13.1.15

Preko 560.000 aplikacija u Windows Phone + Windows trgovini trenutno

Lumia 1520 store prognoza reviews

Microsoft je danas ažurirao svoje statistike na stranici „Microsoft by the Numbers“ na kojoj su otkrilli mnogo detalja, a između ostalog da zajednički broj aplikacija na Windows trgovinama broji preko 560.000. Microsoft dodaje da se dnevno na Windows + Windows Phone trgovinu dodaju stotine novih aplikacija.

 

windows-store-apps

 

Mobilne platforme se danas pretežno mjere preko aplikacija, dok funkcije, dizajn, funkcionalnost i jednostavnost korištenja izgleda je po drugom planu. Microsoft se potrudio da taj broj naraste na pozamašan broj ali ipak neki korisnici nisu zadovoljni jer nedostaju neke „Flash“ igre i druge aplikacije. U odbranu Microsoft-u, Flash nije više u izradi i Adobe ne radi na Flash dalje tako da ni Microsoft ne želi adoptirati Flash pored Silverlight kojeg oni imaju i koji funkcionira veoma dobro što pokazuju portovi dosadašnjih popularnih igrica kao Candy Crush i Zynga Poker.

 

Ovdje trenutno spominjemo 560.000 sabrano iz Windows Phone i Windows trgovine jer će sa startom Windows 10 vladati univerzalne aplikacije koje i danas imamo i koristimo. Sa Windows 10 će one samo još više doći u fokus jer će više korisnika imati Windows 10 nego što ih ima Windows 8.1.

 

Poznajemo i činjenicu da će se Windows Phone i Windows 8.1 razvijati dalje u Windows 10 zajednički tako da će iz tog proizaći jedna zajednička trgovina koja danas broji preko 560.000 aplikacija.

 

Pitanje našim čitaocima, koja po vama aplikacija nedostaje na Windows ekosistemu?! Koja aplikacija, a da nije lokalna, mislimo na globalnog karaktera koju bi korisnici mogli koristiti širom svijeta, a na Windows ili Windows Phone trgovini nije prisutna?!

 

Po nama je  važnije imati manje aplikacija, ali da je taj manji broj kvalitetan i da za svaku upotrebu imamo jednu koju koristimo u tu svrhu. Broj aplikacija nije mjerilo za uspješnost trgovine ili operativnog sistema.

 

Izvor: Microsoft, Windows Central

37 komentara :

  1. 26.000 za oko 5 mjeseci ma ko to sve napravi? a ako se tim tempom nastavi....

    ReplyDelete
  2. Clash of clans

    ReplyDelete
  3. Samo fali snapchat...i nadam se da ce se pojaviti😔

    ReplyDelete
  4. Nedostaje izbor tastature HTC je 2009 godine po meni imao bolju tastaturu na WM nego ova danas jedino sto je "send"bio blizu tipke pa se cesto greskom prije vremena salju poruke

    ReplyDelete
  5. Bojan Shojke Mihajlović13 January, 2015

    Mozda aplikacija poput swiftkey.

    ReplyDelete
  6. Clash of Clans

    ReplyDelete
  7. Nazalost to na WP nije ni moguce. mozda sa Windows 10 se promjene stvari i Microsoft jos popusti oko takvih sitnica koje korisnicima znace dosta. Onda bi se jos vise aplikacija pravilo i objavljivalo.

    ReplyDelete
  8. Zar nema dosta takvih igara na WP vec sada?! Samo sa drugim imenom?

    ReplyDelete
  9. U postavkama "obavijest"je na forumu ili na mail?

    ReplyDelete
  10. OK rijeseno,imam nekoliko aparata sa ovim mailom pa kad krenu da zvone i zvizducu,,,a to mi je i nepotrebno ne micem se od WP N.

    ReplyDelete
  11. Nažalost, 6snap aplikacija za snapchat je povučena sa marketa i korisnicima onemogućen pristup jer to krši pravila Snapchat-a.. ne žele aplikacije koje nisu njihove isto tako ne žele izdati svoju službenu aplikaciju

    ReplyDelete
  12. ackocicko12345678913 January, 2015

    Od tih 560.000 aplikacija, jedva da 10.000 valja, nažalost..

    ReplyDelete
  13. Zalosno ali je tako na svim trgovinama. Pored toga nikome ne treba toliki broj. Svaki korisnik obicni koristi 20 aplikacija, 5 od njih redovno. Dok tezi korisnici imaju sve moguce instalirano ali ni tada broj ne prelazi 120 aplikacija i oni ne koriste vise od 10 aplikacija dnevno.

    ReplyDelete
  14. Moze li se WP N forum osposobiti ne za caskanje ni svastaru dovoljo su dvije -tri teme ja bih rado volio da imamo mogucnost da demonstriramo fotografije snimke sound izgled zaslona ujedno da znamo koji telefon sto moze uraditi u tom pogledu,isto tako da mozemo da preporucujemo aplikacije do nedavno nisam znao za app Here City Lens to je nesto sto je do sad za mene najbolje od svih app.za minut nadjem restoran :)naravno ne napustamo ovaj prostor i ovaj stil,,,jel sam lupio....?

    ReplyDelete
  15. Plants vs zombies da bude besplatna, kao i da ima više igara poput fife, pesa, nba2k.....itd.

    ReplyDelete
  16. Da, slazem se. Bilo bi to dobro samo sto kinezi nam po drugi put spamaju forum sa glupostima. A trenutno nemamo nikakvu zastitu protiv. Forum je imao i captcha zastitu ali imaju botovi koji i to prolaze dok kazes keks.

    ReplyDelete
  17. Steta,mada ja vjerujem kao sto oni mogu da prodru tako isto neko moze da zastiti samo pitanje dali se to isplati mada ja vjerujem da bi se mnogo vise korisnika skupilo na jednom mjestu

    ReplyDelete
  18. Dušan Begović13 January, 2015

    Jeste sada glupo što pišem ovo, ali Instagram BETA je smorio više! Osećam da su ga napravili čisto da bi bio u trgovini... Što se tene tiče, biće aplikacija samo da još sačekamo. Ipak se WP širi sve više i više. :)

    ReplyDelete
  19. Nije glupo, istina je. Bas tako i ja mislim, Rudy Huyn i Microsoft su ih pritisnuli sa izdaju app i uradili su to i imali par nadogradnji i to je to. Isto vazi za Twitter. Bila je u opticaju beta prosle godine nekad oko juna, verzija koja je bila napravljena za WP8.1 i imala je dosta funkcija kao dijeljenje sadrzaja direktno na twitter iz galerije, drugih aplikacija itd. medutim taj update nikad nije stigao.

    ReplyDelete
  20. Slazem se. zbog toga sam i u app dodao link do foruma, medutim ovi kinezi spameri su budale, zar stvarno misle da ce bilo ko od nas kliknuti na taj link do kineske stranice?! kao da to nekoga zanima :D

    ReplyDelete
  21. A bas sam pomislio da ce mo na forumu vidjeti umijece fotografije na lumiji od ovog naseg zaboravi ime 1020,mozda i Zeljko zna dobru fotografiju napraviti ali telefonom,isto tako mnogi bi voljeli vidjeti sto moze 1520 ili 520,,

    ReplyDelete
  22. Zna li neko kako da prebacim kontakte u memoriju telefona. Da li se to izgubilo sa nekom prethodnom nadogradnjom? Konkretan problem je sto sam devojci prebacio kontakte sa Androida na Ativ S uz pomoc Kiper app. On to lepo uradi sa opcijama export import, ali nema gde da ih ubaci jer vise nije podrzani u memoriju tel. Sad joj se vide kontakti kad ukljucim da budu vidljivi brojevi sa Kiper app, a kad ukljucim samo outlok, nema nista. Ukljucena je sinhronizacija. Nemam resenje.

