11.12.14

Microsoft objavio da prihvata Bitcoin kao novi način plaćanja online sadržaja

bitcoin

Od danas vlasnici Bitcoin online valute mogu plaćati sadržaj na Microsoft platformama Windows, Windows Phone i Xbox. Za sada je omogućeno tek američkim korisnicima ova usluga ali vjerujemo da će se ubrzo proširiti. S ovom novom valutom Microsoft proširuje svoj asortiman i načine s kojima korisnici mogu preuzeti online sadržaje kao aplikacije, igre, muziku, filmove i druge stvari.

 

microsoft-bitcoin-01 (1)

 

Microsoft-ova vrijednost tržišna se danas nalazi na 391 milijardu $ što je za 190 milijardi više nego prije 2 godine. Ekspanzija ovakva se može zahvaliti samo širem polju usluga koje pruža Microsoft, uz to dolazi da je Surface postao lukrativan biznis i ne bilježi više gubitke i uz online usluge kao Azure Microsoft gleda u obećavajuću budućnost.

 

Izvor: coindesk, WC

8 komentara :

  1. Da li ce uvesti placanje preko mobilog kredita?

    ReplyDelete
  2. Uveli su vec davno, samo sto na nasim operaterima nema. U Indiji i Mexiku kao i u Njemackoj, Americi se moze operaterima nekim placati. Primjer nas sa balkana je njima "smijesan" mnogo je posla i ugovora da se sklopi tako nesto i na kraju koliko ce korisnika koristiti placanje aplikacija?! 1-2% od mozda ukupno 25.000 - 50.000, neka je i 100.000 korisnika to je malo za njih i nije vrijedno posla jer na balkanu kako ja vidim i kroz svoju aplikaciju najmanje korisnici placaju aplikacije. Primjer Prognoza, zadnju prodaju u BiH biljezi prosli mjesec oko 10. Dok u svijetu ide prodaja vise nego dobro, u 15 zemalja ima svakodnevno placenih downloada, a nisu ni BiH ni Hrvatska ni Srbija ni Makedonija u tih 15.

    ReplyDelete
  3. Zijad djulovic11 December, 2014

    Dino da li si upoznat hoce li wp u skorije vrijeme ubaciti m-ba uslugu za podrucje BiH sto se tice unicredit banke ,vidim android ima a rade i na iphone ,bliži si "vatri" pa si garant upuceniji ,neobicno mi bez takve vrste usluge pa me interesuje ,hvala unaprijed ....

    ReplyDelete
  4. Sparkasse trenutno ima m-banking i aplikaciju za WP. za unikredit banku ne znam. To moras najbolje njih direktno pitati. Primjer sparkasse, dobio sam informaciju da rade i na "slikaj pa plati" da ugrade u aplikacije. Koje ce omoguciti da se slika racun i plati bez da se unosi ista od podataka.

    ReplyDelete
  5. Zijad djulovic11 December, 2014

    Hvala Dino raspitacu direkt banku odnosno njihovog operatera ,mada se ne nadam posto isti gledaju isplativost odnosno postotak korisnika wp ,a vec 2x sam dobijao odgovor kao "bice u skorijoj buducnosti i sl ... 😊

    ReplyDelete
  6. Da, tako oni kazu jer kao kriju razvoj. Tako su i meni rekli i odjednom se pojavila ipak aplikacija za WP, iako nije bas kvalitetna radi svoj posao :)

    ReplyDelete
  7. Možete im poslati i email kao pritužbu na kvalitetu usluge.
    https://www.unicreditbank.ba/home/wps/wcm/connect/ucb_ba/utils/kontaktirajte+nas

    ReplyDelete
  8. Zijad djulovic11 December, 2014

    Hvala Željko ...

    ReplyDelete

Ostavite komentar