19.11.15

Windows 10 trgovina i Microsoft fotografije aplikacije imaju nadogradnje

Trgovina update setup

Windows 10 trgovina na PC i telefonima je univerzalna aplikacija koja se kroz trgovinu može samostalno nadograditi. Danas imamo narednu nadogradnju trgovine koja donosi malo poboljšano korisničko sučelje i tokom pretrage aplikacija izbacuje da li želite pretragu vršiti i u ostalim kategorijama trgovine kao muzika, video, igre ili sve kategorije istovremeno.

 

wp_ss_20151119_0020

 

Još jedna novost trgovine jeste da se ime razvijača može opet kao u WP8.1 pritisnuti i doći do svih ostalih aplikacija tog razvijača. Pored toga osjetno je da je trgovina brža postala ali može to uvijek bolje i brže. Nije još na nivou brzine WP8.1 trgovine. Trgovinu će te preuzeti direktno u trgovini pod glavnim menijem (hamburger) > downloads and updates.

 

Microsoft Fotografije

 

Microsoft fotografije Setup manji

Microsoft Fotografije aplikacija je standardna aplikacija zadužena za fotografije na Windows 10 koja danas također ima nadogradnju i u ovoj nadogradnje ne vidimo druge novosti osim „rezanje“ fotografija opcije tokom obrade fotografija nekog videozapisa.

 

windows-10-mobile-photos-trim

izvor fotografije: Windows Central

 

Preuzmite Microsoft Fotografije za Windows 10 ovdje.

 

Facebook

 

Facebook za Win 10 setup

 

Korisnici će danas primijetiti da im se Facebook Beta nadogradnja nudi u trgovini, zapravo se radi o vraćanju verzije na 8.3.7.0 sa verzije 10.1. Nismo sigurno zašto se to dogodilo ali vrlo je vjerovatno da je Microsoft ekipa koja je zadužena za Facebook aplikaciju prerano pustila nadogradnju te su je sada vratili kako bi dalje radili na istoj i objavili novu verziju tek kada bude 100% funkcionalna.

 

Ako se ne želite vratiti na 8.1 verziju aplikacije jednostavno nemojte ažurirati aplikaciju Facebook u trgovini.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar