27.1.15

Dropbox, OneDrive, Viber i Disqus aplikacije imaju nadogradnju

Store logo

Dropbox smo nedavno predstavili kao novu aplikaciju za Windows Phone 8, dok je na Windows 8.1 ta app bila duže već dostupna. Danas obje verzije (WP i Windows 8) imaju nadogradnju sa novim funkcijama.

 

Dropbox screenshots

 

Dropbox za WP donosi:

 

  • Podizanje fotografija direktno iz galerije fotografija pomoću dijeljenja (share)
  • Ispravljanje grešaka

 

Dropbox za Windows 8 donosi:

 

  • Poboljšani „file open picker“ i „file save picker“ to su oni dijelovi aplikacije kojima biramo i spremamo fotografija sa ili na Dropbox.
  • Popravljen PDF čitač

 

Windows Phone verziju možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda, a Windows 8 verziju možete preuzeti ovdje.

 

qr_dropbox

 

OneDrive

 

OneDrive Setup

 

Microsoft-ov OneDrive također danas ima nadogradnju koja ne donosi mnogo novosti. U ovoj verziji su ispravili izgled stranice postavki i generalno ispravili greške koje su bile u aplikaciji. OneDrive možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_OneDrive

 

Viber

 

viber setup 2

 

Viber je popularna aplikacija za VOIP i dopisivanje koja ima nadogradnju danas. Nova verzija Viber-a 4.4.0.0 donosi nove funkcije:

  • Blokiranje brojeva
  • Dodan indikator za nove poruke kada otvorite razgovor sa nekim gdje postoje nove poruke
  • Novi emotikoni
  • Poboljšani performans

 

Viber isto možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. Neki korisnici javljaju da imaju grešku nakon instaliranja ove nadogradnje. Kod Viber aplikacije to nije neka novost i većinom reinstalacija rješava svaki problem nakon nadogradnje.

 

Viber download

 

Disqus

 

Disqus Setup

 

Disqus platforma je fantastična i mi je koristimo za naše komentare na stranici, njihove app s kojom možete komentirati sve članke na našoj stranici i šire je danas dobila nadogradnju sa malo novijim izgledom. Pored toga odnosi novi pivot sa “kanalima” koji su možda zanimljivo za vas i da komentirate. Disqus aplikaciju/nadogradnju možete preuzeti isto klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

 

QR_Disqus_for_Windows_Phone

3 komentara :

Ostavite komentar