21.12.14

Lumia RM-1066 i Lumia RM-1067 uređaji prošli FCC certifikaciju

RM-1066-RM-1067_thumbDva nova Lumia uređaja pod oznakom RM-1066 i RM-1067 su prošla certifikaciju u američkoj FCC agenciji, a pretpostavlja se kako je riječ o nasljednicima Lumia 1320 uređaja.

 

Prema za sada poznatim informacijama nasljednik Lumia 1320 uređaja bi trebao imati HD zaslon dijagonale 5.7”, a biti će pokretan četverojezgrenim Snapdragon 400 procesorom, Adreno 305 grafičkim procesorom i 1GB RAM memorije zajedno s 32GB interne memorije te Windows Phone 8.1 Update 2 sustavom. Uređaj bi također trebao biti opremljen stražnjom PureView kamerom rezolucije 14MP, prednjom kamerom rezolucije 5MP, Dual SIM podrškom (RM-1067) odnosno kod Single SIM uređaja (RM-1066) podrškom za masku koja omogućava bežično punjenje.

 

Nije još sigurno ali očekuje se da će ovaj uređaj biti predstavljen na MWC događaju koji se održava početkom trećeg mjeseca 2015. godine u Barceloni.

 

izvor: WMPU

32 komentara :

  1. Evo ga to je to,sad 0.3 inca valjda mozda nisu ni primjetna

    ReplyDelete
  2. I ja se nadam da nisu primetna ta 0.3 incha, navikao sam na 6..

    ReplyDelete
  3. razlika 0.75 cm

    ReplyDelete
  4. 0,3 x 2.55 = koliko je u cm :) manje od 1 cm diijagonala manja. to se ne primjeti bas puno. samo mislim direktno se primjeti uredaj pored uredaja

    ReplyDelete
  5. Predrag Pešić21 December, 2014

    Ne bih ga uzeo i trenutna 1320 je prevelika za mene,moja drugarica je ima kao sluzbeni,kada se javi da prica kao ciglu da stavi na uvetu:D

    ReplyDelete
  6. MS potvrdio Update 2 za WP stiže u januaru....valjda

    ReplyDelete
  7. Zijad djulovic21 December, 2014

    Koko update2 na 8.1 jeli ????

    ReplyDelete
  8. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Hej Dino,ovaj app na mojoj L520 ne izbaciva novosti (ove tek dosle) mozes li to ispraviti s novom updejtu.
    Pitaj i druge imaju li tu gresku
    Meni uopce ne salje novosti (u akcijskom centru)

    ReplyDelete
  9. jeste na 8.1

    ReplyDelete
  10. Kako je to moguce? Jeli dozvoljeni WP Novosti u ustedi baterije da radi? I jeli unutar aplikacije wp novosti u postavkama odobreno da radi? I jeli telefon nije u stednji baterije?

    Sto se tice notifikacija vec smo spominjali par puta. Aplikacija skenira svaki put kada se aktiviraju na vaswm telefonu svi pozadinski agenti svih aplikacija, tada i nasa wp novosti pregleda da li ima novi clanak koji niste procitali tj. Od zadnjeg otvaranja aplikacije. To se inace desava svakih 30 minuta. Ako je clanak sada objavljen a pozadinski zadaci jos nisu skenirali onda je logicno da i ne moze javiti o novom clanku. Zato nekad odmah dobijete obavijest jer nakon objavljivanja odmah vas telefon skenira, ili moze trajati maksimalno do 30 minuta od objavljivanja. U svakom slucaju mora da radi.

    Ukljucite svi pozadinske zadatke u ustedi baterije za wp novosti, ukljucite i obavijesti unutar aplikacije i radit ce. Pod dva uslova, da niste u ustedi baterije trenutno i da imate internet pristup. :)

    ReplyDelete
  11. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Bez ustede energije ukljucene obavijesti cekam vise od sat vremena ali nista

    Ne znam sto cu ti reci

    ReplyDelete
  12. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Ali u ovome zadnjem updejtu mi je onda prekinuo slati obavijesti

    ReplyDelete
  13. Onda je wp novosti instalirana nakon 30te aplikacije koja radi u pozadini. Trenutno na wp8.1 je dozvoljeno da radi 30 aplikacija ko instalira wp novosti nakon toga iako pise "dozvoljeno" u ustedi baterije nece raditi jer sistem ne da vise aplikacija da radi.

    Pokusajte pogasiti ostale aplikacije u ustedi baterije pa onda reinstalirati wp novosti. U svakom slucaju mora raditi.