    ReplyDelete
  23. Mislim da je tu dosta izvuceno iz konteksta :D Samsing placa 1 milijardu MSu za patente i nisu neko vrijeme vec platili jer misle da je MS kupovinom Nokije postao direktan konkurent i da trebaju karteli odrediti da kupovina Nokije nije vazeca. Medutim svi znamo da jeste vaezca i da unazad nema. A neki su to okrenuli pricu kao da prekidaju sa Androidom. A pitanje je zasto uopste?! Mislim da se Samsing veoma dobro prodaje na Androidu

    ReplyDelete
  24. Meni je za sad dovoljno da se samo prica...

    ReplyDelete
  25. Mnogi ljudi na planeti i ne znaju za OS ali znaju za Samsung,i ako pise Lumia za moj telefon se nekad kaze dobar Samsung samo neki procent neka dodje na WP

    ReplyDelete
  26. Bas mi je devojka prepustila L920 koju sam ji kupio, jer Viber ne radi "tako dobro kao na androidu". A ja bi izpostavio Skrill i isto lokalnije appse za banke, to fali.. Ja i dalje volim wp, al pomenuto bi bilo super srediti - sta mislite? Pozdrav! 😉

    ReplyDelete
  27. Tumblr novi update da se ne stvaraju drugi klijenti za app

    ReplyDelete
  28. Ja sam skinuo ranije i snapstatic for snapchat i stajao mi cista kao rezerva iako ne moze da se poredi sa 6snap-om po funkcijama,al sad npr mi on radi dok na 6snap nema sanse da se ulogujem...izgleda da njega nekontrolisu kao 6snap😁😉

    ReplyDelete
  29. App za banke (srbija) i el. placanje. I VELIKO snooze dugme na alarmu (da ne moram ujutru buljiti da l je odlozi il odbaci) ;)

    ReplyDelete
  30. Za sada sve ide u dobrom pravcu sto se tice aplikacija jedino sto mi pomalo nedostaje jeste da mogu dublje da promenim izgled telefona, custom lock screen, custom tastatura, pa i home launcher....tek tada bi to bila prava promena. Naravno, bilo bi dobro da to bude na originalan nacin a ne da se kopira Android. Od aplikacija bih voleo da vidim podrsku za usb i razne periferne prikljucke, na primer usb midi konekcija.

    ReplyDelete
  31. Sviđa mi se kako razmišljaš... 😊

    ReplyDelete
  32. Branko Majinski14 January, 2015

    Ja bi volio sledece aplikacije da se nadzu u trgovine:
    - Google Drive original app
    - Mega cloud
    - DropBox
    - Yahoo
    - Google Mail original app


    Ove aplikacije nisu dostupni ali ima soodvetnu zamenu, ali ni je to nesto najbolje, ipak originalne aplikacije su ipak najbolje.

    ReplyDelete
  33. Dosta app koje imaju za android i ios nemaju za windows.

    ReplyDelete
  34. Da, ali niko ne gleda u drugi smjer, Dosta aplikacija sa Windows Phone nema na Androidu niti na iOS :)

    Primjer Lumia Camera, niti jedna aplikacija na Androidu i iOS ne dolazi blizu onome sto moze Lumia Camera. Nemaju Foundbite koja je ekskluzivna na WP i Windows. Isto tako ima kamara aplikacija koje ima WP a nemaju Android i iOS :)

    Koje aplikacije jos nedostaju na WP, nedavno sam ja bas pitao da vidim koje to nedostaju konkretno?! Mozda koju od njih mogu ja sa par kolega napraviti

    ReplyDelete
  35. Instagram originalna verzija, ili da se beta verziji omoguce video snimci.

    ReplyDelete
  36. Ja bi hteo igricu clash of clans



    ReplyDelete
  37. Za tu igru ima barem 10 zamjena koje izgledaju 90% isto i imaju iste funkcije. Isto ovako je bilo sa Candy Crush saga dosta je korisnika govorila "WP je sr*** nema Candy Crush", a gdje su sada ti korisnici da kazu suprotno?! :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar