo nije ni beta, niti je namijenjeno za šire mase. Ovo je za zatvoreno testiranje ali je frajer nekako došao do linka pa objavio, ne benavi...

    ReplyDelete
  8. Koji joj je povod bio? :D

    ReplyDelete
  9. Izbriši i čekaj zvaničnu verziju... Ionako za sad nije od neke koristi...

    ReplyDelete
  10. Samo se nadam da ne ispadne kao Instagram za WP...

    ReplyDelete
  11. Aplikacija dobra ali neupotrebljiva.Nego znali ko sta bi sa nastavkom nadogradnje denim i dalice ikako biti?

    ReplyDelete
  12. Za Nihada : Izbrisi denim,izbrisi ovaj plejer,izbrisi jebiga sve i cekaj i cekaj pa dokle,meni majkemi dođe da mjenjam mobitel.

    ReplyDelete
  13. Šta to ti, o čemu ti?

    ReplyDelete
  14. Imam pitanje nevezano za članak. Primjetio sam da od kad je stigla Denim nadogradnja, u senzoru podataka pod Privremene datoteke mi stalno stoji 0 B, a kada stisnem brisanje, poveća mi se prostor za pohranu i tako i na telefonu i na sd kartici. Je li se i vama to događa i ako da, zasto i kako se može riješiti?

    ReplyDelete
  15. *senzor pohrane

    ReplyDelete
  16. I kod mene je to isto, ali ne remeti rad telefona, tako da nije ni bitno... Više bi se brinuo da je pola gige a ne može se obrisat, ovako nije problem...

    ReplyDelete
  17. Imam pitanje vezano za backup: ukljuceno mi text message backup, ali obrisao sam sms poruke, e sad dal ja mogu nekako da povratim te poruke ili to je to obrisano vise ne moze da se povrati?

    ReplyDelete
  18. I to što kažeš, dok se god može brisati, dobro je. 😃

    ReplyDelete
  19. Iz postovanja prema WP Novostima nebih trebao o ovome pisati ali ne mogu da se suzdrzim ako treba neka moderator obrise....VLC player je proizvod od neprofitabilne organizacije sastavljene od dobrovoljaca koji razvijaju verzije otvorenog koda za WP isto tako i za Android,IOS i za sve ostale OS je uradjen u beta verziji,preuzeo sam na Android fantasticno radi bez trzaja i bez najmanje greske isto tako sam ga instalirao na Windows 7 savrseno.Ja se sad pitam zasto smo mi zakinjeni za taj proizvod kao da je namjerno da li sam Microsoft igra neku politiku,mozda je greska davanja lose ocjene jer se ne zna gdje je problem,prije nego je postavljen na market testiranjem pokazano da radi ispravno na WP ali ipak nije tako.(Informacije sa stranice marketa VLC WP)

    ReplyDelete
  20. Zasto iz postovanja :D mi postujemo iskrena misljenja koja imaju podlogu za diskusiju! Ja se u ovo mslucaju slazem potpuno.

    Ali evo po meni kako ja t ovidim sve iza VLC. Znam razvijaca te aplikacije, mlad je momak ali veoma dobro radi svoj posao iako se ot ne vidi na ovoj aplikaciji. Moguce je da mu je WP dosta drugaciji od onoga sto je do sada nacuio?! Isto tako znam da je momak dobio novac kao "start up" sakupljöanje novca za VLC za Windows/WP i dosta je korisnika ljuto sada pogledala na sve to, kao dali su novac a nema jos aplikacije koja radi kako su ocekivali.

    Slazem se i tu sa svim korisnicima, ali ipak to sakupljanje novca nez naci da ce krajnji proizvod biti uspjesan. Ja iskreno se nadam da ce se izvuci iz ovih problema VLC na WP jer vidimo da razvijac zna svoj posao, nije neki amater, to se vidi po animacijama i po stilu same aplikacije. Meni se taj dio aplikacije stvarno dopada. Dok su funkcije, onako, prvo me razocaralo da nema pozadinski agent za muziku, a to imaju recimo osnovne muzicke aplikacije. Ipak vidjet cemo uskoro sta je u pitanju. Mislim da je VLC za WP greskom a posebno radi "Nawzil" dosla do korisnika u vrijeme kada jos nije trebala. To sam napisao i u clanku iznad, jednostavno se vidi po tome da app ima samo 1 screenshot od mogucih 8! Pa ja napravim za svoje aplikacije 30 screenshotova pa se dvoumim koji cu uzeti :)

    ReplyDelete
  21. Pozdrav.

    Nakon hard reseta telefona pita vas Windows Phone da li zelite povratiti backup, u tom slucaju i nakon instalacije sistema WP ce sam vratiti poruke, to traje do par sati. Meni se tako nakon hard reseta na pocetku nisu pojavile poruke i kasnije su se sve vratile. Bez hard reseta nije moguce vratiti poruke jer hard reset zapocinje restore, a restore inace nemamo u sistemu da ga koristimo kada zelimo.

    ReplyDelete
  22. Hvala Dino na brzom odgovoru, to me bas zanimalo a i ne isplati mi se sad da radim hard reset, bitno da moze da se vrate.Pozdrav

    ReplyDelete
  23. Da kao sto rece meni se isto cini da nije amaterski posao a opet sa druge strane nema finalnog proizvoda pa opet na nekim stranicama nesluzbenim tvrdi se da su prva testiranja pokazala savrsen rad vlc na WP naravno nisam kupio app pa da se bunim ali ako nista drugo radoznao sam zasto je samo na WP zakocilo...vidim da spominjes i novac e kad je on u pitanju nebi smjelo zatajiti ili do sad je trebalo ispraviti,sjecam se samo tebe koliko si kukao za prognozu prije nekoliko dana iskreno bilo mi je izuzetno zao :)

    ReplyDelete
  24. Moze li da bude los proizvod ako je losa suradnja razvijaca i Microsofta,meni sa amaterske strane gledanja je kao da se nesto nije podudarilo

    ReplyDelete
  25. Microsoft se jos ne mijesa u ovo :) kako vidim ili ovaj razvijac sam radi ili ima malu ekipu. Evo twit njegov od prije par sati. poslao je novu verziju u trgovinu.

    ReplyDelete
  26. Preuzima se kao update ili brisem pa instaliram,nije mi stiglo nista

    ReplyDelete
  27. meni pise kao update, verzija 2015.105.149.4484.

    ReplyDelete
  28. kod mene 1.0.2.0 i ne radi

    ReplyDelete
  29. Kod mene otvori app, i brze sada se krece kroz meni. sada cu je provjeriti malo...

    ReplyDelete
  30. upravo mi trazi da posaljem automatski bug koji koci aplikaciju,poslao sam sad vidim da se momak trudi

    ReplyDelete
  31. i kod mene je takva informacija a na marketu druga

    ReplyDelete
  32. ...i nije providljiva plocica

    ReplyDelete
  33. Kod mene jeste :S sta se to desava :D

    ReplyDelete
  34. neprovidljiva plocica i pise beta

    ReplyDelete
  35. To je druga aplikacija, ona nece imati vise nadogradnje kako kaze Thomas. Ima novi clanak sam objavio maloprije i ima link do nove verzije "oficijelne" ne pise vise beta uz naziv aplikacije

    ReplyDelete
  36. Bravo za VLC. Unapredili Vlc u Vlc beta :D

    ReplyDelete

Ostavite komentar