6.12.14

Disqus aplikacija za komentiranje ima nadogradnju

Disqus Setup PSD

Disqus aplikacija za komentiranje ima nakon dugo jednu veliku nadogradnju. Disqus je onaj dio gdje vi pišete komentare na našoj stranici, i oni imaju sopstvenu aplikaciju gdje možete pratiti sve portale na kojima ste komentirali i u kojoj možete uvijek odgovoriti na neki komentar ako vam je upućen.

 

Danas Disqus ima nadogradnju koja je veliki napredak spram dosadašnje verzije i omogućava da direktno pratite WP Novosti (t.j. komentare s naše stranice) u Disqus aplikaciji. Ova aplikacija će olakšati komentiranje na našoj stranici dok mi ne ugradimo bolji način komentiranja.

 

Disqus Screenshot WPN

 

Za sada uključite novi način čitanja članaka na WP Novosti aplikaciji i uživajte u bržem otvaranjem članaka, a Disqus aplikaciju koristite da bih komentirali. Ne govorimo to bez razloga, naša aplikacija trenutno koristi sistem komentiranja koji troši mnogo resursa, zbog toga smo i izdali nadogradnju aplikacija WP Novosti da ih možete isključiti po želji, drugo - Disqus ne želi nama pomoći da ugradimo Disqus u našu aplikaciju kako su to oni uradili u svojoj verziji o kojoj sada pišemo. Obećali su nam dokumentaciju i pomoć nakon što izađe ova verzija.

 

Treći razlog zašto koristiti Disqus aplikaciju da bih komentirali na naše članke jesu obavijesti koje će te dobijati kao obične obavijesti sistema. Preuzmite aplikaciju klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda i uživajte u WP Novosti(ma).

 

QR_Disqus_for_Windows_Phone

28 komentara :

  1. Dino kad si objasnio za šta služi install sam, samo veze nemam kako da nađem ili dodam wp novosti... :S

    ReplyDelete
  2. Napravio sam, samo ne pokazuje mi u app ovu zadnju vijest ali dobro je...

    ReplyDelete
  3. Samo brzo troši bateriju, za nekih 15 min čitanja komentara 7,5 %

    ReplyDelete
  4. Evo rijesenje i za to. U settings od aplikacine se postavi feed na "newest" i onda ce prikazivati zadnju temu prvo i njene komentare. Tako je kod mene.

    ReplyDelete
  5. Izgleda da sam napravio... :) doktor...

    ReplyDelete
  6. Dino,
    kada smo već kod komentara ispod članaka, trebao bi srediti desktop verziju http://www.wpnovosti.com/

    Naime, već neko vrijeme sam te htio upozoriti da kada smo na "home", i listamo vijesti, pa odaberemo link preko naslova otvara se taj članak (od početka), ALI kada vidim da ima komentara i kliknem na link na dnu npr, "6 komentara", očekujem da će me preusmjeriti na komentare (na početak komentara), a NE opet na početak članka.
    Ovako funkcioniraju svi drugi portali, što je potpuno logično.
    Mislim da shvaćaš što ti želim reći.
    Pozz

    ReplyDelete
  7. Istog sam misljenja.

    ReplyDelete
  8. Znamo za tu gresku. i radimo na njoj. nije to tesko ispraviti ali trenutno raim jos na wp novosti aplikaciji i uskor oce jos jedan update, mozda cak i danas... To je prije bilo kada se klikne na broj komentara da odvede direktno na komentare medutim sam izbrisao jedan dio koda stranice tako da se to izgubilo. moram potraziti to i ubaciti opet.

    ReplyDelete
  9. Razumijem vas. Moj problem je sto nisam odrastao niti isao u skolu kod nas. Zato pricam/pisem 3 jezika umjesto 1. I nas mi je najslabiji tako da... Sorry

    ReplyDelete
  10. evo ispravljen je problem :) samo jos malo dorade treba ali sada radi klik na broj komentara i dovodi vas direktno na komentare.

    ReplyDelete
  11. To je TO !!
    Hvala.

    ReplyDelete
  12. Dino, mislim da si već jednom objasnio otkud gramatičke greške, taman posla da još plaćaš lektora, po meni je najvažnije da si ažuran u javljanju i da se trudiš da objasniš na jednostavan i razumljiv način, a ko ne razumije - prevodim gratis 😊

    ReplyDelete
  13. Nevezano za temu molim da mi pojasnite ,ako trebadne da se vratim na oficijelnu verziju posto sam tek prasao na PFD i imam sigurno 5 nadogradnji ,da li icu na fabricka podesavanja i da li ce tada vratiti ako nedaj boze dodje do kvara posto je tel jos pod garancijom ,hvala unaprijed......

    ReplyDelete
  14. Neće, nego, s neta skineš program Nokia Software Recovery Tool i spojiš telefon sa usbom, samo pratiš uputstva i tako instaliraš zadnju oficijelnu verziju wp8.1...

    ReplyDelete
  15. Zijad djulovic06 December, 2014

    Hvala Nihade

    ReplyDelete
  16. Nema na čemu. :-)

    ReplyDelete
  17. Zijad djulovic06 December, 2014

    Super u mene na pocetnom ekranu pokazuje ako je netko komentarisao ili odgovorio na upit ,toooo majstori ....

    ReplyDelete
  18. E kako me je pozitivno iznenadila ova aplikacija... Super je.

    ReplyDelete
  19. Baterija mi se znatno brže prazni nakon instalacije ove aplikacije i najveći je potrošač... Nadam se da će se to uskoro promijeniti jer mi se aplikacija jako svidila...

    ReplyDelete
  20. Odlicna..

    ReplyDelete
  21. Jede batetiju...ativ s

    ReplyDelete
  22. Ne zatvori se aplikacija standardno, back tipkom... Ostane da radi u pozadini pa se mora "ručno" zatvoriti... Valjda će uskoro to ispraviti...

    ReplyDelete
  23. To standardno tako za 8.1 aplikacije. Napravljeno je sa smislom ali razvijaci to sada uklanjaju jer korisnicima smeta. A cilj je bio u 8.1 da aplikacije stoje tako i ne trose RAM ni CPU ali se brzo otvore po potrebi. I u sustini je tacno. Manje ce trositi resursa ako stoji ukljucena "zamrznuta" nego da se ukljuci 10-20 puta danas.

    ReplyDelete
  24. Nadam se.. Da li je moguce na pocetnom ekranu postaviti odgovre,pitanja koja idu kroz temu i kako? Posto vidim da su neki korisnici uspeli.. Hvala.

    ReplyDelete
  25. Mozda mu nije najnovija verzija microsoftove prognoze?!

    ReplyDelete
  26. mislim da se mogu staviti feeds iz disqusa tj. pojedinacno ove stranice koje pratite.

    ReplyDelete
  27. Možda... Provjerit ću.

    ReplyDelete

Ostavite komentar