2.12.14

Xbox Music aplikacija ima nadogradnju

Music App Setup

Microsoft je objavio danas novu nadogradnju za Xbox Music aplikaciju koja donosi nova poboljšanja i ispravke grešaka. Microsoft još dodaje uz ovu nadogradnju da će nadogradnje za ovu aplikaciju biti rijeđe radi rada na Xbox Music aplikaciji za Windows 10.

Evo šta donosi ova nadogradnja:

  • Ispravljene greške izbacivanja aplikacije kao npr. dok je sinkronizacija u toku, dok se mijenja filter pjesama itd.
  • Ispravljene greške fotografija albuma i umjetnika, treperenje fotografija u velikim kolekcijama muzike, dok se aplikacija koristi offline i greške lokalnih albuma koji nisu preuzeti sa xbox music.
  • Ispravljena greška gdje sinhronizacija onemogući buduće sinkronizacije
  • Greška gdje se izbrisane pjesme pojavljuju iz kolekcije je ispravljena
  • Ispravljene greške sortiranja pjesama koje počinju sa slovom kao npr „a“

 

xbox music 2

 

Sve u svemu nadogradnja na kojoj se vidi da je rađeno u pozadini. U zadnje vrijeme i ocjene za Xbox Music su se popravile i tako u Njemačkoj trgovini ova aplikacija ima ipak 3.7 ocjenu od mogućih 5, što je poboljšanje ako uzmemo u obzir da je ocjena bila oko ravne 3.

 

Preuzmite nadogradnju klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. I naravno ako primjetite neke promjene javite nam u komentarima.

 

qr_xbox_music_1

 

izvor: Xbox Music, Windows Central

12 komentara :

  1. Stefan Ivanović02 December, 2014

    I dalje ne učitava u pozadinu sliku izvođača osim ako ne strimuje sa Xbox Music. Ja nisam ni znao za to dok nisam kupio novi tel i devojci dao staru L520 pa je kod nje (dok je bio kod mene nije) počeo da svlači slike i za muziku iz lokalne biblioteke. Inače, zna li neko ko je developer, zašto je toliko teško napraviti muzičku aplikaciju na WP, ne postoji nijedna kompletna. Uvek ima neki problem (na većini je problem kad se sa zaključanog ekrana klikne na onaj top bar otvori Music aplikaciju umesto one u kojoj sam pustio muziku i što ne može da se premotava pesma). Trenutno koristim ModernMusic koji nema tih problema, a imam instaliran i Find My Music too koja je najbliža savršenoj, ali ima ova dva najčesća problema plus nedostatak playlista, ali zato izgleda fenomenalno, oa je drržim i nadam se skorijoj nadogradnji koha će rešiti tih par problema. Šta je sa flac podrškom problem, to je free codec, zar ne mogu aplikacije da koriste svoje biblioteke, zašto se čeka da MS ugradi podršku za to?

    ReplyDelete
  2. Za muzicku aplikaciju pokusaj zbox. Mi spremamo clanak o njoj uskoro. Ona ima stvari na koje su korisnici navikli kao plejliste i qeue tj po zelji radis spisak pjesama koje idu poslije one koju trenutno slusas. To meni najvise nedostaje kod xbox music. Ta sloboda da mozes jednostavno traziti pjesmu i nju postavis da svira kao slijedeca i nakon nje se nastavlja redoslijed dalje...

    To ima zbox. I pored toga ima jos par stvari koje nema xbox music. I uskoro cemo objaviti clanak. Ima jos par kolega koji prave muzicku aplikaciju pa kada zavrse i to cemo objaviti.

    Sto se tice xbox music nije jedan razvijac u pitanju, ekipa je cijela.

    A sto se tice flaac mogu razvijaci to uraditi ali trenutno grade aplikacije i oslanjaju se na ono sto sistem moze sam od sebe. I flac smo spominjali nedavno kao nativno da ce podrzavati windows 10 bez skidanja ikakvih codeca...

    ReplyDelete
  3. Poz Dino ,nevezano za temu zamolio bih te da mi pojasnis ustvari sta je CLEANER i koje su njegove osnovne funkcije i da mi usput preporucis aplikaciju najbolju u klasi cleanera po tvom misljenju i da li isti cisti nepotrebne datoteke ,ubrzava internet i sl ,unaprijed veliko hvala 😊

    ReplyDelete
  4. Pozdrav,

    Naravno da postoji. svi korisnici koji su preuzeli Prognozu dok je bila besplatna to mogu i sada uraditi. Ako odete u trgovinu i pise "try" i "buy" vi kliknete na buy i trgovina ce pregledati da li ima na vasem Microsoft racunu zapisano da ste je imali nekad ranije. Ako je bila ranije tu onda je mozete besplatno instalirati.

    ReplyDelete
  5. cleane rje rijec za cistac, jeli mislite za WP? Mislim da to nema svrhe nikakve i ako postoji na trgovini takva aplikacija to je cista glupost jer ona ne moze nista "ocistiti" :) jer WP ne radi na istom principu kao Android da bi se moralo nesto cistiti.

    Sve sto ima da se moze izbrisati se nalazi u sistemu samom, ima u postavkama memorija telefona i tu imaju temporerni podaci, pored muzike, fotografija, videozapisa, downloada, dokumenata. i njih mozes izbrisati ali ne moras jer ce se opet nakupiti tokom koristenja telefona.

    Ali cleaner u smislu da oslobodi RAM na WP ne postoji ili ako postoji znam 100% da to ne moze ispuniti i samo je lazna app.

    ReplyDelete
  6. Stefan Ivanović02 December, 2014

    Odličan zbox, to mi je novi glavni player! 😊 Odavno nisam video aplikaciju da valja a da je u metro dizajnu.

    ReplyDelete
  7. Ne postoji "Task killer" i "Memory booster" za Windows Phone!?
    E moj Microsofte...;))

    ReplyDelete
  8. :P sta ces, jos uvijek me ljudi pitaju gdje se skida anti virus za WP. Dobro vecinom su to zenskog roda i ne razumiju se u telefone pa im neko rekao WP pun virusa :D haha

    ReplyDelete
  9. Kolega i ja je vec testiramo neko vrijeme, ima par bugova ali nista strasno. kontaktirao sma i razvijaca i pokazao mu greske... mislim da je ova app skroz dobra zato cemo o njoj uskoro clanak.

    ReplyDelete
  10. Koristim Lumia 630. Desava mi se da plejer sam od sebe pauzira pesmu,a ne znam zasto ?? Palo mi je na pamet da je mozda zbog HTC slusalica koje koristim,jer se uz ovaj telefon dobija samo punjac,mada opet ne vidim zasto bi to bio problem. Pa ako neko zna ?? :D Poprilicno je iritantno. Hvala na odgovoru.

    ReplyDelete
  11. vrlo je moguce da je do toga jer kada izvuces slusalice iz telefona muzika prekine/pauzira i moguce da ima u slusalicama prekid i desi se to. Meni se to desilo prije par dana kada sam sa "jeftinim" 3.5 kablom spojio telefon na aux u autu i kablo znam da ima prekid i pauziralo je muziku jer je WP tako napravljen da ne moras pauzirati muziku da bi izvukao slusalice nego samo izvuces. Jedan korak manje da prekines slusanje :)

    ReplyDelete
  12. Heh ! Znaci nista od resenja... :D Bar slusalice pruzaju odlican zvuk. Ali zato kad krene da pauzira,3x minimum u par sekundi...poludim. Sreca pa ima dugme na slusalicama za pauzu,ne moram vaditi telefon iz dzepa. Pozdrav i hvala.

    ReplyDelete

Ostavite komentar