15.12.14

Nova aplikacija Gestures Beta omogućava lakše javljanje na telefon

Gestures Beta Setup

Microsoft je danas izdao jednu novu i veoma zanimljivu aplikaciju, prije nego što sada kažete „pa drugi to imaju već....“, da, naravno imaju, ali što i mi na WP ne bi imali?! Da se vratimo na aplikaciju, radi se dodatku za Nokia/Microsoft Lumia seriju telefona koja omogućava javljanje na telefon na jednostavniji način. Tako u aplikaciji možete staviti oznaku da se telefon sam javi na poziv kada ga prislonite na uho. Za ovu funkciju su potrebni senzori koje Lumia 630, 635 i 530 nemaju tako će ovi modeli imati nešto manje funkcija sa ovom aplikacijom.

 

Gestures Beta aplikacija omogućava dalje:

  • Ugasiti mikrofon tokom poziva tako što okrenete telefon na displej
  • Postaviti poziv na zvučnik tako što telefon stavite na ravnu površinu sa displejem ka gore
  • Ugasiti zvukove telefona tako što okrenete zaslon prema dole

Ova zadnja funkcija je bila dio Amber nadogradnje koja je davno izašla ali se gasio ton samo za trenutni poziv koji dolazi, sada se kompletno ugase zvukovi kada je telefon okrenut na zaslon. Microsoft ovim nastavlja razvijanje posebnih aplikacija kao što je to radila Nokia i svaki dodatak je dobrodošao. Aplikacija se nalazi još u beta fazi i moguće su greške tako da ne očekujte previše za prvu verziju.

 

Gestures Beta je dostupna za WP8 kao i za WP8.1 uređaje od Nokije/Microsofta, možete je preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda. Gestures Beta još nije lokalizirana na druge jezike tako će te se morati snaći na engleskom.

 

qr-gestures-beta

13 komentara :

  1. Zijad djulovic15 December, 2014

    Super e sada me nece "hoblati" kada spavam ,okrenem tel potrbuske i spavamo obojica hahaha

    ReplyDelete
  2. Stefan Ivanović15 December, 2014

    Sad sam je isprobao i mnogo je dobra, na L920 radi kao sat. :) Odavno nisu nešto ovako korisno izbalici, još od Glance. A i taj Glance je dobio update danas koji omogućava da se postavi slika na Glance screen, ali ja još nisam pronikao u misteriju kako se to postavlja.... možda nije za sve uređaje?

    ReplyDelete
  3. Dino , da li ovo vazi i za HTC i Samsung prvenstveno me interesuje za Samsung.

    ReplyDelete
  4. Samo je za Nokia/Microsoft telefone. Mozda stigne kansije nekad i za ostale ali posto je Nokia pocela sa razvijanjem ovakvih stvari Microsoft je samo preuzeo i nastavio posao, dok su Samsung, HTC, Huawei i ostali "s rukama u dzepovima" cekali...

    ReplyDelete
  5. dobar dobar. Samo treba to provjeriti jeli stvarno radi, jer ja kada okrenem na displej meni ne stoji da su ugasena zvona...

    ReplyDelete
  6. da, to je rijesenje kako citam sada. stavi se prvo fotografija obicna kao pozadina na zakljucani zaslon. zati mse vrati u glance screen i tu se pojavi pozadina... malo glupo uradeno, ali eto :)

    A to zrnasto je da se ne bi pojavio ghosting efekat na zaslonima, ako se malo blize pogleda ti pikseli skacu s jednog mjesta na drugo naizmjenicno pa do ghostinga nece doci tako brzo jer neki koriste ovaj glance 24/7.

    ReplyDelete
  7. Kad okrenem displej ne stoji da su ugasena zvona, i cak sam provjerio, mozda ne moze na L520

    ReplyDelete
  8. Stefan Ivanović15 December, 2014

    To je to, meni je bila slika preko Frecast aplikacije. Tačno je skroz zrnasta, valjda glance ne podržava 32bit i visoku rezoluciju.

    ReplyDelete
  9. Kad okrenem na displej ne stoji da su ugasena zvona, mozda ne moze na L520

    ReplyDelete
  10. Vladan Vukajlovic15 December, 2014

    Koliko znam na HTC HD7 ova funkcija postoji i aktivno sam je koristio.

    ReplyDelete
  11. Da kod HTC prije je bila aplikacija koja je imala slicne funkcije ali npr imala ovo javljanje na poziv tako sto se nasloni telefon na uho. ali sjecam se te aplikacije od HTC i ja sam je koristio na 7 Pro. Imala je i mogucnost da se pojaca ton zvona ako je u dzepu telefon itd.

    ReplyDelete
  12. Probao na Lumia928 ali ne funkcionise ni javljanje pri priblizavanju telefona uhu.. Imam samo dvije opcije, ne kao.na screenu 4

    ReplyDelete
  13. odlična APP sve radi sve opcije postoje L525

    ReplyDelete

Ostavite komentar