10.12.14

Minecraft od sada dostupan za Windows Phone 8

minecraft_story
Minecraft igra koju je Microsoft nedavno kupio za 2.5 milijarde dolara od sada je dostupna u WP trgovini kao „džepna verzija“. Odmah da vam kažemo da igra nije besplatna i košta „masnih“ 6€ ili $6.99 i nema probnu verziju koju možete preuzeti.

Igra Minecraft na WP je ista kao na Android i iOS i ima većinu sadržaja kao PC verzija uključujući i modus preživljavanja, kreativni modus kao i multiplejer opciju preko Wifi.

3291e86e-d429-434b-a452-2d5bae05aac4

Xbox nagrade i poeni koje su inače prisutne u igrama izdate od Microsoft-a u ovoj verziji nisu prisutne. Za one koji vole i poznaju Minecraft siguran sam da ovih 6€ nije mnogo ali za one koji ne igraju uopšte igre vjerujem da je ova cijena totalno neopravdana. Čak smo vježbali malo matematiku i na američkom tržištu ova igra košta $6.99, dok je 6€ kod nas = $7,45, znaći da građani EU plaćaju još oko $0,50 više, razlog tome može biti porez EU država.

adf8f0d8-456b-4717-94e9-8824e1fc8e43

Mi ne znamo hoće li ova igra biti ikad besplatna kao ostale Xbox igre od Microsoft-a i umjesto jednokratnog plaćanja preći na sistem kupovanja „stvari“ unutar same igre koji je daleko prihvatljiviji za korisnike. Igru možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. Igra je podržana i na uređajima sa 512MB RAM.

Provjerili smo malo igru na trgovini i igra je dostupna samo za Windows Phone 8.1. Tako da korisnici WP8.0 moraju uraditi update koji je već dostupan za skoro sve uređaje, a za one koje nije dostupan postoji Preview verzija koja se može preuzeti.

qr-minecraft

12 komentara :

  1. Bzvz...ali uvijel se netko nadje

    ReplyDelete
  2. Ja sam na androidu stalno igrao... Nisam ni instalirao druge igre, mada kad sam prvi put vidio, prvo što sam pomislio je da je grafika očaj ali mi se svidjelo i tako i treba da bude... :-) Prvo treba probati pa onda pričati...

    ReplyDelete
  3. Nisam baš siguran na šta misli, je li igra bzvz ili izvedba igre na mobitelu.
    U svakom slučaju, Minecraft igra je za kreativce i čak postoje priručnici za igranje sa uputama kako šta napraviti jer ima jako puno mogućnosti.
    Kad je postala popularna ja je instalirao i obrisao nakon pola sata, jer kad sam vidio grafiku i šta se radi pomislio da je to teška glupost... i onda sam nakon nekog vremena ponovo instalirao, malo pohvatao šta i kako se radi i dopala mi se.. i baš treba biti kakva je sada, poboljšanja grafike i takve stvari bi uništile čar Minecrafta.

    ReplyDelete
  4. Ma naravno... I ja sam na to mislio. Nije bezveze igra ni izvedba, nego na prvu mi djelovala bezveze ona pixel grafika... Sad je super sve to... :D

    ReplyDelete
  5. Ivan Ružić11 December, 2014

    Pozdrav, možda nije pravo mjesto na kojem tražim odgovor, ali kako je najsvježija objava nadam se da će mi neko pomoći.
    Kad šaljem SMS mogu istipkati samo 70 karaktera po poruci. Zar ne bi trebalo biti 160 mjesta po poruci. Radi se o ATIV S, a wp 8.1.

    ReplyDelete
  6. vjerovatno zato sto koristite slova č,ć,š,ž,đ ona se ne broje kao jedno mjesto u poruci. pokusajte otvoriti poruku i utipkajte samo č i ako smanji automatski za više "brojeva" preostalih onda je to.

    ReplyDelete
  7. Candy Crush na marketu... :-)

    ReplyDelete
  8. Link ili se nije desilo :P i jeli oficijelni ili neki rip off?

    ReplyDelete
  9. Oficijelni, evo igram... :-) Pročitao na wpc...

    ReplyDelete
  10. kolega je vec objavio :) ali bas je navodno jer moguce da je fake. vidjet cemo sve ovih dana...

    ReplyDelete
  11. Bar djeluje kao fake... A sumnjiva mi veličina, 1 MB... A verzija na androidu je oko 10 MB, koliko me sjećanje služi...

    ReplyDelete

Ostavite komentar