    ReplyDelete
  14. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Reinstalao sam app

    ReplyDelete
  15. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Dino,ajde molim te stavi novost ovo za gresku sa extras + info pa lumia denim

    Greska sa pfd
    Moze,da i drugi to znaju

    ReplyDelete
  16. Ivan Petričušić21 December, 2014

    Pa cu onda probati jeli radi

    ReplyDelete
  17. Pisali smo to cijelo vrijeme samo ko je pratio i zna u cemu je rijec.

    Evo ukratko. Ko koristi pfd ima sistemske nadogradnje prije ostalih "normalnih" korisnika. Te nadogradnje smo mi dobili svi na pfd a sada su dosle u Denim nadogradnji.

    Lumia Denim je softverska + firmverska nadogradnja. Isto kao i Lumia Cyan. Svi mi koji smo bili na pfd imali smo softverski dio na pfd i uz cyan smo ipak dobili nesto novo jer se i sistem nadogradio usput. Kod Denim stojat ce sistemska verzija na ovoj koja i jeste sada na pfd trenutno ali ce se dodati firmver za svaki telefon.

    To je tako oduvijek i smatramo da nije vrijedno clanka jer ko se prijavio na pfd zna za to da dobija nadogradnje prije. :) i ko prati nase vijesti zna da je Lumia Denim na verziji sistema na kojoj je i pfd. Pored toga fali samo jos firmver koji ce dobiti uredaji. Firmver ne mora nista "ocigledno" donositi. On moze ispraviti jacu baterije, jacina mreze, kvalitet slusalice itd. Takve sitne stvari koje korisnik ne moze primjetiti. A za lumia 930 i 1520 donosi druge stvari kao hey Cortana o kojoj smo pisali nedavno. I lumia camera 5 itd. U sustini ko cita nase clanke upucen je.

    ReplyDelete
  18. Mislim da ću zamijeniti moju sadašnju 1320 za ovu novu.

    ReplyDelete
  19. Ne vezano za ovu temu na 630 mi ne prikazuje drzavu za koju je telefon vec samo broj moze li pomoc kako da saznam za koju je drzavu

    ReplyDelete
  20. E onda ova 1320 će još da služi, baš mislio da mijenjam ali neću... Ovo vrijedi čekati...

    ReplyDelete
  21. Je li misliš na Disqus aplikaciju ili na Dininu WP Novosti... Meni se dešava da mi Disqus izbaci novi članak a on napisan prije sat vremena i već 20 komentara... Kad sam tek instalirao radilo je dobro, Dino izbaci članak i za par minuta bude na Disqus a nakon zadnje nadogradnje čekam pola sata, sat... Kome da se žalim, gdje... :D

    ReplyDelete
  22. To za disqus sam i ja primjetio. nekako mi razbacano prikazuje. Nase clanke iako sam stavio srotiranje na "novije" ipak ne prikazuje. Mislim da je razlog zato sto nema komentara. jer kada ima komentar prvi onda se pojavi i u disqus. i ima kada se otvori disqus pa kliknes na WP Novosti i tamo bude prvi. ali na "feed" nema.

    ReplyDelete
  23. Jeli moguce da je to telefon iz grcke? 1048 je grcka kako ja znam. I mislim da je to CV verzija

    ReplyDelete
  24. Bio je najavljen za ovu zimu za pfd korisnike. medutim vidimo da nista od toga jos nema :) razvuklo se radi razvijanja na Windows 10. a i praznici su sada i oni slabije rade.

    ReplyDelete
  25. U mene je isto tako... Ja sam mislio samo kod mene tako. Uglavnom nema tema zadnjih.

    ReplyDelete
  26. Meni je oznaka RM 978_1048, kupio sam ga u Srbiji u slobodnoj prodaji, konkretno Handy. Isto Lumia 630D. Sta to konkretno znaci, da za update treba da pratim kada ce se pojaviti u Grckoj?

    ReplyDelete
  27. 99% sam siguran da je Grcka verzija. Ovo 1% ipak je moguce tako da pokusajte sami nesto pronaci. Inace na kutiji od telefona gdje je bar kod pise vise informacija.

    ReplyDelete
  28. Sada sam proverio i jeste Grcka. Oh well, nadam se da MS voli Grke, pa da ce pustiti uskoro update!

    ReplyDelete
  29. Ovo je bolesno dobar mobitel..ali nazalost bit ce preskup

    ReplyDelete
  30. CV je verzija u winwin-u kupio , hvala na odgovoru

    ReplyDelete
  31. Evo neki update, možda će sad bolje raditi... :-)

    ReplyDelete
  32. Vladan Vukajlovic27 December, 2014

    jos procurelih info za 1330

    http://www.gsmarena.com/benchmark_confirms_microsoft_lumia_1330_specs-news-10596.php

    ReplyDelete

Ostavite komentar