12.12.14

Nasljednike Lumia 1520 i Lumia 930 uređaja možemo očekivati tek u drugoj polovici 2015. godine

image_thumbNokiaPowerUser blog je objavio zanimljivu vijest koju su dobili od svojih pouzdanih izvora. Naime, nasljednike Lumia 1520 i Lumia 930 uređaja ne trebamo očekivati prije polovice 2015. godine.

 

Točnije, uređaje možemo očekivati u jesen 2015. godine i očekuje se kako će nasljednik Lumia 930 uređaja imati 5” zaslon i Snapdragon 805/810 procesor, a nasljednik Lumia 1520 uređaja će biti sličnih specifikacija samo sa 6” zaslonom. Ta dva uređaja će vjerojatno biti prvi koji će koristiti Windows 10 sustav za kojeg se pretpostavlja da će do tada biti dovršen i spreman za isporuku korisnicima.  NokiaPowerUser blog također spominje Mobile World Congress koji se održava u 3. mjesecu 2015. godine i navodi kako će tada Microsoft predstaviti nasljednika Lumia 1320 uređaja, odnosno Lumiu 1330 ako se tako bude zvala.

 

Preporučujemo da ovu vijest uzmete s dozom rezerve jer do tih događaja ima još dosta vremena, a trenutno imamo relativno svjež Lumia 930 uređaj i Windows Phone 8.1 sustav. Kad na naše uređaje dobijemo Lumia Denim nadogradnju tek onda možemo razmišljati o Windows 10 sustavu i novim Windows Phone uređajima.

 

izvor: NokiaPowerUser

5 komentara :

  1. Hahaha denim mozda bu krajem 2015 nazalost, al bumo cekali polako ali sigurno ide se prema napred

    ReplyDelete
  2. denim ce doci u aprilu '15 za sve sto su sad na cyanu

    ReplyDelete
  3. Izvor? :) Denim nadogradnja stize za lumia 1520 930 i jos par uskoro. I to mozda cak prije nove godine za telefone koji su otkljucani i nisu na nekim mreznim operaterima. Ostali ce tek nakon nove godine.

    ReplyDelete
  4. Hvala B. zelim uzivati u svojoj 930 black edition vise od pola godine a da mi ne izadje nasljednik. I za to dva palca gore. Osobno bih ogranicio izbacivanje novih modela na svakih godinu i pol dana, jer ova danasnja brzina izbacivanja novih modela je iskreno besmislena usprkos razvijanju tehnologije. Recimo sto bi falilo da svakih godinu i poć izadje novi uredjaj koji bi dosćovno ostavljao dojam PAF, sto dizajnom, sto novim mogucnostima. Ovako kada covjek gleda kao korisnik 920, 925, 930 ...slicno ili nista znacajno predrugacije ...doslovno sve je u nijansama. Isto vrijedi i za SGS3, SGS 4 i SGS5. A da ne pricamo o IP5,IP5s i IP6.
    Doslovno treba izbaciti zabranu izbacivanja novih modela na min. 18 mjeseci jer korisnici se trebaju nasladiti i izgustati u svojim uredjajima doslovno da kada dodje novi nasljednik da to bude pravi i potpun dozivljaj.

    ReplyDelete
  5. To je i moje misljenje ali evo razlog zasto je to tako brzo. Izda se telefon, nebitno koji sistem, i 6 mjeseci ili 1 godinu poslije izlazi zamjena. Zasto?! ne zato sto je potrebna nego zato sto kompanije tako mogu zaraditi, iako nikome ne treba bas u tom trenu novi telefon oni koji imaju ugovor po Evropi recimo zamjene taj 6 mjeseci stari iako je lumia 930 za novi model da bi bili u trendu. Ni radi cega drugog. Samo radi toga. Nas Balkan to ne moze da prati. Mislim moze par ljudi uzimati nove modele ono kad pozeli ali ne vecina, a u evropi je vecina na ugovor i oni mogu tako zamjeniti u malu naodplatu a svoj prodaju ili vrate operateru. Ili su ga cak dobili za par € i prodaju ga i imaju zaradu... Tako da njima to nije nista novo i kompanije zbog toga su vidjele da mogu zaraditi na tome, a mobilni operateri su samo posrednici i moraju pratiti taj trend.


    Ali se slazem u potpunosti, zasto nije kao prije svakih 2 godine novi model i da se rzalikuje kao nebo i zemlja. kao prije Nokia n95, pa n97 bila iskorak koji danas nije toliko velik kao izmedu 920 i 925, ili 930.

    ReplyDelete

Ostavite komentar