9.12.14

WP Novosti aplikacije imaju nadogradnju

WP Novosti mockup 2
Naše dvije aplikacije (plaćena i besplatna) danas opet imaju nadogradnje sa novim poboljšanjima. Korisnici koji su platili za našu aplikaciju sada nisu više u istom rangu kao korisnici sa besplatnom verzijom. Besplatna verzija kako ste primjetili ima sada reklame, koje nisu vidljive u plaćenoj verziji naravno. Baš radi nedostatka tih reklama korisnici plaćenih verzija uživaju i u bržem otvaranju članaka. Pored toga evo šta donosi nova verzija 2.2.5.0 jos:
  • Spremanje članka u memoriju tako da se ne učitavaju ponovo na glavnoj stranici kada se vratite iz članka, kategorija ili postavki aplikacije. Pored toga radi i prikaz naslova članaka i kada ste offline (potpuni offline modus članaka ce stići u budućim nadogradnjama)
  • Promijenjen izgled aplikacije da se slaže sa pozadinskom bojom koju vi odaberete na telefonu
  • Dodatno ispravljene greške rušenja aplikacije
  • Izvršene pripreme za naredne verzije koje će imati komentare i druge novosti

Ovako izgledaju nove teme koje se prilagode temi vašeg telefona. Naravno ostala je plava boja naše stranice, da bi ostala neka prepoznatljivost.

Izgled uz bijelu pozadinu


novi izgled 2-2

 

Izgled uz crnu pozadinu


novi izgled

U zadnjim verzijama smo ugradili već funkcije kao gašenje notifikacija/obavijesti od 23-7 sati ujutru i novi način čitanja članaka koji nema komentare ali zato otvara 20x brže nego sa komentarima. Na komentarima radimo još i vjerujem da ćemo pronaći način da i to ugradimo uskoro u jednoj nadogradnji. Plaćena verzija aplikacije vjerovatno će ovu nadogradnju dobiti prije besplatne jer smo nju prvo poslali na certifikaciju kod Microsofta.

Aplikacije možete preuzeti klikom na fotografiju ispod ili skeniranjem QR koda.

Plaćena verzija


WP Novostiplacena QR Code

Besplatna verzija


WP Novosti besplatna QR Code

21 komentara :

  1. Vladan Vukajlovic09 December, 2014

    Da li gresim ili u samom tekstu i dalje je pozadina bele boje?

    ReplyDelete
  2. Da, tako je. Tekst citanja ostaje jos isti. Ali na novom nacinu citanja mogu napraviti da bide spram boje pozadine... To cemo za naredne nadogradnje :)

    ReplyDelete
  3. Zijad djulovic09 December, 2014

    Presao na placenu verziju ,bogami osjetno brža 😉

    ReplyDelete
  4. Vladan Vukajlovic09 December, 2014

    Po mom misljenju smatram da je crna pozadina ugodnija za citanje ili samo stvar navike druga stvar mozda zato sto sam korisnik amoleda pa podsvesno izbegavam belu boju,svakako veliki Plus za WP Novosti sto napreduju .

    ReplyDelete
  5. Mogli bi to onda uvesti da korisnici odaberu sami. Npr sa bijelom pozadinom da se moze i crna imati na clancima. I obrnuto. To cu vidjeti uskoro odmah da sredim

    ReplyDelete
  6. E bravo Dino, sad puno ljepše izgleda i brže radi... Svaka čast.

    ReplyDelete
  7. To sam ja baš kolegi Dinu govorio, svi koji imaju AMOLED će preferirati crnu boju dok ostali korisnici koji imaju drugi tip ekrana više vole bijelu jer crna na drugim ekranima nije baš crna.

    ReplyDelete
  8. Nakon Update-a ruši se. Evo već tri puta se rušila. Telefon je L630

    ReplyDelete
  9. Gdje tacno? Pri pokretanju ili pri otvaranju clanka?!

    ReplyDelete
  10. Prvi put nakon što sam pokrenuo poslije updatea, srušila se app. Pokušao ponovo opet. Tek 4. put se app otvorila i sada je koliko vidim OK.

    ReplyDelete
  11. Nije mi to bas ok :( ne znam do cega moze biti. Ali mi je drago da je sad ok. Ako se opet pojavi zapamtite kako se tacno desilo da mozemo ponoviti gresku i ispraviti

    ReplyDelete
  12. OK mada mislim da se desio problem zbog toga što se update-ovalo na već postojeću verziju pa u početku nije sve "leglo" na svoje mjesto. Sad koliko vidim sve je ok sa app-om :)

    ReplyDelete
  13. Zijad djulovic09 December, 2014

    Here maps ,here drive upravo nadograđeni 😊

    ReplyDelete
  14. Hvala, uskor oce biti jos malo bolje sve :)

    ReplyDelete
  15. Hvala i naravno reklame trose jedan dio interneta koji je slobodan onda za skidanje clanka. :)

    ReplyDelete
  16. Natasa Konstantinovic10 December, 2014

    Meni se na L630 rusi aplikacija kad otvaram neki clanak a nekad i kad stignem do komentara i to mi se desava zadnjih par nadogradnji unazad,ranije mi se nije desavalo.

    ReplyDelete
  17. Jeste li uradili update na zadnju verziju 2.2.5.0? To sto vi opisijete se desavalao korisnicima prije ove verzije i ta greska je ispravljena.

    ReplyDelete
  18. Natasa Konstantinovic11 December, 2014

    Jesam, zadnja je nadogradnja i cak i kada pokusam da napisem komentar izbacuje me iz aplikacije i pojavljuje mi se neka plava boja preko ekrana dok pomeram tekst na dole. Nema ni moje reakcije u kvadraticu, nestala je.

    ReplyDelete
  19. To sa pomjeranjem je jer je 512MB RAM uredaj u pitanju i kontrola gdje je clanak zauzima mnogo RAM, zato sam napravio i "novi nacin citanja" koji mozete aktivirati u aplikaciji i to trzanje ce biti smanjeno ili skroz uklonjeno. Osim toga i ocjene i komentari su uklonjeni iz novog nacina jer trose RAM a rijetko ko ih koristi.

    A za par dana ce meni stici izvjestaj tih rusenja aplikacije pa cu vidjeti tacno do cega je i pokusati ispraviti to. Problem je sa ti mizvjestajima sto kasne po 3-4 dana :(

    ReplyDelete
  20. Natasa Konstantinovic11 December, 2014

    Ja cu uzeti onu placenu verziju pa ce mi manji problem biti bez reklama jer volim da citam komentare ispod clanaka, svasta saznam dok to sve iscitam. Sve pohvale za tekstove o novostima i za komentare ostalih korisnika (meni veoma korisno i zanimljivo) :D

    ReplyDelete
  21. Da. Nas portal je poznat po komentarima, imamo aktivne komentatore sa zanimljivim konstatacijama :) radimo vec na tome da WP Novosti aplikacije dobiju i kometare u "novi nacin" citanja clanaka tako da ce sve jos manje trositi memorije i brze raditi na kraju.

    Lijep pozdrav

    ReplyDelete

Ostavite komentar